+1 oy
297 göst.
Diğer kategorisinde (129 puan) tarafından
Kızlar önce şöyle söyliyim linçleyecekler direkt geçsin burda büyüklerime soruyorum veya aklı yerinde insanlara soruyorum bana akıl versinler diye

Kızlar biz evleneli 3 yıl oldu eşim askerliğini yapmamıştı benim hazır dayalı döşeli evim var biz evlendikten 6 ay sonra eşim askere gitti kaynanamda hiç evine çıkma direkt gel bizimle yaşa taki eşin askerden gelene kadar gelince ztn seni temeni kendi evine yerleştiricem dedi eşim askerden geldi bem doğum yaptım 2.ye hamileyim nerdeyse o doğacak ama kayınvalidem bitürlü kendi evime çıkmam için konuyu açmıyor kaynımda bekar sürekli diyoki işte ona getiriceğim kadın da benim işime gelirse ayrı eve çıkarırım işime gelmezse ayrı eve çıkarmam bilmem ne bilmem ne sanki kızım sana gelinim sen anla dercesine eşimde acaip bi şekilde annesinden çekinir acıksa annesüne açım yemek yicem diyemez eşime diyorum ki çıkalım kendi evimize benim hayallerim var nereye kadar böyle devam edicek diye diyo bekle bakim ne olacak kaynanamlada bazen konuşurız ayrı ev hakkında fln diyoki işte yapamazsınız 2 çocukla zor oluyor biz olmazsak nasıl olacak falan filan bizim aile çok kalabalık hiçbirinde de düşünce yok gelirler hastaneye olsun alışverişe olsun temek yer çay içer kalkarlar resmen restorant gibi benim artık 2 çocuğum oluyor hem böyşesine kalabalık eve böyşesine ağır misafirler kaldıramıyorum artık sizden istediğim konuyu kaynanama ve eşime sorun çıkarmadan nasıl söylemeliyim ne söylersem sorunsuz kendi evime çıkabilirim eşiminde ailesiyle arası açılsın istemiyorum

