+2 oy
538 göst.
önce Diğer kategorisinde (600 puan) tarafından
Kızlar ben üniversitedeyken eşimle tanışmıyorduk Baba evindeyken üniversite okudum yani. Bugün banka hesaplarıma haciz gelmiş öğrenim kredisini ödemediğim için. Size bu parayı kim ödemeli babamın şu an ödeyecek durumu pek yok çünkü borç içerisinde eşim elbette ki öder ama bu borç onun borcu değil sonuç olarak. Siz olsanız ne yapardınız?

42 Cevaplar

0 oy
önce (10,206 puan) tarafından
Baban niye ödesin canım? Eşinin borcu değilse babanın hiç değil. Üstelik adamın ödeyecek durumu da yokmuş ve borç katlayıp hacize kalmış. Çalışıyorsan sen ödeyeceksin çalışmıyorsan kocan. 

Benim eşim de okurken o krediden çekmiş evlendi biz ödedik. Yarısını da sağolsun babası ödemişti ama babası durumu iyi olduğu için kendi isteğiyle ödedi ve eşim askere gitmişti o sıra..
-Reklam-
0 oy
önce (236 puan) tarafından
Bu senin borcun sen ödemelisin. Çalışmıyor isen eşinle beraber ödeyeceksiniz 
önce (600 puan) tarafından
Zaten eşim ödeyecek ben fikir almak adına sordum
0 oy
önce (1,867 puan) tarafından
Baban borç benim borcum diyerek ertelemiş aslında ödemek istese zamanında illa öderdi. Anladığım kadarıyla sen neden babam ödememiş diyorsun. Eşin ödeyecek mecbur.
Açıkçası okuduğum dönem için değil de sonrasında, pandemiden sonra özellikle bu borç babam için inan bir haftalık harçlık gibi birseydi. İşleri gayet yolunda ve iyiydi zaten o hengamede bana kendi ödeyeceğini söyleyip erteledi.  Şu an için de durumu gayet iyi Allah daha çok versin. Bir emekli maaşıyla kapatabileceği bir borç ki ben de onun evladıyım. Evlendigimden beri ki o kadar varlığına ve parasına rağmen bir gün bana bir ihtiyacin var mı demedi. Depremi Hatay'da yaşadım ben hamile ve kucağımda bir yaşında oğlumla İstanbul'a gittim kaynımın yanına babam beni görmeye gelip 500 lira koydu cebime. Onca parasına malına mülküne rağmen.  Beni görmeye geldiğini sanmıştım ama babam her zamanki gibi hem ziyaret hem ticaret için gelmişti İstanbul'a.  Bir hafta içinde iki araba alıp sattı ve iyi de kar yaptı. Yani sorumun amacı aslında biraz belli. Ben de evladıyım sonuçta ve beni okutmaya zorlayan evlenmeye zorlayan ben yaparım deyip yapmayan o. Eşim zaten öder hiç bu konuda mırın kırın etmez. 13 trilyonluk arsayı satmaya çalışan, dükkan, inşaat sahibi bir babam var ama bugün desem ki şu borcu ne yapalım benim kendi şahsi borçlarım var yapamam der.  Ne olduğunu da biliyorum ama yine de bir sorayım dedim
0 oy
önce (515 puan) tarafından
İlerde çalışıp kazandığın parayı nerde harcayacaksan o ödemeki
Evet çok doğru
0 oy
önce (7,635 puan) tarafından
Haciz gelene kadar bilmiyor muydun borcu baban ödedi mi saniyordun eğer öyleyse babanla konuş hani senin borcundu ödeyecektin haciz gelmiş de ama yine de sen öde tabi ki. 
Ya şöyle, daha önce babam bana borcu sordu faizi ile birlikte şu kadar olmuş dedim tamam borç benim borcum dedi ben ödeyeceğim dedi ki o dönemde durumum gayet gayet iyiydi. Şu anda da durumu iyi babamın sadece bu aralar bir sıkışıklığı var. Ben babama borcu niye ödemedin diye sormam ödememişse ödemeyecek demektir bu. Fikir almak adına sordum zaten eşim ödeyecek. Babam mezun olduktan sonra herkes evlendi sen kaldın diye evlenme baskısı kurduğu için üzerimde açıkçası çalışmaya da fırsat bırakmadı bana.
0 oy
önce (12,932 puan) tarafından
Senin ödemen lazım.
Ben şu an çocuklarımdan ötürü çalışmıyorum ama ileride inşallah çalışma durumu olacak. Eşim ödeyecek borcu. kimsenin bununla ilgili bir kaygısı veya tartışması zaten Yok ben fikir almak adına sordum.
önce (12,932 puan) tarafından
E tamam fikir verdim ben de bacı.
0 oy
önce (192 puan) tarafından
Senın ödemen gerekır bence. Ama çalışmıyorsan eşin ödesın babanın maddi durumu ıyı değilmiş 
0 oy
önce (20,487 puan) tarafından
Sen odemelisin cnm evliyken de eşle sen ben yok biz varız 

Eşinle beraber ödeyeceksiniz 
Bugün hallettik canım :)
0 oy
önce (4,950 puan) tarafından
Benimkini evlendikten sonra eşim ödedi taksite bağlayıp   babam  hiçbir çocuğunun kredisini ödemedi  kızların hep eşleri ödedi 
Zaten öde desemde ödeyecem dese de ödemez babam biliyorum.  Eşimle hallettik bugün
önce (4,950 puan) tarafından
Taksite bağlayıp odeye bilirsin ben o şekil yapmıştım cnm
0 oy
önce (1,056 puan) tarafından

Üniversite bittikten sonra 2 yıl sonrası başlıyor geri ödeme baban hemen evlendirdiyse seni daha çalışmaya başlamadan eşinde bu borcu bilerek evlendiyse senle eşin öder biter yani .aile içinde sorun olmaz .

