+1 oy
436 göst.
Diğer kategorisinde (2,813 puan) tarafından
Sabah 9 akşam 5 6 saatleri arasi çalışacak 2 yaş civarı bebege bakacak evin gunluk topla süpür isini ve yemeğini yapacak bir bakıcı artı yardımcı şeklinde çalışan birine aylik ne kadar vermek doğru olur kizlar? Çevremde 2024 şartları için max 15 bin veren duydum sigorta yok. 2024 de kaç verdiniz 2025 şartları için ne vermek doğru olur bilenler yazabilir mi

28 Cevaplar

+5 oy
(5,496 puan) tarafından
Komsumun sadece cocuguna bakiyo 8-5 arasi. Asgari ucret + sigorta veriyo. 2 yildir bu sekilde zam gelince bakiciya da uyguluyo yani.

Hem cocuk,hem ev isi hem de yemek icin bu para cok az. 

Ayrica bakici tutacaksaniz sadece cocukla ilgilensin. Diger isleri de yaparsa verimli olmaz ve cocugu ihmal eder. 
(2,813 puan) tarafından
Aslında ev işi dediğim dağınıklığını toplaması ve bebeğim uyurken yemek yapması
İlçede yaşıyoruz büyük şehir olsa asgaridrn aşağısı zalimlik olur gibi geliyor bana da ama çevremde de max bunu duydugum için bilemedim
(5,496 puan) tarafından
Neden kucuk sehirdekine zalimlik olmuyo. İs ayni is.
Sahsen ben asgari ucrete bile cocuk bakmam. Bence dunyanin en zor isi cocuk bakmak hele ki baskasinin cocugu daha zordur.
Peki calisan ne zaman dinlenecek ,mola verecek. Yeri geliyo tum gun evde cocuk pesinde kosmaktan lavaboya bile gidemiyoruz.
Benim arkadasim cocugun yemegini ve kahvaltisini hazirlayip cikardi. Bakici bunlari bile yapmiyodu sadece cocuga bakiyo.
(2,813 puan) tarafından
Çünkü asgari ücrete daha zor şartlar altında çalışan bir sürü insan var evde çocuk bakıp 1 kap yemek yapmak dünyanın en zor işi değil ayrıca her ilin her ilçenin belli şartları var manav market fiyatları bile buna göre şekilleniyor. İstanbul gibi kirası 30 binden aşağı olmayan bir il ile en iyi dairesi 12 bin olan bir ilçe kiyaslanabilir mi??
(5,496 puan) tarafından
Sehre gore degil yapilan ise gore maas belirlenir. Sizin mantiginiza gore ayni isi yapan ucuz sehirde yasayan memurun daha dusuk ucret almasi pahali şehirde yasayanin daha yuksek almasi gerekirdi. Ama isler boyle yurumuyo. Ve hic adil olmaz.
Evde cocuk bakmak hele ki emanet cocuga bakmak cok zordur.
Bana temizlige gelen abla var yaptigi is belki size cocuk bakmaktan daha zor gelebilir ama iste oyle degil. Kadin asla cocuk bakmayi dusunmuyo. Bu sogukta gelir cam siler,balkon yikar, baska evlerin tuvaletini temizler. Ama cocuk bakmaktan daha kolay oldugunu soyler hep. Ayrica sigortali maasli is yerine sigortasiz gunluk kazanci olan bi isi tercih ediyo.
Belki sizin cocugunuz kolaydir. Ama cok zor cocuklar var.
-Reklam-
+2 oy
(19,483 puan) tarafından
Asgari ücret +3 4 bin verirdim ben . maaşına bağlı seni. Tabi ama çocuğuma iyi bakılsın isterim. Emeğinin hakkını aldığını düşünmeyen bı insan yeterince emek vermez. Ve nerde trak orda bırak olur. 
(2,813 puan) tarafından
Haklısınız 20+sigorta mantıklı gibi geliyor aralarda da takviye atılabilir belki özel günlerde vs bakalım aklımda biri var aslında ama kabul eder mi bilemiyorum güvenilir birini bulmak çok zor
(19,483 puan) tarafından
En önemlisi o zaten. Canını emanet edeceksin. Karşılıklı birbirinize güven duymaniz gerekir. Su zamanda asgari ücret zaten ne ki. Siz de tabi kendi gelirinize göre ödeme yapmak istersiniz. Geliriniz çok azsa asgari ücret de zorlayabilir. Ama çalışanlar şunu hiç sevmezler. İşverenlerin çalışanlardan kısıp kendi lüks içinde yaşadigi ya da göze soka soka yüksek harcamalar yaptığını gördüğü zaman işten soğur. Bu kişi senin evladına bakacağı için en azından gözü dışarıda olmayacak hakkının yendiğini dusunmeyecek bi ücret olmalı.
