+1 oy
202 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,642 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
35 haftalık gebeyim. Bebek 32. Haftada kalmis. Doktor son geldiğinden beri hiç gelişmemiş dedi. Yarın sabah perinatolojiye yönlendirdi. Riskli gebelikler içinmiş. 

Sorum ise şu yarın ne yaparlar ki. Korktum açıkçası bebeği erkenden alırlar mı beslenemiyor diye ya da hastaneye mi yatırır serum falan mı verirler. Daha önce başına gelen var mı? Biliyorsunuz bir yaşında bebegim var onu yalnız bırakmak istemiyorum. 

12 Cevaplar

+1 oy
(1,642 puan) tarafından
Basina gelen ya da bilgisi olan yok mu
-Reklam-
+1 oy
(7,456 puan) tarafından

Gelişimi durduysa alırlar bebegi 

(1,642 puan) tarafından
2100 kilosu dedi. Eğer doğum olması gerekirse acaba prematüre kıyafet mi almamız gerekir.
(7,456 puan) tarafından
Kuvoze koyarlar o sırada alırsınız küçük boy kıyafet.  Ama belli olmaz doktor söyler size .

Arkadaşımın bebeğinin kalp sorunu vardı 6 aylıkken gelişimi durduğu için aldılar. 800 gram doğdu sanırım.  Aylarca kuvozde kaldi ..Sonra belirli kiloya ulaşınca kuvozden çıkardılar.
(1,642 puan) tarafından
İnşallah büyük bir problem çıkmaz
(7,456 puan) tarafından
Cikmaz korkma. Teknoloji ilerledi baya buyuk senin bebegin
+1 oy
(1,142 puan) tarafından
36,+6 da doğum yaptım. Bebeğim son 2 hafta hiç kilo almamisti yani kilo alımı vs durmuştu artık. (Bebeğime giden besin damarimin biri tıkandığı icinmiş)... 34-35 gibi perinotolojiye gitmistim normal karın muayenesi ile baktı ve onayladı. Kuvez kalma durumu olmasın diye ciğer geliştirici vurdular 2 kere. Sonrada 36+6 da doğuma girdim 2500dogdu denildi ama o kadar da yokmuş 2300 gibiydi oğlum. Allah'a şükür bir sorunumuz olmamisti canım 
(1,642 puan) tarafından
Bana 2100 dedi kilosu için. Bebeğim çok hareketsiz bir bebek. Önceki gebeliğimle alakası yok. Bu yüzden hep korkuyordum. 32. Haftada kalmis bebeğim.
(1,142 puan) tarafından
Sanada muhtemelen ciğer geliştirici yaparlar ve alırlar bebeği canım. Belki de az az kilo alımı varsa bebeğe zarar yoksa duradabilir. Benim sancılarım vardı 30dan sonra nstye her hafta baglaniyordum kasılıyordum, birde bebeğimin kalp atışı da yavaslamisti korana tam yayılıyordu o endişe ile belki bebeği aldılar. Sende belki durum böyle de ilerlemez
(1,642 puan) tarafından
Kalp atışı iyiydi bugün. Sancım da çıkmadı. Yarın belli olacak bakalım umarım bir sorun olmaz.
(1,142 puan) tarafından
Sağlıklıca kucağına alırsın inşallah canım yavrunu
+1 oy
(161 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun folk asit kullandın mı ilk haftalarda veya beslenme nasıldı 
(161 puan) tarafından
Bunu önceden dusuncektin geçti artık yapan bidaha yapar
(1,642 puan) tarafından
İşte evlenmeden taniyamiyorsun karşındaki kişiyi. Beni aldatmadı ama kıza karşı sempati duyduğuna hala eminim.
(161 puan) tarafından
Ama kuzum buda aldatmak ilgi duymak bellide sana öyle geliyor bilemiycem yaşı küçük mü esinin
(1,642 puan) tarafından
Evet 23 yaşında
(161 puan) tarafından
Yaşınız daha küçük aklı başında değil
+1 oy
(13,105 puan) tarafından
Ciğer gelişimi iyi değilse iğne vuruyorlar kilosu çok düşük değil prematüre al ilk ay için canım 
(1,642 puan) tarafından
Acaba doğum mu derler eğer doğum derlerse hemen doğuma almazlar herhalde. İnşallah bir sorun olmaz. Diğer bebeğim için de endişeleniyorum çünkü bakacak kimse yok. Ben zaten kimseye güvenemem.
(13,105 puan) tarafından
Sakin ol öncelikle doğum ama erken ama geç gerçekleşecek canım. Sen bu ara gerginsin bir de. Evladın senden uzak bir iki gün kalacak sonra hep beraber olacaksınız. Doğum için gün verirler eğer gerek görürlerse. Bebek beslenmiyorsa içinde kalması da risk
(1,642 puan) tarafından
Hayırlısı olsun sağlıklı olsunlar gerisi olur inşallah
+1 oy
(13,709 puan) tarafından
Sağlıcakla kavuşun inşallah

