+2 oy
281 göst.
Diğer kategorisinde (3,631 puan) tarafından
Kızlar ilkini özelde yaptım canım kocam doğum sürecinde hep yanımdaydı ama devlette eşler giremiyor diye biliyorum devlette doğum yapanlar nasıl eşler girebiliyor mu sancı odasına falan veya dogumdan sonra refakatcı kalabilir mi eşimden başka kimseyi istemiyorum doğum süreci nasıl ilerliyor devlette sancın oldu gitti acıklık 2 diyelim sonra nasıl ilerliyor nasıl davranıyor farklı kişiler mi gelip bakıyor acıklıpa özelde ebem vardı özel sadece o bakardı  devlet te yapanlar yoruma lütfen dogum anılarınızı anlatın 

24 Cevaplar

+1 oy
(1,335 puan) tarafından
Benim arkadaşım devlette normal doğurdu eşi de yanındaydı daha 5 ay önce doğum yaptı o da 
(3,631 puan) tarafından
Nasıl yanındaydı kız almıyo alr diye biliyorum
(1,335 puan) tarafından
Yoo gayet de yanındaydı hatta doğum anında bir saniyelik bir dışarı çıkarmışlar arkadaşımı hazırlıyorlar diye sonra yine girmiş doğum öyle olmuş
-Reklam-
+1 oy
(3,191 puan) tarafından
Tek ebe yok olsa bile vardiya değişirse değişiyor özel ilgi hiç yok. Gurbette kimsesiz birinin bile eşini kabul etmemişlerdi refakat için. Sancı odası benim tek kişilikti ama corona dönemiydi normalde alırlar mı bilmiyorum. Nst ve açıklık hariç gelip ilgilenmiyorlar 
(3,631 puan) tarafından
Telefon serbes mi
+1 oy
(7,989 puan) tarafından
Devlette doğum yaptım sancimi tek başıma odada çektim bir tane hemşire gelip bakıyordu arada açılmaya suni sanci verdiler eşim de kapıda bekliyordu tabi o zaman tam da covid zamanıydı ha bire eşime durumumu bildiriyorlardi doğuma da doktor ile beraber 4 kişi vardı doktorum baya iyiydi Allah razı olsun baya ilgiliydi doğum yaptım odaya aldıklarında eşim gelip koridorda görmüştü bizi bu kadar işte ☺
(3,631 puan) tarafından
Koridorda mı sadece görüştünüz :) nasık kapıda bekliyor du sancı cekti gin odanın kapısı mı yoksa hastane bekleme yerleri mş
(7,989 puan) tarafından
Doğumhane kapısında bekliyordu yani benim bağırmalarimi da hep duymuş her duyduğunda da beni kesip biçiyorlar sanıyormuş garibim kapıya vuruyormuş☺☺ koridorda beni odaya alirlarken gördük birbirimizi covid olduğu için onu odaya almadilar malesef ama çocuğu gösterdiler en azından ☺
(3,631 puan) tarafından
Benimki yanımda iydı canım özelde hep bagırmalrım onun yanındaydı :)) kimisi devlette sancı odasına alıyorlar diyolar kız kocaları
(7,989 puan) tarafından
Yok yaa covid zamanına denk geldik biz o yüzden baya sıkıydı ☺
+1 oy
(4,096 puan) tarafından
Almıyorlar bebeği bile görmesine 5-10 dk anca müsade ediyorlar. Ancak şehir Hastanesi'nde soktorla bi görüş özel odalar var tek kişilik boş olunca eşin dışarı çıkmamak şarttı ile refakatçi kalabiliyor.
(3,631 puan) tarafından
Ücretli mi oluyor peki ca o bu
(4,096 puan) tarafından
Ücretsiz canım ama 2 tane tekli oda oluyor şansına doktor yakını filan olmaması lazım
+1 oy
(1,105 puan) tarafından
Üniversitede sezaryen oldum refakatçi olarak bir kadın vardı yanımda ama kocaları yanında kalanda vardı. Eşim istediği her vakit odaya gelebiliyordu. Normal doğum olmadığı için açıklığı kontrol eden ebe yoktu ama bebek hemşiresi 1 taneydi o ilgileniyordu. 
+1 oy
(860 puan) tarafından
Kızımdan dolayı eşimi almadılar yoksa eşim kalabilirdi benim bulunduğum şehirde kaldığın odada doğum yapıyorsun doğum sonrasida oda sana ait oluyor yan odada bir kadının eşi kalmıştı 
(3,631 puan) tarafından
Nasıl aldıgın odada doğum yapıyon kız dogum odası ayrı degil mi
(860 puan) tarafından
Hayır canım hem normal oda hemde doğum odası doğumu kaldığın odada yapıyorsun özel hastane gibi düşünün sadece size ait oda
+1 oy
(567 puan) tarafından
Ankara şehir hastaneleri alıyor diye biliyorum. Şahsen bende etlik şehir hastanesinde doğum yaptım önce yatış verdiler bebeğin nabzı düştü diye. Odaya aldılar suni verceklerdi vs eşim yanımdaydı. Oda tek yataklıydı. Sonra acil sezeryana döndü 2 kişilik odaya alındım. Bana sordu hemşire kim kalcak bende eşim kalabiliyorsa eşim kalsın dedim. Hemşirw yanındaki hasta ile konuş onlar için sorun olmazsa kalsın dedi. Yanımızdaki de kocasıylaydı, bize sleun olmaz tabiki dedi. Yani devlet te olduğunu sanmıyorum ama şehir hastaneleri daha güzel inşa edildiği için, imkan veriyorlar tabi. 
(3,631 puan) tarafından
Şehir hastanesi ne kız onu anlamadım devlet işte6
(567 puan) tarafından
Devlet hastanelerinin çoğu kapatılıp Büyük hastane yaptılar büyük şehirlerde. Adı şehir hastanesi oldu. Bide devlet hastanesi inşaat olarak devletin, şehir hastaneleri inşaat olarak müthaitin
+1 oy
(793 puan) tarafından

