+1 oy
53 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,153 puan) tarafından
Kan uyuşmazlığı olan anneler toplamda kaç çocuğunuz var genelde ilk bebekte problem olmuyor ikinci bebekte olabiliyormuş diye  duydum ben ilk bebeğimde iki kez iğne yaptırdım bir kez düşük yapınca doktor düşük olmazsin diye başta bir tane yaptım bide 28 harftada yaptırdım  

5 Cevaplar

+1 oy
(15,931 puan) tarafından
3 bebeğim var 2 sinde 28 hfta ve doğumda vuruldum son hamileliğimde kanamam olduğu için 19 haftada vurunmustum şükür bı problem yok cocuklarimda tedribirimizi alıyoruz takdirde Allahin
(5,153 puan) tarafından
Çok şükür bende ilk bebeğimde hiç sorun olmadı doktor ikinci hamilelikte istiyorsan başta iğne yaptır düşük olmazsin dedi ikinci hamilelikte zor olur  diyorlar
-Reklam-
+1 oy
(5,976 puan) tarafından
ilkde sorun yok ikincide combs testim negatifti 28 hafta igne oldum 38 de digurdum. son on hafta icinde bebekle benim kanim karismis . combs pozitife donmus.

oğlum doğdu babasının kanına taşıyormuş ikimizin kanları karıştığı için benim kanim onun vücudunda onun kani da benim vücudumdaydı benim kanim da oglumun. kani da benimkini yıkmaya başladı kansız kaldık her ikimiz de bir de ilk geceden oğlum tutpturuncu potakal rengi  oldu Hemşire bir gariplik olduğunu anlamış sabaha karşı saat 4:00’te sarıldığını ölçüyor sarılıp beş çıkıyor sabah çocuk doktoru geldi 9:30’da tekrar sarılıp ölçüyorlar sarılıp 25 çıkıyor meğerse laboratuvar hatası olmuş kan uyusmazligina bagli sarılık olmuş oğlum 25 olmus sarilik.dogar dogmaz fırlamış doğar doğmaz sarılığı bu da çok tehlikeli bir şey beyni beyin hücrelerine zarar veriyormuş engel ve nörolojik sorun olusturuyormus beyinde. hemen yogun bakim kani degisti. isin tedavisi falan o asamayi voktan gecmis dogar dogmaz sarilikla dogmus yani

hemogrami 7.1 ile dogru. 6.9 ile dogsa olu dogum olurmus kansizliktan sebep.  yani ikinci cocukta baya tehlikeli bir durum bu.
(5,976 puan) tarafından
sana tavsiyem doktor istemese bile her ay indirek combs testini tekrarla pozitife dönmez inşallah negatifse zaten sorun yok ama pozitife döndüğünü görürsen eğer hemen hamileyken sana müdahale edilir bebek o kadar eziyet Çekmez . ben 28 haftadan sonra test yaptirmadim son on hafta icinde biyerlerde pozitife donmus testim. yani bebekle benim kanim karismis plesenta yoluyla.
benim oğlum bayağı eziyet çekti yoğun bakımda bir hafta kaldı kani değişti doğum yaptığım hastane aylarca beni aradı çünkü hastane kusurluydu hastane ihmali vardı duvarda olmaz tırlık testini yapmamışlar doğar da olmaz 25 sarılık dolmuş kan uyuşmazlığı sarılıymış bu yeni doğan bebek sarılığı değil farklı bir şey hastane doğar doğmaz müdahale etmesi gerekirken ilk geceden sonra 24 saat sonra ertesi sabah fark edildi 25 oldugu sarilik gercek degerinkn
(5,153 puan) tarafından
Doktor bana ikinci hamilelik istiyorsan iğne yaptır dedi düşük olmazsin diye  dedi ilk bebeğimde hiç sorun yaşamadım çok şükür
+1 oy
(953 puan) tarafından
3 doğum yaptım üçünde de vuruldum 28 haftada ve doğumdan sonra vurdular  Allah'a şükür bişey olmadı üçünde de 
(5,153 puan) tarafından
Banada doğumda vurdular ikinci hamilelik daha zor olur diyorlar
(953 puan) tarafından
Yok zor olmadı benim için
(5,153 puan) tarafından
İnsallah banada olmaz
0 oy
(268 puan) tarafından
İlk bebekte hiçbir şey olmuyor ignede ikincide 18. Haftadan uyuşmazlık iğnesi vurulduk oğlumda sadece uyuşmazlıga bagli sarılık vardi
(5,153 puan) tarafından
Çok şükür kizim hiç sarılık  filan olmadi ilk bebeğim ikinci düşünüyorum  zor olurmu bilmiyorum
0 oy
(2,773 puan) tarafından
Ilkte sorun olmadi ikinci bebegimin sariligi uzun sürdü. Ama düşüktü yani derecesi.
(5,153 puan) tarafından
İlkte pek sorun olmuyormus  ikinci niye oluyor acaba
(2,773 puan) tarafından
Bilemiyorum canim

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 107 göst.
+1 oy
33 cevap 594 göst.
0 oy
4 cevap 67 göst.
0 oy