+1 oy
124 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (46 puan) tarafından
Kızım bir gece birden kalktı ağlamaya başladı fakat öyle bir ağlamaki kimsyi yanında istemiyor ilk 10 dk sürdü daha sonraki 2 gece daha devam etti ama 3. Gece artık yarım saate yakın sürdü hemen doktora götürdük gece terörü dedi ve ATARAX şurubunu verdi  1ölçek 2 gece işe yaradı hatta ben kıyamayıp yarım ölçek verdim 3.gece tekrar başladı bu sefer 1 gece 1 ölçek verdim yine aynı şekilde oldu uyumak istemedi doktorunu aradım 2 ölçeğe çıkaralım dedi hangi saatlerde oluyosa o saatlerde uyandıralım dedi bize 2 ölçek verdim deliksiz uyudu hemen daldı bu gecede kendi kendine uyuya kaldı veremedim ilacı az önce kalktı babasına git git demeye başladı ağlamaya başladı sessiz oldum bende yanında sonra uyuyalım mı dedim kucağıma aldım uyuttum HİÇ BÖYLE DURUMLA KARŞILAŞAN VAR MI KULLANDINIZ MI YADA NE ÖNERİLDİ ben artık şaşırdım kaldım 

8 Cevaplar

+1 oy
(130 puan) tarafından
Teorik açıdan bilgim var. Tanılama klavuzuna göre, uykunun derin evresinde ortaya çıkıyor. (Yani uykunun ilk veya uyanmaya yakın olan zamanda değil ,hızlı göz devinimlerinin olmadığı zamanlarda) çocuk ağlayarak, sıçrayarak uyanır. Nefes nefese kalır, kalbi hızlı artar, panik halindedir. O zamanlarda yakınlarının telkini ile sakinleşmez. 2-30 dk sürebilir. Bu süre sonunda da çocuk gördüklerini ve yaşadıklarını hatırlamaz. Ayırıcı tanısı bu şekilde.
-Reklam-
0 oy
(180 puan) tarafından
Ewet kızımda oldu ilac kullanmadım ben o anda sessiz sakın kalın sarıl ona sımsıkı op kokla kendını duvara carpmamasına dikkat et arkasına yastık koy 6 ay surdu bıxım haftada bır kac kez tekrarladı
0 oy
(2,037 puan) tarafından
benim kızımda da var hala ara ara oluyor ama doktor herhangi bir şey vermedi. sakince sarılıyorum geçmesini bekliyorum çok zorlandık bu süreçte
0 oy
(19,537 puan) tarafından
Evet dostum. Oğlumun olurdu önceden ara ara. Bazen ust uste birkaç gece bazen ara ara. Ben ağladığı zaman kucağıma alırdım. Sakinlesmesini beklerdim. Bir süre sonra da ışığı açardim. Aşırı tepkiler vermeyin bence. Hiç doktora götürmek benim aklıma gelmedi. İlaç kullanmak gerekli olarak düşünmedim. Geçer inşallah. Bizimki geçti 
0 oy
(4,922 puan) tarafından
Kızım 1. Sınıfa giderken olmuştu canm aşırı endişe ve kaygıdan oluyor demişti doktor hiccbir şekilde ilaç kullanamdim ouoe olduğu zamanlarda sadece telkin ediyordum tamam şimdi geçecek sakin sakin kucağıma alıyordum bı 15 20 dakika da geçiyordu iki ay kadar sürdü okuma yazmayı öğrenince kendiliğinden geçti şükür 
0 oy
(521 puan) tarafından
Benimde oğlum 1 ay sonra 2 yaşında olacak. 3 gündür gece bir kaç kez ağlayarak uyanıyor. Sarılıyorum o şekilde sakinleştirmeye çalışıyorum 
0 oy
(7,733 puan) tarafından
Evet oldu aslında yine uykuda oluyor uyandırmaya çalışıyorum sarılıyorum öpüyorum burdayim kızım tamam kızım diyip sakinlestiriyorum. İlaç kullanmadım bu doğal bir süreç ve geçici. Baya azaldı bizde 
0 oy
(889 puan) tarafından
ben tıbbi adını falan bilmiyorum doktora da gitmedik hiç bunun için ama ara sıra oluyor böyle bişey. ansızın çığlık çığlık ağlamaya başlıyor ve o an ne emzik ne su ne kucak hiçbir şey istemiyor. 

sakin kalmaya çalışıyorum ben o anlarda eğer sakin kalamıyorsam babasına veriyorum. yüksek sesle sure açıyoruz telefondan, fatiha, nas, ayetel kürsi vs. benim kucağımdaysa ben yumuşak bi ses tonuyla sureye eşlik ediyorum. sonra sakinleşiyor ya uyuyor ya uyumuyor. eğer uyumadıysa yine sakince konuşuyorum geçirdiğimiz günü anlatıyorum ve artık uyuyacağımızı anlatıyorum. yanımda yatırıyorum iyice uykuya dalana kadar yanından ayrılmıyorum emin olunca yatağına bırakıyorum. 

kaynanam nazar diyor bu duruma. 

belki rüyasında korkuyor ya da gündüz yaşadığı bi durum ağır gelmiş de olabilir örneğin yeni öğrendiği bişey vs. diye düşünüyorum ben de.

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 611 göst.
29 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Defnedamla (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 537 göst.
14 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 90 göst.
11 Temmuz 2022 Moda kategorisinde Selay (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 156 göst.
28 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Prenseskizannesi (117 puan) tarafından soruldu

408,531 soru

12,275,389 cevap

37,728 kullanıcı

Kategoriler

...