16 Cevaplar

+1 oy
(2,788 puan) tarafından
Senin dayalı döşeli evin var İkinci çocuğunu hamilesin kayınvalidende kalıyorsun ve kayınvalidenin konuyu açmasını bekliyorsun O zaman çok beklersin diyeyim sana Sen hiçbir şeyden çekinmeden düzgün bir şekilde biz artık evimize geçeceğiz haberin olsun diye söyle ne yapabilir ki en fazla yani kavga çıkartıyorsa da keyfi bilir
(129 puan) tarafından
Ztn ben kavga çıksın diye çok uğraştım ama kaynanam ne dersemde tamam diyo bi buna tamam demiyo ben artık çok sıkıldım
(2,788 puan) tarafından
Canım kavga çıkartma zaten Evin hazır duruyormuş kayınvalidenine ben bu hafta sonu evime giriyorum de örneğin eşine de ben gidiyorum Sen burada kal dersin sen böyle işe koyulmadın mı çok beklersin
(129 puan) tarafından
Bencedd ben söylemesem olacağı yok eşim ztn ana kuzısı benim halletmem lazım
(2,788 puan) tarafından
İşe koyul git evine kal evinde ben gelmicem evimdeyim artık dersin napcaklar? Orası senin evin evden kaçtı mı diyecekler
(129 puan) tarafından
Haklısın sanırım yoksa olacağı yok
-Reklam-
0 oy
(5,039 puan) tarafından
Burda ne yapılır bılmıyorun kı açıkça söyleyip ayrılmak en ıyısı değil mi. Yine burdasınız eğer yapamazsak geri taşınırız yanınıza anne falan de. Normali bu yani evlenmek sadece kocaya gidio cocuk yapmak değil ki. Ayrı düzeni olur yuvası olur insanın. Kaynına falan hiç laf düşmez burda.Eşinin ailesiyle arasının açılacagı bi durum yok yani bu kadar cekınme sen çekindikçe onlarınnddedıklerıne mecbur kalırsın. Senin en doğal hakkın ayrı ev istemek.
(5,985 puan) tarafından
cikalim demesini bekleme topla valizleri. 2. cocugun duzeni kendi evimizde kurulsun artik bi zahmet kendi yagimizla kavrulalim. valizleri tipla esine hadi gdiyoruz de yani. haklisinda hakliysam hadi kalp montunu giy gdiyoruz de yani boyle sacmalikmi olur isterse kulun kopegin olsunlar evin barkin varken niye milletin boklu dodnunu yikaycan niye milletle yuzgoz olacan. evin var gelmis voreklenmissin buraya . vocugun duzeni kendi evinde kur ikincinin esyasini yatagini. falan. gotur al valizlerinizi hergun bir esya tasi . biz kendi evimize gecicez ikonci cck evinde buyusin bari yazik ya
(129 puan) tarafından
Valla çok güzel diyorsun inşallah halledebilirim
(5,985 puan) tarafından
kac yasindasin merak ettim.?  yani 15 16 yas genc kiz olsan korkar laf geciremem zannedersinde e vocluk cocuk dogurmussun bu ne . kaynanan vok iyi naif kadindir size kalkin gdin evinize demeye cekiniyordur kovmak gibi olmasin diye ses etmiyor sizin gitmenizi bekliyordur dicem ama hizmetci ariyor belli . bole sacmalik olurmu bos evi niye temizliosun gidip. hazirla hemen simdi valizlerinizi esinede de evimizi temizledim pakladim hafi gidiyoruz artik. annemlerede cok zahmet verdik yeter artik . iyi geceler hiscakalin haftasonu caya beklerim de giyin montunuzu cikin .
(5,985 puan) tarafından
bide mesela ben olsan cocugu kaynanama birakir esimi tutar kolundan gotururm bu gece evde basbasa olalim diye. esin kendi evinde karisiyla vakit gecirmenin kiymetini guzelligini gorunce zaten kendi istemez annesinde kalmak. sen yalvarsan bile zorla goturur sizi kendi evinize
(129 puan) tarafından
22 yaşındayım ama kaynanam istese kovarda istemediği için ayrı eve çıkarmıyor valla bugün akşam evimize gitsek sabahına daha bizi mahalleyr bile almaz
0 oy
(5,985 puan) tarafından