Doktorum yoktu başka doktora girdim üç hafta geriden geliyor dedi başka hastaneye ultrasona yolladı

iki hafta geriden geliyormuş riskli bir şey olmadığını çocuğun kilo olacak şeyler yememi söylediler

Özellikle balık salata ceviz muz çok yedim kaşar peyniri oldukça tüketmeye çalıştım peynir yemiyorum ben normalde

Şükür 3400 kg doğdu oğlum
(13,709 puan) tarafından
Merak ettim gittın mi canım ne dediler
(1,642 puan) tarafından
Yarın kan sonuçlarına bakacaklar. Her hafta kontrole gideceğim.
(13,709 puan) tarafından
Endişelenme haftan büyük yukarıda dediğim besinleri bol bol tüket özellikle muz her gün 3.4 tane ye
Bi şey olmaz Allah’ın izniyle
(1,642 puan) tarafından
İnşallah teşekkür ederim sorduğun için
(13,709 puan) tarafından
Rica ederim ❤️❤️
+1 oy
(3,135 puan) tarafından
Korkma sorun olmaz bende 35 haftaya gelince 32 de kalmış dedi araştırma hastanesine perinatolojiye yolladı orası acil yaptı 5 gün yattım iki tane bebeğe ciğer geliştirici iğne yapıldı taburcu olurken doktor ultrason ile yine baktı 130 gr almış bir hafta da dedi bir hafta evde dınlen sonra gel yine kilo almazsa alırız bir hafta sonra gittim 30 gr almış yarın sabah hemen alınması lazım dedi 37 haftada alındı 1900 kiloda doğacak dedi 2750 doğdu gayet de sağlıklı kuveze hiç girmedi hastanede bu şekilde hamile kadın dolu oğlum 20 aylık oldu bile seninde sağlıklı olur korkma 
(1,642 puan) tarafından
İçimi rahatlattın inşallah bebeğimi hemen almak zorunda kalmazlar
(3,135 puan) tarafından
Yok canım hemen almazlar nts ye bağlıyor tahlil yapıyorlar ultrason ile yine ölçüm yapılıyor lar yarın gideceksin ya hazırlıklı git büyük ihtimalle yatış yapıyorlar evde çantan hazır olsun bu sorun bebeğin zihinsel ve bedensel rahatsızlıklara neden olmuyomuş dedikleri kilodan  da büyük doguyor benimle beraber hastanede 10 kişi aynı gün doğum yaptı hepimiz bebeği denilenden büyük doğdu
(1,642 puan) tarafından
Çantayı hazırlayayım en mantıklısı. Bir şey olursa eşim getirir.
+1 oy
(267 puan) tarafından
Benim öyleydi almak zorunda kaldılar 29. haftada. 835 gramdı benimki. Ama şöyle bir şey var direk almıyorlar yani takip ettiler beni gebeliğimin ilerleyemeyeceğini anlattıkları anda sezeryan oldum.
(1,642 puan) tarafından
He anladım eğer alacak olsalar bile hemen almazlar
(267 puan) tarafından
Çok acil ciddi bir şey olmadığını müddetçe almazlar mesela kordonun falan boynuna dolanmasi gibi acil bir şey olmazsa takip ederler
+1 oy
tarafından
Once yatis yaparlar o surecte serumlarla beslerler gelisimi ilerlemezse ciger gelistirici igne yaparlar bi ksc doz doguma alirlar bebek anne karninda gelismiyosa dogum yaptiriliyo canim bazi hastanelerde bebegini de yanına alabiliyosun 
tarafından
Kesin yaparlar diyemem belki 1 hafta da kendisi takip etmek ister belki doktorun olcumleri yanlisti once kendisi olcum yapar duruma gore bebegin gelişimi tehlikeye girmisse o zaman yatis yapar ama buyuk ihtimalle bi de kendisi takip etmek ister ilk defa mj bu kadar geri kaldi bebegin
