+1 oy
194 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (666 puan) tarafından

Doğum yapalı 3 Ay oldu kilo vermeye çalışıyorum. Bundaki kilomu verdim ama gebelik öncesi de kilo vermem gerekiyordu verememiştim. Şimdi diyet yapıyorum 10 gündür. Emzirenler için uygun bir diyet. İlk 4 günde 2 kilo gitmişti. Bugün tartıldım bugün 10.gün. 1 kilo gitmiş. Yani toplam 10 günde 3 kilo. İyi mi sizce ya. Ne bileyim bana az geldi. Eşim de diyor bir ay yapsan 8-9 kilo gider yine iyi diye. Şu an 64 kiloyum. 55 e kadar inesim var. Diyordum ki eğer azalma olmazsa yiyecem diyet yapmam diye. Şimdi kararsız kalmadım değil :D valla çikolata falan yiyesim geliyor tutuyorum kendimi kaç gündür 

8 Cevaplar

0 oy
(1,948 puan) tarafından
Bence cok iyi . 
(666 puan) tarafından
İnşallah iyidir ya bir ay daha yapayım bakalım ne oluyor
(5,974 puan) tarafından
sakamisin on gunde 3 kilo daha allahtan cezanimi istion:))
-Reklam-
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Yani tam olarak ne kadar gitmesi gerekir 10 günde üç kilo bir ayda 9 kilo eder ki senin hedefin o kadarmış yani bir bir buçuk ayda hedefine dönmen az mı ? Bu arada ilk başta kolay verilip sonra yavaşlıyor irade işi diyet ve süreklilik istiyor burda pes edersen 55 i hiç göremezsin 
(666 puan) tarafından
Orası öyle. Emzirmesem daha sıkı tutarım da işte çocuğa süt olsun diye yine akşam yemeğinde falan yiyorum.
(17,884 puan) tarafından
Emzirmesen bu kadar hızlı da gitmez ama onu da düşün :)
(3,164 puan) tarafından
Aynen normal düzende ayda 4-6 kilo diyor diyetisyenler
(17,884 puan) tarafından
Ben sormuştum benim diyetisyenim 4 kilo vermeni bekliyoruz demişti
(666 puan) tarafından
Evet şimdi netten baktım aylık kilo kaybı 2-4 - 6 şeklimdeymiş
0 oy
(1,136 puan) tarafından
Emzirdigin icin yeterli bence 3 kilo. Ben de 1 haftadır diyetteyim 3 kg gitmiş benimde. Ama ilk zamanlar daha hızlı gidiyor sonra yavaşlıyor. Simdiden bozmayı düşünürsen veremezsin :) 
(666 puan) tarafından
İnşallah veririm böyle ya. 1 Ay daha yapayım da dhdjdh
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Emzirme döneminde diyet önerilmiyor. Sağlıklı besleniyor musun. Sütün etkilenmesin. Doğumdan sonra kilolar hızlı gidiyor zaten. 10 günde kilona göre 3 kilo vermen çok bile bence . Doğum sonrasında olduğun için hızlı gider 
(19,483 puan) tarafından
Bence az besleniyosun. Öğle yemeği de yemen gerek bence. Bebeğinin ayı küçük çünkü. Bilmiyorum yine de bişey demiş olmayauim de sütun etkilenmesin diye diyorum
(666 puan) tarafından
Valla bilmiyorum ya. Zaten çok sık emiyor akşamdan sonra uyushn da süt biriksin diye bakıyorum. Azalma oluyor
(19,483 puan) tarafından
Yani dostum azalma oluyorsa bence bırakmalısın. Sen zayiflayacaksin diye bebeğin de zayiflamasin. Onun en çok ihtiyacı olan şey anne sütü zaten. En önemli şey şuanda o. Ben 120 kilo da olsam bebeğimin sütünü etkilenmesini istemezdim. Çok bı kilon da yok yani.
(666 puan) tarafından
Boyuma göre var bacım ya. Ama doğru diyorsun onun karnı doysun da
(19,483 puan) tarafından
Varsa var kız sen lohusasin. Yeni doğum yaptın. Herkes manken gibi olmak zorunda mı. Boşver. Katı diyetlerden kaçın. Mesela yemeklerini ye ama abur cubur yeme . Onun hiç faydası yok. Zararı var.
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Bana fazla geldi 10 günde 3 kilo. Azar azar versen daha iyi olmaz mıydı? Ben 40 günde 30 kilo verdim doğumdan sonra. 40'ımız çıktığında -30 kilodaydım ve korkunçtu. Bu sefer de kilo almak için uğraştım durdum 1 sene.
(107 puan) tarafından
Yani kaç kgdin
(107 puan) tarafından
Bnde küçük oğluma 81 ile hamile kaldım 1 ayda 70e indim herşeyin kokudu grlirdi. Hiç bişey  yemezdim doğuma kadar da 80 oldum yine
(2,201 puan) tarafından
40'a düştüm, zorla diyetle falan anca 45'e çıktım. Emzirmeyi azaltınca 50 oldum şimdi 52'yim çok şükür. Ama çok uzun süre 45 kiloda ve çok mutsuzdum.
(666 puan) tarafından
Nasıl verdin kız o kadar
(2,201 puan) tarafından
İşte korkutan koydu zaten, hiçbir şey yapmadım. 70'le doğuma girdim 40 günde eridim resmen. Bebeğim şişmandı 4200 doğdu, 10-11 kilo rahat bebekten gitti. Kalanı da benden. Düzenli emzirdim bence o da çok götürdü.
0 oy
(571 puan) tarafından
Bana da atar mısın tarif ne yaptıysan doğumdan sonra vereyim 
(666 puan) tarafından
Kahvaltıyı genelde 10-11gibi yapıyorum. Yarımşar Domates salatalık. Marul. Beyaz peynir. Haşlanmış yumurta. Bazı günler Zeytin ekleyip peyniri çıkarıyorum. Bazı günler Havuç ekliyorum. Ara öğünde rezene çayı ya da yoğurt. Hurma kuru yemiş. Diyet krakerleri var grisnni mi ne var ya o. Akşam da evde ne varsa az az yiyorum. Akşam sadece az şekerli çay içiyorum yersem aynen diyet krakerleriden yiyorum. Günlük de 4-5 litre su içiyorum. Ama bir arkadaş yukarda dedi az diye. Öğlen de yemem gerekiyormuş ama bilemiyorum ya. Zaten akşamdan sonra biraz sütte azalma oluyor. O yüzden sen de doğum yapar yapmaz başlama 40 ın çıksın öyle başlarsın :)
(571 puan) tarafından
Tamam canım nasip olursa 2 aylık olunca başlarım teşekkür ederim
0 oy
(2,741 puan) tarafından
Valla çok iyi vermişsin tebrikler 
(666 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(2,673 puan) tarafından
İlk zaman hızlı gider ödemdir bir iki hafta içinde duracak yavaş ilerleyecektir ama kalıcı ilerler

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 144 göst.
17 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mavi-beyaz (2,353 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 197 göst.
31 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ayselanne (367 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 232 göst.
11 Kasım 2023 Diğer kategorisinde ozden (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 322 göst.
13 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Misafir.9 (26 puan) tarafından soruldu

408,335 soru

12,267,529 cevap

37,506 kullanıcı

Kategoriler

...