+1 oy
116 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (21 puan) tarafından
Bebeğim 14 aylık ve seslenince bakmıyor temas sevmez daha hiç anne demedi önceden bababa derdi artık onu da demiyor çok hareketli böyle bebeği  olup sonradan göz teması kuranboldu mu 

8 Cevaplar

0 oy
(20,268 puan) tarafından
Şimdiye kadar hiç göz teması kurmadiysa bı doktora gidin derim. 
(21 puan) tarafından
Bazen kuruyor ama kısa süreli defalarca sesleniyorum bakmıyor ben de gitmeye karar verdim
(20,268 puan) tarafından
Yani bebekler zaten kısa süreli kurar. Uzun uzun bakmazlar. Ama sen için rahat etsin git yine de doktor da görsün
-Reklam-
0 oy
tarafından
doktora gorunmenizde fayda var 
0 oy
(1,220 puan) tarafından
TV telefon tablet veriyor musunuz
(21 puan) tarafından
Çok şükür bu zamana kadar 0 ekran
(1,220 puan) tarafından
Canım bende dün çocuk gelişim uzmanı ile konuştum birsuru soru sordu bizde televizyon vardı ne yalan soylim televizyon varken ismine bakmaz idi göz teması kurmaz idi televizyonu kestik 1 aydır komple ismine bakıyor göz teması var doktor da eğer ismine bakmıyor ise otizimden suphelenebilirdim dedi eğer göz teması da yoksa 14 16 aylık bebekte ismine bakma göz teması kurma hiç yoktan anne yada baba demesini yada bay bay yapmasını bekliyorum dedi benim düşüncem goturmen yönünde ne kadar erken o kadar yol demek
0 oy
(1,048 puan) tarafından
En doğru cevabı doktor söyler. Emçn kısa zamanda gitseniz iyi olur. 
0 oy
(1,708 puan) tarafından
Oyuncaklariyla nasil oynar yürümeye başladı mı düz koşmaya calisiyor mu
(21 puan) tarafından
Tutunarak yürüyor
(1,708 puan) tarafından
Ellerini ayaklarını bilekten kıvırmaya çalışıyor mu? Yüksek sese duyarlılığı var mu
0 oy
(1,843 puan) tarafından
Canım uzun süreli ekrana maruz kaldıysa hemen ekranı kesin siz sesleninve yada başkaları bakınca dönuo bakıyormu ismini biliyormu çağırınca en önemlisi göz teması arada bir mi kuruyor benim kızım öyleydi özel eğitime götürüyorum ondan sonra ismine tepki vermeye başladı göz teması kurmaya başladı hocası otizme doğru gidiyor direk ekranı kesin dedi hemen kestim korkudan ondan sonra düzeldi 
(21 puan) tarafından
Yok çok şükür hiç ekran vermedik bu zamana kadar. Arada seslenince bakıyor ama bazen defalarca sesleniyorum bakmıyor korktum
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Benim kızımda teması sevmez kendi gelip sevdirirse ne ala yoksa dokunamazsın iter elini hemen bize de bazen sesleniyoruz sesleniyoruz bakmıyor ama dikkat ettim alttan alttan gülüyor yani inat ediyor bakmamaya bizim ki de 14 aylık 
(21 puan) tarafından
Bu yorum biraz içimi rahatlattı. Bazen bakıyor seslenince ama Bazen hiç bakmıyor
(1,667 puan) tarafından
Benim kızım da bilerek bakmıyor oyun yapıyor yada adıyla seslenmemizi seviyor çünkü adına aşina biliyor ama bilerek bakmıyor alttan alttan gülüyor da temas zaten bir tek bana izin var babası bile tutamaz elini çeker hemen istemez
0 oy
(187 puan) tarafından
Seslenince bakması lazım canım geç kalmadan Dr a götür çok şükür duzeliyolar emin ol yeterkionun bunun lafına bakipta 

amannnnn düzelir yaaaa nolmus sankiii çocuk bu bakar da bakmaz da 

Konuşur konuşur bak filancanin cocuguda geç konuştu 

Diyenleri asla umursama erkenden dil terapisi de alır farklı bir sorun varsa oda çözülür senin en büyük avantajin bir seylerin ters gittiğini bebeğin ufakkan ferk etmiş olman inan bir senede kendi ayindakileri bile gecicek duruma gelebilir hepsi senin elinde şu anda canım ❤️
(21 puan) tarafından
Çok teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 354 göst.
22 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kayrammm (426 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 101 göst.
29 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Küboşşşş (135 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 255 göst.
26 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Bernakra (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 232 göst.
3 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Syma (837 puan) tarafından soruldu

411,801 soru

12,396,578 cevap

44,204 kullanıcı

Kategoriler

...