Devlette şöyle oluyor yani benim ki böyle oldu. Benim nişanım geldi 1 gece hastanede yattım doktor beni eve göndermedi . O gece eşimi gönderdiler yanımda tutmadılar . Sabah doğurdum eşim gelmiş o ara içeriye aldılar direk eşime oğlumuzu verdiler beni de odaya yerleştirdiler eşim refakatçi olarak kaldı yanımda ama kontrol falan edecekleri zaman eşimi dışarı çıkarıyorlardı geri giriyordu zaten hastanede 1 gün kaldık sabah annem geldi yanıma çıktık evimize geldik ne anlattım ya :D 

(3,631 puan) tarafından
Kimisi almıyor diyolar cNım
(793 puan) tarafından
Bunu bir sor kimsen yoksa ne yapacaksın mecbur
+1 oy
(789 puan) tarafından
almıyolar doğumdan sonra odaya bile saati var o saate girebiliyor
(315 puan) tarafından
Nasıl yani eşimiz yanımızda olamayacak mı öyle saçma şey mi olur giderim özelde doğumumu yaparım o halde
(789 puan) tarafından
ilkini devlette yaptım şimdi bebeğimi özelde yapıcam devlet hic bir konuda çekilmez
+1 oy
(171 puan) tarafından
Sanırım almıyorlar bndd doguma yanlız gjrıcem kızlarıma annem bakcak esımı kabul etmezler devlet kabul etmıyo dıye bılyorum ama doktorla kpnuscm bklm ne dıcek 
(3,631 puan) tarafından
Devlette doktor sevemedi nasıl oluyo doğuma hangi doktor varsa o mu yaptırıyor yoksa randevulara gittigini doktor mu
(171 puan) tarafından
Hangisi nöbetcıyse o yapıyo cnm bna ayrı doktorlar gırdı hep 4 cu bebegım ama ucuncu sezeryan olcak İlk normaldi hepsinde annem vardı yada teyzem ama bu sefer maalesef yanlız kalcam
+1 oy
(5,040 puan) tarafından
Brn birini pandemnde doğurdm kmse yoktu da bırını 2023 de doğurdm doğumhaneye annnem geldi. Ama annem gelmese alcaklardı. Esimi kimsem olmasaydı.. Zaten sancı oddasıyla. Doğumhane aynı sancı cektıgın yerde hemen doğuruyosun
(5,040 puan) tarafından
Telefon da sebestti
(3,631 puan) tarafından
Telefon ve eşe izin verirseler güzel
+1 oy
(2,323 puan) tarafından
Hastaneye göre yere göre değişir mesela ben Ankara şehir hastanesinde doğum yaptım sancı odasında eşim yanımdaydı sonra doğumum riskli olmaya başladı eşimi çıkarıp beni başka tarafa götürdüler arkadaşım Urfa'da devlet hastanesinde doğum yaptı değil eşini hiç kimseyi yanında bırakmadılar sancı odasında bile tekti sende istersen hastaneyi söyle burdan bilen arkadaşlar varsa ona göre yorum yaparlar 
+1 oy
(13,709 puan) tarafından