kaynim var bekar isime gelirse falan dedikten sonrasini okumadim bariz belliki kaynanan hizmetci ariyir seni bulmjs. konuyu acmalarina gerek yokki sende hata ki biye bekledin esin askerden geldigi gun tutup kolundan gideydin kendi evine . ne diye orda kalmaya devam ettinizki dayali doseli ev vardiysa.  asiri sacma esin de bi ayri garip . daha esin askerden eve gelmeden senin valizleri kiyafetleri hazirlaman lazimdi bi kosede valizler duracakdi aksam esin ana babasiyle eli opup hosgeldin bes gitiin derken . e bize musade deyip kalkip evinize gidecekdiniz. linc degil ama kaynanan hizmetci aramis esin memnun kaynanan memnun sen niye katlaniyorsunki 
(129 puan) tarafından
Yok kirayada verilmiyor kapısı kilitli orda bekliyor haftada ayda bir temizliyorum güneşlikler duruyor halı perde eskimesin diye artık en ufak şeyde sorun çıkarıcam ki inceldiği yerden kopsun
(5,985 puan) tarafından
tobe sacmaliga bak kiz soruna ne gerek var tut kocani elinden bugun temizlik yaptim artik evimize komple gecelim de hazirlayim valizleri cikin
(129 puan) tarafından
Eşim asla gelmez anneme söyledin mi annem ne der anneme nasıl söylicez daha var acele etme diye geçiştiriceke
(5,985 puan) tarafından
soyledim izin almaya gerekmi var zaten sizin eviniz burda kalmaniz hata  gencsiniz burda niye duruyorsunuz ki bende anlamiyorum dedi de . bu adami cokmu aradin canim yaa valla koltuktaki kirlent ile evlensen daha iyiymis o bile kendi kafasina gore yamuluyor annesinin izni olmadan osuramayan adam olurmu allasen
(129 puan) tarafından
:))biraz aramış olabilirim yok valla söyledikleriniz çok mantıklı herkesten biraz harika bişi olacak gerçekten
0 oy
(12,615 puan) tarafından
ne demel 2 çocukla zor olur. herkes nasıl yapıyor? kimi gurbette yapıyor hem de. açık açık yeter, ben evimi istiyorum diyeceksin. enbaşta gitmen hataydı zaten. eşimaskere de gitse benim kapım ayrı diyecektin 
(12,615 puan) tarafından
madem evin hazır topla bavulunu eşine yarın gidiyoruz de
(129 puan) tarafından
Heygirls söylüyorum ama asla aklına yatmıyor söylüyorum sinirleniyor kızıyor bende ağlıyorum konu kapanıyor gene
(129 puan) tarafından
@Gozdeh söylesemde asla onaylamaz sen git ben gelmiyorum dicek giderdende bitersin der ben gene paşa paşa dönmek zorunda kalıcam
(12,615 puan) tarafından
e sen bu kafadayssn olmaz. önce kendi kafanı değiştireceksin. zayen gelmez, zaten yapmaz değil. yaptıracaksın. yeter ben artık evime gidiyorum gelmezse de gelmesin paşa paşa bakacak çocuklarına
(129 puan) tarafından
Gerçekten artık kafadan mı bilmiyorum ruhtan mı bilmiyorum ama gerçekten değiştirmem lazım Mecbur bakacak ztn çocuklarına
0 oy
(712 puan) tarafından
Bacım konutu acmazsan o ev senin değil eltinin olur benden söylemesi. Gerekirse kavga çıkar 
(129 puan) tarafından
Ama sanki konu açılmadıkça öyle olacak gibi
(712 puan) tarafından
Valla bak azıcık ağzını aç
(1,617 puan) tarafından
Bana da elti lafından sonra öyle dicek gibi geldi, yeni gelini sevmedim yanıma almicam diyor gibi hoop hazir eve...
(129 puan) tarafından
Valla öyle bişi olursa da artık olacakları onlar düşünsün ne diyim
(12,615 puan) tarafından
bu yoruma katılıyorum, sen kullanmazsan başkası kullanır
0 oy
(17,914 puan) tarafından
Senin hazır olan evin ne durumda şu an ayrıca güzellikle söylemen geçiştirilmiş hep belli ki anlayışsız insanlar kavga etmeden çıkmana pek imkan yok gibi duruyor 
(129 puan) tarafından
Kapısı kilitli duruyor
(17,914 puan) tarafından
Ne kadar saçma hani kiraya falan verseler veya biri dursa neyse de bu hali ile birlikte oturmaya zorlanmanız akıl alır gibi değil
(129 puan) tarafından
Bence de çok saçma ama herşey eşte bitiyor arkamda durmazsa nereye kadar tek yapıcam
0 oy
(882 puan) tarafından

