0 oy
145 göst.
Diğer kategorisinde (3,326 puan) tarafından
Kızlar tartışma olsun diye post açmadım. Bu aşı cok ağır gecer diyolar kararsız kaldım sizler yaptırdınız mı nasıl geçti???

13 Cevaplar

+2 oy
(13,784 puan) tarafından
Kızım da yaptırdım canım hiçbir etkisi olmadı şükür çocuktan çocuğa değişir bence onda hiçbir aşı da yan etki ateş falan Olmadı
-Reklam-
+2 oy
(13,112 puan) tarafından
daha önce yaptığın aşıların ek dozu, yeni bir aşı değil. tamamlayıcı doz. öncekiler bir şey yapmadıysa bu da yapmaz  aşılar otizm yapmaz 
+1 oy
(892 puan) tarafından
(892 puan) tarafından
Evet canım
(88 puan) tarafından
Tertemiz bedenlere sıvılar enjekte ediliyor ve malesef türlü türlü hastalıklar peydah oldu
Kısırlık denge bozukluğu hormonal bozukluklar daha bir sürü şey
Rabbim uyananlardan eylesin bizleri
(892 puan) tarafından
Şeyma biraz geç uyandım :( oğlumun 4-6 yaş aşı zamanı gelmişti şuan 5 yaşında ve attığım postla karşılaştım. Aylardır aile hekiminin numaralarını açmıyorum yaptırmamak için . Ve şuan hamileyim ama o kadar kararsızım ki
(88 puan) tarafından
Bende malesef 12 ay aşısına kadar yaptırdım ve aşılar sonrası hep hastalıkla geçti
Aşıyı bıraktık elhamdülillah hastalık nedir pek bilmedik
Şuan 32 aylık
İnstagram ın varsa muhakkak yağmur ibiç i takip et kitabını al oku
Kararsızlığın sonlanacak Allah'ın izniyle ❤
(892 puan) tarafından
Instagram kullanmıyorum canım ama kitabını okurum Allah'ın izniyle ❤️
+1 oy
(5,299 puan) tarafından
Bende yaptırmadım daha 
+1 oy
(4,510 puan) tarafından
Büyük oğlumda sorun yaşamdım hiç.
+1 oy
(2,056 puan) tarafından

Bende kızıma yaptırdım çok şükür bı sorun yaşamadım oğluma az kaldı ve saisrmis durumdayız :(

+1 oy
(1,027 puan) tarafından
Valla ben de korktum hiç bir şey olmadı o zaman çok geciktirdim hatta yaptırmamaya bile düşündüm Sonra şükürler olsun rutin hayatımıza devam ettik 
+1 oy
(88 puan) tarafından
İnstagram ın varsa yağmur ibiç ı takip et ve kitabını al muhakkak canım
+1 oy
(170 puan) tarafından
Ya şuana kadar tüm aşılarını yaptırdım ama 18 ay asisinda çok kararsız kaldım. Herkes bir şey diyor. Dünya resmen ikiye ayrılmış durumda. Eşimde yaptirma önceden asi mi vardi mantığında. Bilemedim. Bende burrada bekleyeyim.
+1 oy
(1,221 puan) tarafından
Kızıma bende yaptırdım sabahtan ağrı kesici verdim gittik ne ateş ne başka bişey ateş olsa bile 38 i çok geçmez rica ediyorum geçende de yorum yaptım biri daha sormuştu yaptirmasam mi diye yapana da yapmayana da saygım var ama aşi olmayıp da en ufak gripten ölen bebekler var şuana kadar bişey olmadıysa yaptırman taraftariyim yinede sen bilirsin bu arada üstte birisi şunu izle demiş 4 yaş aşısı vs diye bende baktım yanlış teşhis sonucu yapılan iğneden dolayı olduğunu okudum sağlık ocagindaki aşılar ile karistirmayin
+1 oy
(2,676 puan) tarafından
4. ay aşısı dışında hiçbirinde sorun yaşamadım. Aşıya gitmeden bir gün önce yıkadım, gitmeden de ağrı kesici içirdim, birde o gün yatarken ağrı kesici içirdim oldu bitti. Merak etmeyin 2-3 kere ağrı kesici içermekten bir şey olmaz. Doktorlara kalsa ateşi çikarsa verin diyorlar ama hiç çocuğun kolu, bacağı ağrır mı umursamıyorlar. Sonra çocuk huysuzlandı, tabi huysuzlanır
+1 oy
(2,032 puan) tarafından
Hiçbir sorun yaşatmadı bize
+1 oy
(1,489 puan) tarafından
18 ay açısından neden bu kadar korkuluyor anlamiyorum 18 ay aşısı devam aşısı 2 aylıkken de yapılan bir aşısı yani. 18 ay açısından sonra otizm falan diyenler saçmalıyorum otizmin net belirtilwri 18. Aydan sonra çıkıyor arkadaşım hiçbir aşısını yaptirmadi çocuğunda otizm var e hani aşılar sebep oluyordu? 

Yaptırın ya da yaptırmayın demiyorum kendi doktorumla ve takip ettiğim güvendiğim doktorlarla istişare ettim söyledikleri oldukça mantıklıydı hamileyken ilk aşısını oldu bebegim. Yaptirmazsaniz büyük bir olumsuzluk yaşamazsınız diye tahmin ediyorum çünkü sürü bağışıklığı diye bir şey var biz yaptırdığımız için sizin çocuklarınız da büyük sorunlar yaşamayacak ama yaptıran insanlara da katil gözüyle kimsenin bakmaya hakkı yok. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 97 göst.
0 oy
9 cevap 244 göst.
4 Ekim 2024 Diğer kategorisinde ipek4161 (3,632 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 114 göst.
29 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde SevdeF (612 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 112 göst.

409,980 soru

12,326,597 cevap

39,106 kullanıcı

Kategoriler

...