Hastaneye göre değişiyor ama ben ikisini de devlete doğurdum 

Son doğumhaneye alana kadar eşim yanimdaydı ikisındede 

İkisınıde ayni odada denk geldi:)

Sağlıkla kavuşun inşallah ❤️

(3,631 puan) tarafından
Kızz hamşle değilim ya :)) düşünüyorum da merak ettim nasıl oluyor devlette diye ee peki sancı anında bagurıyın faln o sırada yanında mıydı eşin başk sancı cek kişiler yok mu
(13,709 puan) tarafından
Yan odada vardı ben tektım ikisindede
Bağirmadım ki ben sancı ne bilmiyorum iki bebemde de sancı kasılma olmadı suniyle doğdu ikisi de
Aci eşiğim yüksekmiş nstde yüksek çıktı sancı biz aa 90 oldu yüz oldu deyıp oturduk ayiyla
Sık sık kontrol ediyor açılma ilerleyince çıkardılar eşimi  beni doğumhaneye alırken
+1 oy
(87 puan) tarafından
Bende ilki özeldi eşim yanımda kaldı kız kardeşimde kaldı ikincide devlette yaptım ikincide de eşim refakatçim oldu 
(3,631 puan) tarafından
İkinci kolay mı oldu ilkine göre
(87 puan) tarafından
İlki daha kolaydı benim için çünkü devlet hastanesi ister istemez yani özele göre ilgi yönünden iyi ama hizmet yönünden kötü Allah'tan eşim vardı
+1 oy
(4,173 puan) tarafından
Ankara şehir hastanesinde doğum anına kadar yanına alıyolar sancı felan çekerken yanında oluyor yani riskli gebelik değilse eğer refakatçi olarak da alıyolar doğumdan sonra kalabiliyor yanında 
+1 oy
(1,291 puan) tarafından
Ben devlette doğum yaptım. Açılma, sancım olmadığı halde yatış yaptirdilar. Sancı odasına alıp nstye bağladılar ardından suni sancı verdiler. Kimseyi de içeriye almadılar. 8 saat suni sancı çektim, gelen geçen açılma var mı diye el attılar sagolsunlar. Sonra bebeğimin kalp ritmi düşünce acilen sezaryene aldılar ama eşimi vs kimseyi ameliyathaneye almadılar. Sezaryenden sonra odaya aldılar ben ilk gece annemin refakatçi olmasını istedim ondan sonraki gece de babaannem refakatçi kaldı. Yani kisacasi devlette kimseleri içeri almıyorlar. Doğumhane ünitesine gireni saniyesinde çıkarıyorlar. 
(3,631 puan) tarafından
Ee alıyorlar demiş çoğu canım ne zamn yaptın dogum
(1,291 puan) tarafından
Bu yıl nisan ayinda yaptim doğum. Refakatçi olarak alıyorlar eşleri ama dogumhaneye, ameliyata fln almıyor çoğu şehir hastaneleri
+1 oy
(9,677 puan) tarafından
Yerınde olsam evde ebeyle dogum yapardım 
(3,631 puan) tarafından
Yok canım ya benim ilki dogumdan sonra 2 gün yogun bakımda kaldı riske giremem
+1 oy
(9,925 puan) tarafından
Ben Elazığ şehir Hastanesi'nde doğurdum doğumhane kapısından içeri girmeye izin vermediler eşime kapıda kaldı 
+1 oy
(8,662 puan) tarafından
Bizim burda öyle bişey yok hata yanında kalan kişi bile kadın olması lazım izin vermezler annem vardı doğum ben biraz zorlandım diye annem geldi cıktı sonra teyzem geldi çok kısa durdular 
0 oy
(1,024 puan) tarafından
Normalde yasak eşlerin girmesi genelde odalar iki kişilik olduğu için ama benim eşimden başka kimsem yoktu hemsireden rica ettim kimsem yok bide panik atak hastasıyım asla yanlız kalamam diye sağolsun verdi odayı kimseyi de o odaya göndermedi biz çıkana kadar iyisine denk gelirseniz bişey demezler 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 192 göst.
0 oy
6 cevap 172 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nur Ay (1,076 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 84 göst.
0 oy
5 cevap 367 göst.

408,406 soru

12,270,277 cevap