+1 oy
213 göst.
Diğer kategorisinde (54 puan) tarafından
Pazartesi sezeryanım var genelden korkuyorum acı ile uyanmak mide bulantısı öksürük vs spinal da baş agrısı bel agrısı diyorlar ikisine de cesaretim yok aslında :)  Siz hangisini önerir siniz

21 Cevaplar

+2 oy
(577 puan) tarafından
Spinal anestezide anestezistin el çabukluğuna göre bir miktar beyin omurilik sıvısı sızar. Bu sıvının miktarına göre baş ağrısı olabilir. Bende hiç olmadı mesela. Bool  su içerek sıvıyı tekrar topladığında geçer. Kalıcı bir bel ağrısı olması imkansız. Yapılan tüm çalışmalar böyle birşeyin mümkün olmayacağını söylüyor.  O bel ağrısı  çocuğa bakım verirken güçsüz sırt kasları, yanlış pozisyonda eğilip kaldırma kaynaklı malesef.  Aktif spor yapan insanlarda olmaz. Bende mesela hiç olmadı. Genel anestezinin komplikasyon ihtimali her zaman daha fazladır. Ayrıca bebeğe de bir miktar sedasyon geçtiği için emmede zorlayabilir. Operasyonda seni entübe edecekleri için boğaz tahrişi ve öksürük yapabilir. O dikişlerle öksürmek pek kolay olmuyor malesef. Tavsiyem eğer vücudun uygunsa lokal anestezi yaptır. 
(831 puan) tarafından
lokal antestesi ne oluyor
(577 puan) tarafından
Spinal ya da epidural işte
(54 puan) tarafından
Anladm canım çok teşekkür ederim
(3,329 puan) tarafından
Sanciminin had safhalarinda dayanamayıp epidural istedim. İğne vuruldu ve dakikalar geçmesine rağmen uyusmadim yaklaşık yarım saat sonra tekrar iğne vurdular. Anca uyuştum. Ama bel ağrısı vs kalmadı bende. Bence de mantıklı olan spinal anestezi. Genelden uyanınca sıkıntı, mide bulantısı vs.
(54 puan) tarafından
Ayyyy çok teşekkür ederim
-Reklam-
+2 oy
(428 puan) tarafından
Ben ilkinde spinal yapmak istediler hissettim bayıltilar beni uyandığımda çok kötü bir acı vardı 2 dış gebelik ti ve yine sezeryan di uyandığımda hiç acı yoktu sadece kısma isteği oldu 
+1 oy
(2,184 puan) tarafından
Belden uyuşmali oldum 2.olursa komple bayılmak istiyorum benim için zehir gibi geçti çocuğu göstermediler tansiyonum düştü o günden sonra migren çıktı bel ağrısı demiyorum bile 
(54 puan) tarafından
Yaaaaaaaaa genelde de acı ile uyanıyorsun falan diyorlar
(2,184 puan) tarafından
Bilmiyorum valla belden beni mahvettiler sırta vurulan iğne fln oldum oldum dirildim şuan bile sezeryan olmamak için araya zaman katıyorum belki normal olurum diye o derece kötü etkilendim
(54 puan) tarafından
Ya anladım teşekkür ederim
(2,184 puan) tarafından
Rica ederim hakkında hayırlısı olsun
(54 puan) tarafından
Amin Allâh razı olsun
+1 oy
(4,672 puan) tarafından
Ben belden oldum. Mide bulantısı, kusma, ameliyattan çıktıktan yarım saat sonra yaşadım. Ağrıları aynı şekilde yavaştan hissettim. Sadece bacaklarımı hissetmiyordum. Bel ağrısı var maalesef. Şu an iki dk oğlumu kucağıma aldım mı bel ağrısı olur yada yokuş çıktım mı. Ama bunlar belden olduğu için mi yoksa zaten olan şeyler mi bilmiyorum. Tam uyutmayı kimisi daha iyi bulurken kimiside bulmuyor. + yönleri hemen ayağa kalkabiliyorsun, bel ağrısı vs olmuyor diyorlar _ yönleri de bütün ağrıyı hissediyorsun o narkoz sersemlik ve baş ağrısı yapıyormuş :( hayırlısı olsun inşallah hakkında 
(54 puan) tarafından
Napcaz hala karar veremedim :)
+1 oy
(4,087 puan) tarafından
Kesinlikle genel olmanı tavsiye ediyorum.  Evet elbette ağrı olacak ama o her ikisinde de oluyor . Belden olunca sonrasında surekli bel ağrısı oluyor .
