0 oy
208 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,095 puan) tarafından
Kiram 7 bin iken yılbaşından sonra 15 bin olacak aidatı da ayrı olacakmış. Ev desen Bodrum katı taşınalı daha iki ay oldu . Eşim iki aydır asgarî ücret alıyordu. Öncesinde kiramiz az olduğu için idare ediyorduk. Ne yapacağımızı bilmiyoruz çok kötüyüm eşim ile konuştum zor konuşabiliyor du. Ne yapacağız deyip durdu.... O değilde çocuklarımı düşünüyorum... Ne olacak bu kiraların hâli;(

15 Cevaplar

+4 oy
önce (1,941 puan) tarafından
Şu platformdaki kadınları getirsen ekonominin başına inan çok daha iyi yönetiriz. Birileri hunharca kazanırken orta ve dar gelirliyi çiğ köfte gibi sıkan her kim varsa Allah'a havale ediyorum. 
-Reklam-
+1 oy
önce (729 puan) tarafından
Senen dolmadan nasıl zam yapıyor. Kira sözleşmesi yaptınız mı? Adaletsizlik bu yaptığı. O ev ona daha nasip olur mu ya da aldığı para helal mi acaba eğer ki zam yaparsa !
önce (450 puan) tarafından
Aynen katılıyorum sana daha iki ay olmuş sene dolmadan yapamaz ki bunu dava açsa kazanır
İnşallah açar böyle biseye kalkarsa. Kiracı da dava açarsa tabi adam çık derse korkuyorlar sonra bilemedim ki ne diyeyim
Çık diyemez kardeşim 1 sene kiralık sözleşmesi yapılması lazım yaptıysa eğer ve kira ödememe gibi kusuru yoksa kafasıba göre çıkaramaz dava açsa kazanır
Dönse konuyu tam anlayacağız. Bazıları sözleşme yapmıyor çünkü
0 oy
önce (20,564 puan) tarafından
Gerçekten çok zor 

Rabbim yardımcıniz olsun 

Evi olmayana ev nasip etsin 
önce (2,095 puan) tarafından
Aminnn . Allah razı olsun inşallah
0 oy
Bodrum katı için 15 çok fazla ve 1 sene dolmadan nasıl artırabilir kirayı 
Eşim söylemiş kontrat imzalamiştik dedi ama biz böyle uygun gördük demiş
Oldu öyle devletin kanunu var adaleti var yapmaz bunu itiraz edin kabul etmeyin sessiz kalmayın
Eşim ile konuşacağim yapmamz gerekiyorsa yapacağız
0 oy
önce (7,110 puan) tarafından

