+2 oy
197 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,230 puan) tarafından
Kelebek= kebelek

Yuruyerek=yuruk yuruk 

Gidiyor =gidor 

Böyle kelimeler kullaniyor cümle içinde ve anlaşılmıyor yabancılar tarafından oda konuşmak istemiyor anlamadıkları için oğluma nasıl yardımcı olabilirim kelebeği heceletince söylüyor direk söyleyince kelebek diyor seneye 1. Sınıf akran zorbalığı kesin yaşarız of yokmu bi çözümü devlet hastanesi dil gelişimine gittik normal dedi ama bence normal değil cümle icinde kullanınca kötü oluyor ordq sadece kelime olarak söyletti 

7 Cevaplar

0 oy
(13,277 puan) tarafından
Eltimin oğluda 5 yaşında kreşe gidiyo. Bazı harfleri söyleyemiyor farklı harf söyluyo yerine ve bazı kelimeleri. Ögretmeni seneye okula başlayacak harfleri öğrenirken çok zorlanır demiş. Konuşma terapistine götürecek şimdi
(3,230 puan) tarafından
Sanırım bizede lazim olacak
-Reklam-
0 oy
(123 puan) tarafından
Bence de yaşına göre iyi konuşmuyormuş. 3.5 yaşindaki kızım net, anlaşılır konuşuyor. 6 yaşindaki çocuğun ise çok net bir şekilde konuşması gerekir. Kelime hazinesi daha geniş olması lazım
0 oy
(4,297 puan) tarafından
Bol kitap bol şarkı ve dans tavsiye ederim 
0 oy
(2,278 puan) tarafından
Benim kızım 6 yaşında çok güzel konuşuyor.

Yalnız akşama aşkam kelebeğe kebelek diyor 

1 kaç kelime ise sıkıntı olmaz 
(3,230 puan) tarafından
Kebelek bizdede aynı
0 oy
(1,158 puan) tarafından
Bol booool kitap okuyun. 
0 oy
(553 puan) tarafından

şuan postlarını okuyorum ve gözlerim doldu küçükken ben de ayno kelimeleri telaffuz edemezdim kebelek derdim yelek yerine lelek derdim annem de sürekli ikaz ederdi ben de ısrarla doğrusunu söylemezdim çünkü annem benimle konuşuyor annem benimle ilgileniyor diye doğruyu söylemezdim en son annem beni dövdü o zaman doğruyu söyledim bir daha dönmedim çok üzülmüştüm.

0 oy
(65 puan) tarafından

Konusma ve dil terapisti çok iyi gelir hem önümüzdeki sene içinde sessiz harfleri çıkartmayı da öğretiyorlar çok rahat olur sizin içinde. Birde mutlaka hergun kitap okuyun. Yanlış söylediği kelimeleri sizde mesela aa anne kebelek diyorsa evet oğlum kelebek diyerek duzeltin. Biraz uğraşlar düzelir merak etmeyin

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 258 göst.
+2 oy
4 cevap 72 göst.
+2 oy
5 cevap 234 göst.
19 Mart 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Haticekubra (168 puan) tarafından soruldu
+3 oy
5 cevap 133 göst.

Kategoriler

1,440,803 soru