+1 oy
405 göst.
Diğer kategorisinde (961 puan) tarafından
Biz kiraciyiz..asansorle ilgili bakım parasını falan biz veriyoruz ama geçenlerde arıza oldu 1000er lira toplandı yine biz verdik..simdi de anakart yanmış yine büyük masraf çıkacakmış..bunu da mı biz odemeliyiz yoksa ev sahibi mi..

27 Cevaplar

+2 oy
(215 puan) tarafından

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre binanın bakım, onarım gibi giderlerini gayrimenkulün sahibi karşılar. Asansör binaya ait demirbaş olduğu gibi kira sözleşmesinde aksi bir madde yoksa bu masraflardan kiracı sorumlu olmaz.

-Reklam-
+1 oy
(1,921 puan) tarafından
Bizim asansör bozuldu yönetici dedi ev sahibiniz ödeyecek söyleyin diye az dı biz ödedik gecen kart degişti ev sahibimiz ödedi 
+1 oy
önce (51,310 puan) tarafından
yeni tasindik bin bes yuz verdik kiraciyiz
0 oy
(2,182 puan) tarafından
Kiracı ödüyor ev sahibi orda yaşamadığı için onu ilgilendirmez
(4,343 puan) tarafından
Ev sahibi evde de yasamiyo ama evdeki kullanima bagli bozulmalari vs o tamir ettirmek zorunda :))) şaka gibi dimi? Yani onu da ev sahibine odetirlerse sasirmam. Ev almak da suç
önce (3,166 puan) tarafından
Büyük masrafı ödemez bence ya. Annemlerin sitede çevre düzenlemesi diye ek para istiyorlardı, ev sahibi öderdi.sonuçta ev onun çıkıp gidince siteye konulan taş onun yararına:D ama diğer kalan bütün eksikleri babam yapardı. Bazısı musluk falan istiyor her bozulmasında. O da abartı.
önce (2,182 puan) tarafından
Bina kapı değişti bizden istenildi bina içi boya yapılacak denildi bizden istenildi ve petek sıkıntısı çıktı tamir edildi gene bizden çıktı
önce (3,166 puan) tarafından
Dış kapıyı falan bizim ev sahibi ödedi. Öyle şeyler bence kiracıyı ilgilendirmez. Büyük paralar çünkü senin evin değil, apartmanın demirbaşı onlar
0 oy
(129,022 puan) tarafından
bana gore kiraci odemeli ama yasal olan ne bilmiyorum
0 oy
(15,626 puan) tarafından
Ev sahibi öder. 
0 oy
(4,073 puan) tarafından
Çok kez sorun yaşandı binada bizim kiracılar ödedi.  Onlar kullandıkları için...
0 oy
(5,031 puan) tarafından
Kım kullanıyorsa o ödemeli bence kiraxı yani.
0 oy
(945 puan) tarafından
ev sahibi orda yaşamadığı için kiracı ödese daha mantıklı ev sahibi kullanmıyor mesela büyük ücreti niye ödesin bence siz ödeyin siz kullanıyorsunuz sonuçta 
0 oy
(93 puan) tarafından
Kiracı ödemeli normalde ama,daire dışındaki bahçe asansör dış cephe boyama vb.seylerde ev sahibi öder resmiyette.bizim ev sahibi de öderdi.
0 oy
(29,036 puan) tarafından

Ev sahibi tabiki onun evi büyük giderler yapımlar onla alakalı bir durum evde de birşey yaptirsaniz kiradan düşmesi lazım.

(961 puan) tarafından
Herkes kiracı ödemeli demiş ama asansörün anakarti yanmış..yani belki 10 yılda bir olan bir şey bence de ev sahibi ödemeli gibi:) tabiki  asansörün bakımını falan biz yaptırıyoruz
0 oy
(13,086 puan) tarafından
Kiracı ödüyor kullanan Kiracı 
0 oy
(361 puan) tarafından
Asansörü kim kullanıyorsa o öder
0 oy
(717 puan) tarafından
Kiracı ödüyor cnm ev sahibi o evde yaşamadıgı için bina giderleri kiracıya aittir
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Bir avukat şey demisti alıp goturemiyorsaniz ödemesiniz mesela kombi bozuldu yeni kombiyi siz taktirirsaniz alıp götürürsünüz ev sahibi taktirirsa goturemezsiniz. Asansörü siz kullanıyorsunuz bakımını yaptırmak evet sizin ama tamir sizi baglamamali
0 oy
(6,014 puan) tarafından
Bakim parasi veriyoruz  büyük arza ve değişim olan bir durumda  ev sahibi ödüyor  demir bas ana karti taşınırken alip gitmiceksin o yüzden bu tür durumlarda fatura ile ev sahibine at ödemeyi kendi yapsın alıştırma 
0 oy
önce (17 puan) tarafından
Kiracı sade aidatı öder asansör bina boyası tadilatı falan ev sahibi ödemesi gerekir
0 oy
önce (1,089 puan) tarafından
Canım bende kiracayim şuan da evle bina ile ilgili herşey benden sorulur.evi ben kullanıyorum ev sahibi değil..asansörü de biz kullandığınızda gore ödemekte bize duser
0 oy
önce (785 puan) tarafından
tayinden dolayı kendi evimi kiraya verdim geldiğim şehirde kirada oturuyorum apartmanla ilgili ne sorun olursa ev sahibimiz öder kendi evimizdede apartmanla ilgili ne sorun olsa biz öderiz 
0 oy
önce (830 puan) tarafından
Hayır canım kesinlikle ev sahibi öder, bizimki kaç kere oldu kiradan düştü ev senin değil ve ev sahibi orda oturuyorsun diye ücret alıyor. Onun ödemesi gereken bir şey 

İlgili sorular

+2 oy
29 cevap 317 göst.
+1 oy
30 cevap 775 göst.
16 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Sirin__ (232 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 146 göst.
0 oy
8 cevap 334 göst.
1 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,263 puan) tarafından soruldu

408,253 soru