2 katına çıkarmak vicdansızlık bence ne bileyim 

Öyle ama  ne diyebiliriz ki
 .
0 oy
önce (2,184 puan) tarafından
Vicdan merhamet kimsede kalmadı. Allah korusun bir depremdede oturup ev sahibi kiracı aynı ateşin başında ısınıyor. Merhamet edene Rabbimde merhamet ediyor ama kimsede kalmamış. 
Şu zaman da kimse de merhamet  kalmadı. Kimse öbür dünyayi düşünmüyor
0 oy
önce (1,509 puan) tarafından
Nerde yaşıyorsun bilmiyorum da maalesef zaman tek asgari ücretle yaşanabilir durumda değil hatta ben memurum endişe ediyorum. Yalnız başıma ev tutmayı düşünüyorum kiralar 20 ye varıyor, e bide ya kreş ya bakıcı lazım ona da ciddi bir ödeme. Bana ev düzecek para kalmıyor en minimal bir şekilde bir hayat kurmam lazım. Hatta ciddi ciddi düşünüyorum ya ek iş bulucam ya tarlada çalışicam izin günlerinde. Benim çevrem hep memur hepsi de ek iş yapıyor kardeşim haftasonları yevmiye ye gidiyor ek iş buluyor illa. Bu zamanda köyde ayağı olmayana hayat ekstra zor bir çoğu şeyi ordan hazir buluyorduk, bulamama ihtimali beni sıkıştırıyor 
Hakkâri de yaşıyorum. Burda asgarî ücret i öyle heryer vermez günlük taş patlasa 400 , 500 lira verilir. Ev sahipleri öyle kira parasıyla geçinen insanlar değil Allah daha çok versin ama çok zenginler birçok ilde daireleri yazlıkları var ama işte insan oğlu doymuyor oldukça daha çok istiyor
0 oy
önce (2,866 puan) tarafından
İki ay önce taşındığın eve neden zam yapılıyor hemde iki katından fazla maaşlara o kadar zam gelmediki hiç vicdan kalmamış 
0 oy
önce (3,734 puan) tarafından
2 ay oturmussun sene dolmadan kira artışı yapamaz yasal değil kira sozleşmen var mı ? Varsa itiraz edin canim yazık 15 bin nedir bir de bodrum kat 
Eşim geldiğimiz de sözleşme imzalamiştik dedi bunu onunla konuşacağım inşallah itiraz eder
0 oy
önce (307 puan) tarafından
Böyle şeyleri okurken içim gidiyor çok üzülüyorum daha yeni taşınmışsınız biranda artıramaz öyle. Yine de rabbim vicdan merhamet berkin devlet sahip çıkmıyor ki kendi vatandaşına kaldı ki ev sahibi... artık kimseye üzülmeyeceğim diyordum ama kurunun yanında yaş yanınca insanın vicdanı sızlıyor bizi bu duruma devlet getirmedi ne yazık ki halk getirdi keşke imkan olsa da sadece bizi bu duruma getirenler böyle darda kalsa
Şu zaman da kimse de vicdan kalmadı herkes cebini düşünür oldu
 . Bu adamlar öyle tek kira ile geçinen insanlar da değil sadece bu bina da 21 daire var başka illerde de binaları var ama insanoğlu doymuyor
önce (307 puan) tarafından
İnsanoğlu işte rabbim tüm kirada olanlara yardım etsin
0 oy
önce (2,046 puan) tarafından
Nasıl zam yapar vicdansiz 1 seneden sonra zamlaniyor kiracı hakları var eviniz nasıl akan kokan yeri varmı?
Mutfak ta çok koku var gider iğrenç kokuyordu bir ne yaptıysam fayda etmedi . Biri geldi mi çok utanıyorum o kokudan
önce (2,046 puan) tarafından
Allah bildiği yapsin kirayı yükseltmek nedir...bende kiradayken öyle koku vardı bahçedeki giderden geliyordu heleki yaz dönemi çekilmiyor du
0 oy
önce (1,710 puan) tarafından
Şırnaktayken benim ev sahibi de 3 ayda bir zam yaptı. Kavga dövüs 1 sene idare ettik sonra tayinimiz çıktı. İstanbulda çok nezih bir yerde 20 bine oturuyoruz bahçeli bir ev hem de. Yazıklar olsun bu insanlara Allah bizlere hayırlısıyla sağlıkla oturabilecegimiz bir ev nasip etsin 
Bende Hakkari deyim her yerde zam var ama bu kadar da değil ve 7 bin den 15 bin e çıktı tabii giderler de cabası
0 oy
önce (4,142 puan) tarafından
1 sene olmadan zam yapamaz. Elinizde sozlesmeniz varsa ne derse desin yapamaz. Cik bile diyemez eger gecerli bir mazereti yoksa. Cik diyecekse gidecek noterden ihtar cekecek gecerli bi sebebi varsa(kendim oturucam vs demesi lazim ki eger yalan beyansa evini bi daha kiraya bile veremez). Oyle kafama gore cik diyemez. Ihtardan sonra bile 6 ay zamanj var. Oyle ben istedim yaptim olamaz. Diretse de kabul etmeyin, kabul ederseniz 6 ayda bir zammi basar size.
Bunu eşime söyleyeceğim. Bütün herkese aynı zammı yaptım demiş sizin de böyle olacak demiş
önce (4,142 puan) tarafından
Herkesten banane ben sozlesmeme bakarim dicek. Kabul etmeyin.
0 oy
önce (1,971 puan) tarafından
Bir yıl dolmadan yukseltemez ki kira sözleşmesi yapmadınız mı eğer yaptıysanız yukseltemez mahkemeye verin
0 oy
önce (1,123 puan) tarafından
Bir sene dolmadan kiraya zam gelemez ki mesela ben geçen sene mart ayında taşındım şuan oturduğum eve benim kiram 9 dan 15 e yükselecek ama martta senem dolmadan hiçkimse zam yapamaz sözleşmemiz var sonuçta 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 146 göst.
11 Kasım 2024 Aile kategorisinde 16w7e8w8 (307 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 777 göst.
13 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 621 göst.
25 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde nehir2020 (1,031 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 150 göst.