(2,813 puan) tarafından
Aynen canım kabul ederse insaallah 20 22 +sigorta teklif etmeyi düşünüyorum bakalım Allah hayırlısını versin
(19,483 puan) tarafından
Hayırlısı olsun inşallah güzel.olur herşey.
+1 oy
(2,201 puan) tarafından
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama biz Ankara'da asgari ücret ve sigorta veriyoruz. Asgari ücrete zam geldi ama yeni fiyat bizim içimize sinmedi o yüzden asgari ücretten biraz fazla yapmayı düşünüyoruz. 
(2,813 puan) tarafından
Buyuksehirler için haklısınız bence de hak ettiğini vermek lazım. Küçük bir ilçede yaşıyoruz piyasa normale göre biraz daha düşük o yüzden ben de bilemedim
+1 oy
(720 puan) tarafından
8-5 çalışıyor bizim bakıcımız, asgarî ödüyorum ve asla temizlik ve yemeğe karıştırtmıyorum, öğlen uykusunda yemek yapsın demişsiniz ama bu kadının da dinlenmeye ihtiyacı var yazıktır günahtır 
(129,283 puan) tarafından
beni ise al
(720 puan) tarafından
Gel bebeğim ama sen benden zenginsin :D
yok len nerem zengin torunumu elimden aldilar
(720 puan) tarafından
Kanka sen yurt dışından yuro dolarlan gelsen yeter :D
☺️☺️☺️ allah seni
0 oy
(3,528 puan) tarafından
15 alırsa çok iyi 2025 ne kadar olur bilmiyorum postun çıksın acaba onun beklentisi nedir? 
(2,813 puan) tarafından
15 bence de az aslında en azından 20 verilebilir diye düşünüyorum ama zaten şu an halihazırda konustugum biri yok olursa ne teklif etmeliyim diye düşünüyorum
0 oy
(5,153 puan) tarafından
Arkadasim yarım gün bakiyor sabah 8 ile 1.30 arası sadece çocuk bakar temizlik yok 9 bin fiyat
(2,813 puan) tarafından
Temizlikten kastım ortada çocuğun gün içinde dağıttığı şeyleri toplaması mutfakta tezgahı falan toplaması zaten robot süpürge var tuşuna basması yeter öyle sil süpür değil tabi ki
(5,153 puan) tarafından
Arkadaşım sadece çocuk bakıyor mamasını ve yatmasını tek yapıyor cnm annesi emzirmek için geliyor öğle araları yarım gun
0 oy
(2,196 puan) tarafından
Sadece merak, meslek ne ?
(2,813 puan) tarafından
Mimarim şu an çalışmıyorum
(2,196 puan) tarafından
Anladım,gönlünüze göre bulursunuz inşAllah
(2,813 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim
0 oy
(2,577 puan) tarafından
Yani hem cocuk, hem ev isi, tum gun. En az asgari ucret, ki o bile az bence bu sartlara gore, ve sigorta olmali. 
(2,813 puan) tarafından
Mantıklı gibi
0 oy
15 cok az gunlik ev temizligi kac tl ustune cocuk bak bide yemek utu camasir falanda olursa asgari olmali bemce☹️
(2,813 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyordum eşimle bu sekilde konuşmuştuk ama etraftaki genel piyasayı duyunca kararsız kaldım
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Ooo sjyle çalışan bulsam ben bile çalışırım,, Kars ta arkadaşım sadece yarım gün çocuğa yemek yapaçak birini buldu sigorta artı 15 bin alıyor,, gelip kadının evinde bakıyorlar. Bakıcılar kenri evinde bakarsa öyle 10_15 arası alıyorlar... İstanbul'da ise 18_20 arasıdır yani ... Ağrı'da arkadaşım dan sigorta + asgari ücret 

n istenilmiş sadece bebeğe gün boyu bakmaya

Benim İstanbul'da arkadaşım yarım gün sigortasız 15 bin bakıyor asla ama asla bir çöp kaldırmaz, yemek yapmaz genelde beebğin annesi yapar gider...