Sahi borç miktarını merak ettim 4 yıllık miydi ne kadar çıkıyor geri odeme .ben 2008 2012 yıllarında aldım öğrenim kredisi ben 8900 almışım toplam geri 11900 odemistim ozamanlar faizlenmiyordu çok beyaz eşya fiyatına endeksiyldi şuan nasıl çok mu ne kadar geri odeme

Faizli 27 bin küsur ama bugün hallettik.  Tek seferde ödersiniz faiz silinecek dedi memur. 14400 ödedik
önce (1,056 puan) tarafından
İyiymiş canım en azından faizini silmisler sevindim adına .devlet kolay kolay vazgecmezdi faiz alacagindan
0 oy
önce (17,509 puan) tarafından
Parayı kim yediyse o.
Evet çok haklısın
0 oy
önce (11,799 puan) tarafından
Ben kendim ödedim vallahi .gerçi babam rahmetli oldu da .borç onların borcu değil ki .kim çekip yediyse onun borcu.sana ne kadar geldi ?
Faizle 27 bin küsur ama bugün tek seferde 14400 ödedik. Taksitlendirseydik eğer faizli ödeyecektik. Valla çekip yemek demeyelim çünkü babam o krediye güvenip para göndermezdi. Gönderdiğinin hesabını sorardı. Yazları para yatmıyor hazirandan eylüle kadar yatıyor diyorduk abimle. Yaz aylarinda abim biriktirip babam yüzünden aldığı kredi kartlarının borcunu ödüyordu
önce (11,799 puan) tarafından
Bizde neler çektik be canım.bende hem okudum hem çalıştım.
0 oy
önce (5,436 puan) tarafından

Babaniz ya da esiniz odemeyecek. 

Sizin borcunuz evlenmeden once calisip odeyecektiniz. Ya da evlenince calisip odeyecektiniz. 
Boyle bi borcu biliyodunuz hacizlik duruma dusmeden odemeniz gerekirdi. Evlenince 1 yil calissaniz odeyebilirdiniz borcunuzu.

Çok haklısınız ama birazda koşullar buna sürükledi. Ben bu soruyu herkesin bu konudaki fikrini sormak adına sordum. Eşim ödedi ama biliyor çalışmak istediğimi. Bunun için birkaç yılım var çocuklarım küçük. Bugün bana destek olan eşime elbette ben de çalıştığım zaman destek olacağım inşallah
önce (5,436 puan) tarafından
Acikcasi ben esin odemesini dogru bulmuyorum. Zamanin da kendisini ilgilendirmeyen bi borcu neden odesin ? Erkeklerin evlilik oncesi bi borcu olsa bi cok kadin sorun cikariyo burada da goruyoruz.
Egitimli bi bireysiniz. Kosullar buna surukledi bi bahane yani. Zamaninda almis harcamissiniz. Calisip odeyecektiniz. Evlenmeden once veya evlendikten sonra.
0 oy
önce (1,185 puan) tarafından
Eşim odedi evlendigimiz sene eşimin de öğrenim kredisi vardı onunla birlikte benimkini de odedi
0 oy
önce (14,538 puan) tarafından

Biz eşimle sevgiliydik ünv okurken o sıralar da da ara ata para ayardı bana 

Evlendikten 2 yıl sonra borç geldi Eşim ödedi Çünkü ben çalışmak istedim çalışma konusunda biraz diretti bu yüzden tıpış tıpış ödedi tabi biraz söylendi :)

0 oy
önce (1,959 puan) tarafından
Bence de eşiniz öder 
0 oy
önce (214 puan) tarafından
Öğrenim kredisini ben kendim ödedim okul bittikten 2 sene sonra ödemesi başladı o zaman çalışmıyordum 1 2 taksiti babam ödedi sonra yapılandırma yaptırdım o arada işe girdim ödedim hatta daha kredi borcum bitmeden babam o dönem beni zorla ehliyete yazdırmıştı beni şimdi çok çok dua ediyorum şuan olsa daha zor olurdu maddi öncelikler oluyor çünkü evlilikte
0 oy
önce (12,275 puan) tarafından

yarısı ben evlenmeden önce ödedim, gerisini eşim ödedi. 

yerken de birlikte yemiştik zaten öğrenciyken:P

bu zamana kadar baban ödeyecem deyip ödemediyse hala ondan para beklemek saçmalık

0 oy
önce (859 puan) tarafından
3 sene önce 4 bin üniversiteden kalan borcum vardı düğünde takılan ceyreklerden sattım ödedim ki eşim astsubay ödeyebilir lafını da yapmaz ama yeni evliyim ne gerek var laf söz edecek belki diye düşündüm annem de benle aynı fikirdeydi kendim o şekilde ödedim eşin laf söz etmeyecekse eşine ödet madem  baban oralı değil ki adamın borcu varsa bence hak eşine düşer ne kadar bekarken olan bir borç olsa da kişiden kişiye değişse bile ben imkanım yoksa eşime odetmeyi tercih ederdim 
0 oy
önce (8,008 puan) tarafından
Evlenmeden önce kadın ödemeli öyle evlenmeli

İlgili sorular

0 oy
63 cevap 1,356 göst.
1 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Bengii (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 128 göst.
13 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
72 cevap 1,848 göst.