sen niye bu kadar uzun süre sustun ki? eşin askerden geldiği gün aa hoş geldin bunu bu gece evimizde kutlayalım deyip gitmen lazımdı bence :) uzadıkça zorlaşmış. yarın bigün kaynın evlenip sizin eve yerleşmezse iyidir

(129 puan) tarafından
Ya ne bilim salaklığıma artık
(882 puan) tarafından
zararın neresinden dönersen kardır artık biraz altından gir üstünden çık ikna et. mesela mevcut evde çocukların ayrı odası var mı? eğer yoksa kendi evimize gidelim çocuklar ayrı odada kalsın biz de daha rahat oluruz falan diye ikna edebilirsin
(129 puan) tarafından
Sanırım artık altan üsten değil twmenni uzaklaşmak yoksa olacak gibi değil
(882 puan) tarafından
hakkında hayırlısı olsun canım ya
(129 puan) tarafından
Amin inşallah dua edin eşimde akıllansın kendi evimize çıkalım ya
0 oy
(2,025 puan) tarafından
Kaynanan hizmetçi bulmuş çalıştırıyor keyfi yerinde niye ses çıkarsın ki!!!!

Sen kendin yapacaksın  Şimdiye kadar ses çıkarmaman da hata. 

Madem kaynanan iyi sen taşınalım dediğinde bakalım ne diyecek.
(129 puan) tarafından
Bende onu çok merak ediyorum biliyormusun dicem ama artık yeter gerçekten kendi kurallarımın olduğu bi hayat istiyorım
0 oy
(627 puan) tarafından
Iyilikle cozulmez bu sizi baya manipule etmisler.Aileniz yakinsa gelecek sizi goturup evinize koyacak, 2.bebek olmadan eve gec hazirliklarini yap.Hamilesin belki is yapmayip yatacaksin kendinizi dusunmuyorsaniz evlatlarinizi dusunun.Bazen bazi kavgalar edilmeli ne demek hazir evime gidemem yani o eve esyalara da yazik.Keske bu cahil (uyanik) insanlar hic olmasa .
(129 puan) tarafından
Ailem yakın babam onlar yapmıyorsa ben sana bi ev aharliyim diyo yok siz karışmayın diyorum gerçekten bazı şeyler olacak ki neyin ne olduğu bilinsin
(627 puan) tarafından
Ailenin arkanizda olmasi buyuk sans , sizi kole diye vermediler sonucta. 2.bebekten once ayrilki lohusaligin mahvolmasin..ac kal evinde kal...
(129 puan) tarafından
Yok çok şükür ailem arkamda bende öyşe yapucam sanırım çocukların eşyalarını odasını bahane edicem kendi evime çıkıcam
0 oy
(798 puan) tarafından
Biz de yaklasik 2 yil beraber yasadik kaynatamin bizi cikarmaya hic niyeti yoktu en basindan hic istemiyordum cok dua ettim kaynatamla zaten kafalarimiz pek uyusmuyordu o yuzden surekli tartisma cikiyordu evde ya da baska sorunlar oluyordu ben kocama acikca soyluyordum o da saolsun en son ki olayda babasina ayri eve cikacagini soyledi ve ciktik. Kaynanan cok otoriter biri anladigim kadariyla ama seninle iyi anlasiyorsa seni seviyorsa senin gitme i istemeyecektir kayinpederin ne diyor hic karismiyor mu? Kocana hayallerinden bahset ayni evde oldugun icin yasadigin rahatsizliklardan bahset bi sekilde ikna etmelisin kocani. 
(129 puan) tarafından
Kayınpederim istiyor ayrı eve çıkmamızı hani çıkalım dersek tamam der kalalım derse tamam der o karışmıyor kaynımda diyo siz çıkınki bem evlendiğimde sorun olmasın 2 gelin bi evde olmuyır ister istemez sorun çıkıyorum
0 oy
(2,485 puan) tarafından
Sanki senin evine kaynini oturtcaklsrmis gibi bi his geldi icime.sen cek resti madem dayali doseli evin var.esine soyle ya evinize gideim yada ben gidiyorm.kabul etmezsen sen bilirsn.ben yokum de.biraz dirayetli ol derim kararli ol geri adim atma.ben sijir oldum kiz burda evin varsa ne diye tutuyor seni sanki kaynin oturcak o eve canm ben sana diyim aklin varsa git evine
(129 puan) tarafından
Kaynım burda kalmam diyo kalsamda babamlarla kalacam diyo
(2,485 puan) tarafından
Bi bakmissn karar degisvernis canim.sende evinden olursn valla
(129 puan) tarafından
Hiç belli olmaz valla
0 oy
(1,137 puan) tarafından
Duruma bakılırsa senin eve kaynını yerleştirmeyi düşünüyorlar. Ne de olsa bulmuşlar senin gibi gelini kaybetmek istemiyorlar. Elini çabuk tutmazsan o ev gidecek haberin olsun. Seni yargılamak için söylemiyorum ama nasıl sesini çıkaramıyorsun anlamıyorum. Yapacağın şey cok basit biz artık evimize geçiyoruz deyip gideceksiniz yani. 
(129 puan) tarafından