Bahsettiklerım kadının evine gelip bakıyor 

Ben hamileyim atama işim olabilir ben de kendi evimde bakılsın isterim ama bu şartlarda çok para istiyorlar Kocaelideyim ben de
(2,813 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla mantıklı olan asgari + sigorta vermek, çevremde duyduğum fiyatlar referans olmamalı sanırım
(1,102 puan) tarafından
Yani ben sana ağrı Kars ve İstanbul üzerinden yorum yaptım
(2,813 puan) tarafından
Benim bulunduğum ilçe bahsettiğin illerin koşullarına göre birçok piyasanın düşük olduğu bir yer ama iş kapsamı geniş olduğu için daha azı kabul edilmez gibi
(1,102 puan) tarafından
Yanlış anlama ama açıkçası ben çocuğuma bakıcı tutarsam tek derdi çocuğu sağlıklı gelişimine destek olması, iyi ve merhametli bakması, ses tonu, diksiyonu merhameti ahlakı herşeyden öte gelir. Evi *** götürsün ama asla asla o çocuk yemeğe ve sevgiye ilgiye aç kalmasın. Biz bile ev işi temizlik yemek çoçuk derken illahi biri eksik kalır, ve kabul etmek lazım kadınlar genelde çocuğu ihmal eder..
Ben tek kriter çocuğuma iyi bakmak aç bırakmaması ve sevgiyle bakması yeterli
(2,813 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum. Zaten güvenilir bir insan bulmak o kadar zor ki. Şu an çocuğumu tam gün birine bırakma düşüncesi bile çok zor geliyor. Zor yiyen zor uyuyan bir çocuk ama gün içinde çok sorun çıkaran bor çocuk değil 18 sylik şu an. Tabi en birincil öncelik çocuğuma cicek gibi bakılması merhametli davranılması ses dahi yukseltilmemesi. Bunun yanında evin ufak tefek işleri de kalan boş vakitlerde halledilebilir gibi dusunmustum. Uyuduğunda yemek yapmak ya da dağılan eş zamanlı toplamak gibi.
0 oy
(605 puan) tarafından
Benim tanıdık var asgari ücret veriyordu ama sigorta yok. Ağırlıklı işi yemek mutfak işi evde iki tane anaokuluna giden çocuk var ama çocuk bakımı yapılmıyor.birde yüzeysel ev topluyor toz alıyor sadece haftada bi gün detaylı temizlik
(2,813 puan) tarafından
Çocuklar anaokuluna gittiği için mi çocuk bakımı yok
0 oy
(13,568 puan) tarafından
Karşı komşum arkadaşımın oğluna bakıyor sabah ezanında getiriyor öğlen 3 de alıyor hafta da 1 gün izinli 7000 tl veriyor sigorta falan da yok eskişehir de yaşıyoruz
(2,813 puan) tarafından
Bu da coo uygunmus gerçekten
(13,568 puan) tarafından
Bence bedava çok iyi bakıyor çocuğa
0 oy
(1,136 puan) tarafından
15 bine bulsam yarın gelsin başlasın derim. O fiyata sadece bebek bakanı bile bulmak çok zor bence. 
(2,813 puan) tarafından
Burada gelen cevaplardan anladığım kadarıyla öyle gibi gerçekten
0 oy
(418 puan) tarafından
Yani ortalığı toparlasın dediğiniz iş zaten bitmiyor çocuklu evde ve artı yemek yapacak hemde çocuğa bakacak bunların üçünü toplayınca zor bir iş bence sadece çocuk bakımını yapsın haftada da temizlikçi çağırırsınız o zaman sadece bakıcıya 10/15 arası yeterli diye düşünüyorum
(2,813 puan) tarafından
Temizlikten kastım sadece çocuğun dağıttığını toplaması ve tobit süpürgenin tuşuna basması aslında çocuk uyurken de yemeği hazırlayabilir diye düşünmüştüm ama zor sanirim biz
0 oy
(5,330 puan) tarafından
Bence 20+sigorta canim
(2,813 puan) tarafından
Mantıklı olan bu civarda samirim
0 oy
(1,342 puan) tarafından
Hem çocuk hem yemek 20+ olmalı en azindan kaza sigortası da yaptırın derim kendi guvenliginiz için. 
(2,813 puan) tarafından
Sigorta bence de önemli çalışan için de avantajlı
0 oy
(1,107 puan) tarafından

