+1 oy
507 göst.
Diğer kategorisinde (2,880 puan) tarafından
Sabah 9 akşam 5 6 saatleri arasi çalışacak 2 yaş civarı bebege bakacak evin gunluk topla süpür isini ve yemeğini yapacak bir bakıcı artı yardımcı şeklinde çalışan birine aylik ne kadar vermek doğru olur kizlar? Çevremde 2024 şartları için max 15 bin veren duydum sigorta yok. 2024 de kaç verdiniz 2025 şartları için ne vermek doğru olur bilenler yazabilir mi

28 Cevaplar

0 oy
(3,604 puan) tarafından

Bu dediklerinin hepsini 1 kisimi yapacak 

-Reklam-
0 oy
(3,604 puan) tarafından
1 kişi yapacaksa 15 bin çok çok az ve sigorta yok canim
0 oy
(3,749 puan) tarafından

Peki biz evde bu işi her gün yapan ev hanımlarına beş kurusun hesabını yapan bize niye vermiyor bu kocalar dur ben bu  işi bir kocamla goruseyim asgari ücret veremez asgari ücret alıyor ama bir miktar versin :D

0 oy
(13,371 puan) tarafından
Yarım gün sabah 8 öğlen 12. 8 bin lira Yer Siverek sadece çocuk sorumluluğu bu arada.
0 oy
(178 puan) tarafından
Sadece dağınıklık toparlanacak dediğiniz şey , tam da ev işi oluyor. Şuan çalışmıyorum, bir bebeğim var. Zaten diğer işleri yapacak zamanım olmuyor. Annemi çağırıyorum arada öyle yapıyorum. Onun dışında sadece ortalığı toparlayıp geçiyorum. Ona rağmen yemek işi çok zor geliyor. Dışarıdan söylediğimiz çok oluyor. Yorgun oluyorum falan. Yani bunları.yapmak için asgarî ücret çok az maalesef. 
0 oy
(739 puan) tarafından
Çocuk yok sadece yardımcı ablamız. Asgari ücret üzeri veriyorum. Minik asgari ücrettir hakkı
0 oy
(1,162 puan) tarafından
Ben izmirdeyim.bakicimla 2 .senemize girdik 2025 için 20 bin artı sigorta yaptım ama sigorta için teşvik primi alıyorum 3 sene boyunca yarısını ödüyoruz .eğer sigorta yapacaksan araştır kolay işveren dosyası actirinca muhasebeciye bakıcı da daha önce yararlanmamissa primin yarışı ödeniyor bizim için çok iyi oldu hem full sigorta 30 gün üzerinden yatıyor aylık 2700 TL sigorta idi geçen yıl bu. Sene yeni zamla 4000 denk gelecek primi .bana maliyeti 24 bin olacak bakicinin .

Günlük işleri dediğin ortalığı toplama çocuğun dağıttığını toplamayı zaten hepsi yapmak zorunda eğer onu yapmazsa ben kabul etmem zaten tabiki çocuğun arkasını toplayacak .benimki şarjlı süpürge ile 2 odayı ve koridoru alır hergun birde çocuğa yemek yapar dolayisila bizde yemiş oluruz ama öyle uzun boylu yemekler değil öğlen yemeği gibi hani .zaten benim akşamdan bir çeşit yemeğim oluyor kalıyor .maddi olarak hakkını verirsen oda gerekeni yapar diye düşünüyorum .çocuğu olan gündüz uykusu yapıyorsa 2 saat çok rahat herşeyi yapar kendide dinlenir üstüne 
0 oy
(2,055 puan) tarafından

Fiyatları çok uçuk buldum.

Bizim burda çok uygunmuş 

Burda 15 bin ya vardır ya yoktur 

Hatta 1 arkadaş başkasının 3 çocuğunu kendi evinde büyük olan kız okula giderdi öğleden sonra gelirdi 9 bin mi yoksa 8 miydi..
 ben o zaman çok az bulmuştum.

Burda sigorta yok 10-15 arasıdır

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 269 göst.
0 oy
33 cevap 638 göst.
7 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Prensesp (8,823 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 97 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (331 puan) tarafından soruldu
0 oy