Bende çok şaşırıyorum annemde sürekli diyo biz sana kıyamadık su istemeye sen orda hizmetçi olmuşsun nasıl susuyordun çık gel kimseye ihtiyavın yok diye ama nedense ben bi türlü konuşamıyorum bi türlü kakarlı olamıyorum eşim sinirlendiğinde hemen ağlıyorum
(1,137 puan) tarafından
Eşinin sinirlenmesi de gereksiz çünkü başta böyle konuşulmamış. Bence sen daha fazla bekleme kararlı ol kararlı olursan eşinde bir şey diyemez. Evi diğer kanına verirlerse hic ayrılamazsın bu sefer
(129 puan) tarafından
Eşimin sinirlenme bencede çok yersiz ama napim sinirlendimi kızdımı hemen ağlıyorum kaynıma verilirse gerçekten boşanmaya kadar gider ben kendi ellerimle hazırlicam onlar oturacak olmaz öyle
0 oy
(1,617 puan) tarafından
Doğum yakın mı annenler gelsin. Kızımın evini temizleyelim hazirlayalim doğum yaklaştı desinler. O zamana kadar da temizlemeye gitme. Doğum da da yanında hep beraber kendi evinde kal. Annenler güzel hazırlık falan da yapsın deyin misafirleri kendi evimde aĝirlicam gidiş o gidiş öylece yerleşirsin 
(129 puan) tarafından
Daha 17 haftalığım doğuma var ben bi.çıkayım kendimde temizlerim bu sefer böyle dicem bakalım inşallah olur
(1,617 puan) tarafından
Evin hazırken kaynananin bırakmama nedeni iş yapıyorsun diyedir başka neden olsun. Ya da kontrolcü olduğundan oğlunla baş başa kalcan diye kıskanç olduğundandir yoksa ne bu ısrar demi
(129 puan) tarafından
İş yaptığımdandır dediğim gibi ailemiz çok kalabalık misafir fln gelince hepsiyle ben ilgileniyorm muhtemelen ondandır
0 oy
(107 puan) tarafından
Canim sürekli  kendi arkadaş çevreni misafir olarak cagjrdan rahatsız olur yani onun rahatsuz olacağı şeyler yap seni evde  fazla görsün  gidin evinize desin ay çok saçma kaynannin yaptığı şey ya bide iki çocuğum ar diyorsun artık lafının baya baya geçmesi lazım bnce senin
(129 puan) tarafından
Arkadaşlarım geliyor hatta kaynanamlar çıkıyorlar işte siz rahat olun diye
0 oy
(4,354 puan) tarafından
Kendi evin var dayali döşeli ama siz kvdesiniz oyle mi? Hadi bize eyvallah diyeceksin. Olmadi kendin gideceksin o eve cocugunu alip kocan da mecbur gelecek. Ne munasebet ya. İnsanin kendi misafiri olur arkadasi olur. Bekar kayin ne bi kere ayni evde
(129 puan) tarafından
Haklısın valla en ufak şeyde bahane etmeliyim ki istediğimi alayım
(129 puan) tarafından
Valla belki diğer yorumlarda okumuşsunuzdur bizde erkeklerin yanında asla eşarpsız eteksiz çorapsız gezilmez kadınlarıda da öyle gerçi bi nevide hamileyim rahat giyinmek için dahi olsa ayrı eve çıkıcam vallahi ne oluyorsa olsun
(129 puan) tarafından
İnşallah bi sonraki postum evim olacak
(4,354 puan) tarafından
İnsallah canim. Cirkeflesmen gerekiyorsa cirkefleseceksin. Seni hamile halinle bu strese sokanlar utansın.
(129 puan) tarafından
Eşim utansın eşim söylemeli hamile yoruluyor çocuğu onu yoruyor ayrı ev olmaz artık diye ama söylemiyor işte
0 oy
(952 puan) tarafından
Öncelikle kaynanan çok biliyor kendi olmadan naparmisiniz eksik olsunlar sanki çok bir halta yariyorlar gibi 

Yapman gereken tek şey o evin prensesi olmak yapma bir şey her şeyi kaynanan yapsın sen hizmetçi gibi çalıştığın sürece o evin kölesi olmaya mahkumsun yarın Eltin misafirlige gelir o eve sende hizmetçisi olursun birlik oturmak isteyen kaynanalardan ve genel olarak bu tarz düşüncesi olan kaynanalardan iğreniyorum
(952 puan) tarafından
Hikayenin sonunda kaynananız anlasa keşke ona zamaninda kaynanasıyla yaşar mısın deseler asla der ama gelinde dibinden ayrılmasın isterler eksik olasicalar
(129 puan) tarafından
Vallahi çok doğru kayınvalidesi eve geleceği zaman binbir şey söyler laf lafa gelince de ona çok çektirdikleri içinmiş ama nedense beni kendisinden koparamıyorki
(952 puan) tarafından
İnşallah koparsiniz birbirinizden yaşıyorsa eğer kaynananız kaynanasını baksin bundan sonra dilerim
(129 puan) tarafından
Ben çıkayım da o daha sonra baksın kaynanasına
(952 puan) tarafından
Ayyy amin insallahhh

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 85 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nehirrr (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 124 göst.
0 oy
5 cevap 621 göst.