Canım ben kendi çocuğuma bakıyorum hergün evi toplayamıyorum yemek yapmıyorum yani çalışsam mecburi yapacağım ama onuda 15 bin değil 20 25 bine zor yaparım çünkü başkasının çocuğu emanettir evi emanettir bunun ağırlığı vardır hani basit gibi görünmesi çok çok yanlış kendi çocuğuna bakıp çıldıran birçok kadın var sadece çocuğa bakılır o fiyata canım ekstra elimi bile sürmem farklı bir şehir belki evet ama çocuk aynı çocuk iş aynı iş ve siz ne iş yapıyorsunuz çok merak ettim dediklerimi yanlış anlamayın lütfen dışarıdan bir göz olarak bakıp yorumluyorum sizin için uygun fiyatlı olması tabiki çok avantaj ama emeği göz ardı etmeyin lütfen bu dediğiniz işler hergün yapamayan ev hanımları var şahsen ben dediğim gibi :sideways:

(2,813 puan) tarafından
Aslında bu fiyatları duymadan önce asgari ücret vermek gerekir diye düşünüyordum duyunca kafam karıştı benimde. Ama anladım ki ederi asgariden az olmamali gibi. Mimarim ama çalışmıyorum. Baktığınızda 4 yıl lisans 2 yıl yüksek yapmış 6 sene eğitim görmüş bir insan olarak bir ofiste çalışmaya başlasam alabileceğim max maaş 25 30 arasi oliyor ne yazik ki. Bunu düşününce ve çevremden 15 bandında fiyatlar duyunca da mantıklı aslında cok daha kolay koşullarda ev ortamında anca bu olur gibi düşünmeye vaslamistim anca zaten ywni mezun bir mimarın şu koşullarda başlangıç maaşı 50 bandında olması gerekirken onu dahi alamadığımız için kafam karıştı benimde
(1,107 puan) tarafından
Maalesef hiç bir üniversiteli yada meslek sahibi olmuş kişi hakkettiğini alamıyor Türkiyenin acı bir gerçeğide bu dünde asgari ücretle sarsıldık resmen kiraların bu kadar fazla olduğu market alışverişinin aylık en az 10 bin olduğu kış aylarında 1 evi doğal gazla ısıtmanın minimum derecelerde bile en az 1500 tl geldiği bir dolmuşun otobüsün şuanlık fiyatıyla 25tl olmasıyla... Saysam bitmez neyse bu fiyatların olmasıyla maalesef ki geçim çoook zor çalışan anneyede çalışmayanada yani durum nereye varacak bilmiyorum. Sizin dediğiniz ücret biraz az ama sizinde o kadar maaş alacağınız bir durumda fazlası da sizi zorlar bişi diyemiyorum hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)
(2,813 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ben de meslek değiştirmeye karar verdim bu yüzden bakalım Allah sonumuzu hayır etsin
(1,107 puan) tarafından
Aminn inşallah canım ❤️
0 oy
(1,007 puan) tarafından
Bence en az 20 25 arası 2yaş bebeye bakmak aşırı zor bende de var + ev işi yemek fazlasıyla hakediyor bu parayı sigortada yok zaten 
0 oy
tarafından
Valla canim benim calisanim yok bu sekil calismadim da ama 14 bin dedigin ne hemde sigortasiz evi cekip cevirecek cocuga vakacak sure cok uzun olmasada yorucu bi is biraz once postta gordum sadece cocuk bakimi icin calisana asgari ucret arti sigorta yapiyolarmis ki yeni asgari ucreti az bile bulmuslar sahsen ben sabah 8 aksam 5 gidip evini silip supurup yemegini yapacaksam bi de cocuga bakacaksam iyi bi maas beklerim yani 
0 oy
(1,115 puan) tarafından

Bence bu bütçenize göre ve karşıdakinin ihtiyacına göre karşılıklı konusup anlasacağınız bir konu. Kimi zengin aileler vardır mesela, 40-50 bin de verebilir. Yeter ki iyi baksın der. Ama sen maaşlısındir mesela. Asgari bile sana yük gelir. O zaman hobi olarak bakacak emekli bir teyze veya harçlığını çıkaracak bir öğrenci vs bulabilirsin. Karşı taraf eger kirada ve evin tek geçimini o sağlayacaksa o zaman asgari de versen yetmez ona. Kişiden kisiye değişir yani. 

Bu arada meslektaşmışız. Yorumları okudum. :)

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 162 göst.
26 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde beratmirac04 (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 623 göst.
7 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Prensesp (8,661 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 96 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (323 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 199 göst.