(1,642 puan) tarafından
Geçen gittiğimde bir hafta geriden geliyor demişti. Şimdi üç haftaya çıkmış. Hiç gelişmemiş son geldiğinden beri dedi. Bir kaç kez ölçtü emin olmak için. Önceki gebeliğimde oğlum hep önden gidiyordu.
tarafından
Hmm durumunu doktorun inceleyecek yatis verebilir o zaman bi kac gun sarumla ilaclarla besler olmazsa dogumun olur korkma icini frah tut
(1,642 puan) tarafından
Oğlumu yanıma alabilir miyim acaba yatış verirlerse. Çünkü onsuz duramam
tarafından
Bazi hastaneler aliyo ama cogunlugu kabul etmiyo malesef
0 oy
(4,730 puan) tarafından
Benım gelişimi durmuştu gebelık zehirlenmesi çıktı 34 haftada kalmıştı yatış verdiler takip altında kalmıştım 36 haftanın ilk günü aldılar ama normal doğum için çok zorladılar ıkı gün sancı çektim ama sonuç sezaryen oldu.. Korkma sen ilki normalmıydı takıp ederler senide sebebini arastırırlar
(1,642 puan) tarafından
İlki sezaryendi. Suni sancı ve fitil vermişti açılma olmayinca suyum da geleli çok olmuştu mecbur sezaryene aldılar. Kanımda enfeksiyon var gebelik zehirlenmesinde enfeksiyon oluyor mu?
(4,730 puan) tarafından
Banada öyle yaptılar alttan sancı verdı sonra suni sonra suyum geldı daha sonra kalp atışları yavaslayınca mecbur aldılar .. Bır günlük idrar şişesi verdiler tansıyondan oluyo canım idrarda protein çıkınca bıde tansiyonumu ölçtüm sürekli yüksek de olunca yatış verdiler ama enfeksiyonda tehlikeli canım
(1,642 puan) tarafından
Sabah ola hayrola endişeli bir şekilde bekliyorum. İnşallah bir problem olmaz. Hayırlısıyla normal zamanında biter gebeliğim.
(4,730 puan) tarafından
Amin csnım canım amin
0 oy
(14,619 puan) tarafından
Bana da dediler özel de birde güya ultrason cihazları iyi kızım için kilo akımı durmuş 2700 civarı dedi 3.490 gram doğdu 
(1,642 puan) tarafından
Benim bir aydır bu şekilde ilkten bir hafta gerideydi şimdi üç haftaya çıkmış doktor bir kaç kez kontrol etti. Gittiğim doktor da baya hastası olan iyi bir doktor. İnşallah kötü bir şey yoktur hayırlısıyla dogururum kızımı
(14,619 puan) tarafından
Oğlum vardı galiba demi kızın olacakmış hayırlısıyla doğar inşallah prenses ❤️ üzülme doğunca da çabuk toparlarlar
(1,642 puan) tarafından
İnşallah emmemesinden korkuyorum çünkü oğlum emmemisti
0 oy
(324 puan) tarafından
Arkadaşımın öyleydi erken aldılar bebeği 1 ay önceden 
(1,642 puan) tarafından
Bakalım yarın ne diyecekler endişeyle bekliyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 74 göst.
20 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 64 göst.
16 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Pasakizz (877 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 149 göst.
8 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Dilekk (1,135 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 135 göst.
6 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ezom (3 puan) tarafından soruldu

408,419 soru

12,270,621 cevap

37,579 kullanıcı

Kategoriler

...