+1 oy
82 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (564 puan) tarafından

Artık sıkıldım. Kabız mı değil mi.... 

Doktora gidiyorum biri zeytin yağı ver diyor az gıda ver diyor. Özele gisiyorum benim bebeğim 6 aylıkken balık yiyordu 1 er kase mama ver balıkta verebilirsin karnında posa yok ne kakası yapcak diyor. 

Diğerine gidiyorum her öğün 1 er çay kaşığı zeytinyağı ver. Kabızlık normal 5 güne kadar diyor. Ya sınır 2 gün değil mi ek gıda alan bebekte.. 

Az önce sağlık ocağına gittim doktorumuz çok iyi bilgilidir. Kaka resimlerini de gösterdim bence kabız değil geçer zamanla sana şurup yazmayacağım dedi. İstediğim şurup Dulcosft.... 

Yani dile de getirdim zor kaka yapıyor nohut tanesi kadar. Ikınıyor kızarıyor... 

Bi fotoğraflara bakın. Anlayan bilen. Sizinkiler 7 8 aylıkken nasıl yapıodu. 

image

3 Cevaplar

0 oy
önce (595 puan) tarafından
Katı bayağı, bizimki ek gıdadan önce kabizdi ek gıdaya geçince maşallah düzeldi. İstanbul'da misin sana doktor onereyim?
önce (564 puan) tarafından
Teşekkür ederim Ankara'dayım. Yulaf la irmik sipariş ettim hu gün geldi bide öyle denicem.. su az içiyor az da kusuyor...
-Reklam-
0 oy
önce (127,198 puan) tarafından
bana gore kabiz ama dr degil dediysede bisi diyemem isin uzmani dr
Bence de kabız. Artık paranoyak gibi oldum az mı yediriyprum çok mu.. Karnı iyi bi huzursuzluğu pek yok gibi ama  valla bende şaştım yedirsem sorun yedirmesem sorun ek gıdayı kessem hepten sorun
önce (127,198 puan) tarafından
kayisi puresi ver kuru kayisidan meyve suyu yap ver kakasi duzelirse bilki suan kabiz ama bsna gore zaten ksbizda bu ek gida donemi gekdiginde bebekler yuzde 100 degisiyo zaten ek gidayi kesden zaten sut ve mamaylada asla olmaz ama bebe biskuvjsi verme o cok sagliksizmis
Kuru kayısıdan komposto yapıp blenderdan geçirip verdim alan yine aynı Bugün 3 defa da yaptı kasasını biri biraz daha fazlaydı Diğer ikisi de fotoğraftaki gibiydi
0 oy
önce (77 puan) tarafından
bildiğin kabız canım zorlanıyor kızarıyor diyorsun bide benim bebeğimde kabız olduğunda hep böyle yapar...ama telaş etme çorbalarına bolca zeytinyağı koy mama içiyorsa mamasınada koy bol su içmeli kesinlikle sürekli kabız olmasının sebebi o olabilir ve kuru kayısıyı kaynat yedir hem suyunu hem tanesini çok iyi gelir birde benim oğlum kabız olunca yemek olarak pırasa yapıyorum hemen etki ediyor yapıyor kakasını denemeni tavsiye ederim 
Çok teşekkür ederim. Kayısıyı kaynattım komposto yaptım blender dan geçirdim sabah akşam yediriyorum ama bana mısın demiyor. Zeytin yağıda veriyorum. Nedenini anlamadım. Belkide az yediriyorum kaka içeride bekliyor. Artık ne düşüneceğimi de şaşırdım ama bi müddet daha takip edip bi doktora daha gideceğim. Sağlık ocağındaki de şimdi bağırsakları gelişmediğinden olur sonra düzelir meyve suları kayısı ver zeytinyağı ver dedi de.... Yapıyorum ama olmuyor. Su da yaklaşık 30 40 belki 50 ml içiyordur. Ben günde 100 ml içiremiyorum ..
Belkide birazda bundan. Mama almıyor anne sütü +ek gıda...
Anlamıyorum yoğurt mayalıyorum her gün yoğurt veriyorum anne sütü de probiyotik... Kefir de denedim. Bi geçen çiğ domates verince ishal gibi olmuştu devam ederse gözümü karartıp vereceğim.
önce (77 puan) tarafından
ayına uygun olur mu bilemedim ama probiyotik damlalar var ya ondanda alabilirsin ama doktoruna danış önerir büyük ihtimal.. düzenli kullanımda işe yarıyor benim bebeğimde ek gıdaya geçene kadar çok kabızlık problemi yaşardık o süreçte probiyotik kullandım 3 ay kadar düzelmişti  ek gıdaya geçtikten sonrada zaten suyu çok seviyor o sebepten çok nadir kabızlık yaşıyoruz su önemli kesinlikle...
Alıştırma bardağından sı içiremiyorum bi içiyor bi öksürüyor ciğerine kaçıracak korkusuyla biberonla veriyorum. Bardakla da denedim. Yeterki içsin diyorum artık da işte çok içmiyor. Belkide tek sebebi bu su içmemesi.... Çok fazla idrar var susuzluk yok ama kakaya etkiisi de yok... Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 547 göst.
20 Haziran 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 283 göst.
0 oy
3 cevap 126 göst.
24 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sevde Meva (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 168 göst.
16 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Papatya-ya (549 puan) tarafından soruldu

407,896 soru

12,246,431 cevap

37,076 kullanıcı

...