(54 puan) tarafından
Merhaba kusma yada öksürük falan oldu mu sizde acaba ve gözünü açar açmaz agrı ile mi uyandınız
(4,087 puan) tarafından
Beni deneme tahtası yaptılar hastanede.  Belden iğne yaptılar hemde bir sürü sonra uyuşmadı  sonra genel istedim genel yaptılar canım.  Uyandığımda dikiş yerimde ağrı vardı ama dayanılmayacak gibi değil.  Kusma öksürük falan da hiç olmadı.  2 gün hastanede kaldım çıktım
(54 puan) tarafından
Allâh evladını bagışlasın inşallah canım
(4,087 puan) tarafından
Amin canim inşallah hepimizin evladını
+1 oy
(13,095 puan) tarafından
Spinal oldu ilki bol kahve ile sıfır sorun atlattım inşallah bu da öyle olur
(54 puan) tarafından
İnşallah Allâh yardım etsin
(13,095 puan) tarafından
Amin inşallah canım
+1 oy
(140 puan) tarafından
Spinal çok rahat uyanma derdi yok bebeğinin çıktığı anda görmek çok güzel 
(54 puan) tarafından
Evet işte bel agrısı baş ağrısı diyorlar
(140 puan) tarafından
Ben yaşamadım hatta söylediklerinde çok korkuyordum sadece amaliyatta Dr başını çok sallama ağrır dedi bünye mevzusu bence
(54 puan) tarafından
Teşekkürler
+1 oy
(1,330 puan) tarafından
Offf bnde doğumun her türlüsünden korkuyorum bide panik bi insanım ne yapıcam nasıl yapıcam bilmiyorum ☹️
(54 puan) tarafından
Bende bende :)))
+1 oy
(796 puan) tarafından
Spinal oldum diğerinde bebeğe de geçiyormuş sanırım, ilk doğduğu anı görmek istiyorum bebeğimin sesini duymak istiyorum 
(54 puan) tarafından
Baş agrısı falan oldu mu acaba
(796 puan) tarafından
Hayır olmadı ilk ayağa kalkış zor oluyor normal olarak, ayaklarım balon olmuştu sezaryandan sonra
(54 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canm
+1 oy
(38 puan) tarafından
Ben ikisini yasamis biri olarak spinali tekrar tercih ederim genel benim icin cok zordu asiri yiprandim hayirlisiyla kucaginiza alirsiniz insallah canim 
(54 puan) tarafından
Amin Allâh razı olsun canım
+1 oy
(11,818 puan) tarafından
Ben ikisini de genel oldum zira panik atagim var.
(54 puan) tarafından
Benimde var :)
0 oy
(691 puan) tarafından
İki kere genel  oldum ilkinde hiç acı hissetmedim uyandığımda ikincide çok uyanır uyanmaz acı çektim hem ağrı kesici yapiyolar uyuyorsun geçiyor 3 4 saate korkutma kendini
(54 puan) tarafından
Gelde korkutma :)
(691 puan) tarafından
Ben ağlaya ağlaya gittim öyle böyle bitiyo gidiyo canım:)) bugün 16 günüm
(54 puan) tarafından
Darısı başıma :)
(691 puan) tarafından
Amin :))
0 oy
(850 puan) tarafından
2 defa spinal sezeryan geçirdim bi sorunum olmadı. Bel ağrısı baş ağrısı gibi durumlar yaşamadım. Bu biraz tercihe bağlı. Eğer korkarım diyorsan genel olmak mantıklı ama ablamda yaşadık. Uyandığında ağrıyla uyandı ve uzun bi süre kendine gelip emziremedi. 2. Doğumunda o da spinal sezeryan oldu. Şimdi keşke ilkinide öyle yaptırsaydım keşke diye dövünüyor
(54 puan) tarafından
Dimi genel daha zor
(850 puan) tarafından
Ben ablamda gördüğüme göre daha zor olduğunu düşünüyorum. 2 defa spinal oldum 3. De nasipse spinal olur
(54 puan) tarafından
Hayırlısıyla inşallah
0 oy
(171 puan) tarafından
İkisinde belden oldum ılkte kalıcı bel ağrısı oldu bas ağrısı bır hafta surdu ikincide belde agrı yine kaldı öksürük mide bulantısı kusma oldu 5 kılo kaldırdımmı bel agrısından duramıyom 
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Özelde genel anestezi oldum hiç sorun yaşamadım anestezi doktoru ve senin vücut tepkin önemli daha önce hiç bir ameliyat vs oldun mu genel aynısı çünkü
(54 puan) tarafından
Yok olmadım
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Hahah ikisine de cesaretin yoksa normal doğur kız :D ben 2 sini de spinal oldum. Baş boyun ağrısı 1 hafta kadar çektim 
(54 puan) tarafından
Yaaaa baş ağrısı da kötü ya
0 oy
(1,046 puan) tarafından
bazi doktorlar sormuyo bana sormadilar mesela 
(54 puan) tarafından
Anladm canım seçenek benim elimde şuan
0 oy
(4,350 puan) tarafından
Ben de belden oldum. Halam kafani fazla oynatma o zaman agrimaz demişti ben de oyle yaptim. Cikinca da hemsire turk kahvesi icsin dedi. Güzel gecti benim icin. Gulerek girdim gulerek ciktim. Yattigim yerde herkese dua ettim hatta artik odaya cikaracaklar ben hasta bakıcılara soruyodum istediginiz dua var mi diye :) yalniz nefes alamadim yani almakta zorlandim ama benim bebegim donmemisti basi hep midemde kaburgalarimdaydi belki ondandir. Sadece nas felak Ayetel Kürsi okurken rahat nefes aliyodum ben de bol bol okudum. Burdan biri yaniniza battaniye pike alin demisti. Ben de oyle yaptim. Cunku odada titreye titrete zangirdadim resmen. Ustumu kat kat ortturdum annemle kv vucudumu ova ova isittilar. Bel agrisi evet suan yaşıyorum ama belim normalde de hassasti. Lohusalıkta filan is yapmayla da alakaliymis. İkinci olsa yine spinal isterim ben. Tabi devlet ozel farki var midir bilemem ben ozelde oldum 
(54 puan) tarafından
Anladım canım anestezi etkisi geçince çok agrı oluyor mu karnına falan bastırdılar mı
(233 puan) tarafından
valla kusura bakmayın ama genel de olsanız spinal de olsanız 7kat kesiliyorsunuz o ağrıyı malesef ki yaşayacaksınız. doğumun iki türlüsü de zor ama çabuk toparlayacaksınız sadece hareketli olmaya bakın. sürekli uzanmayın. baş ağrısı bel ağrısı olursa da hacamat yaptırın. çözüm olarak bunları söyleyebilirim.
(54 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim sağolun
(4,350 puan) tarafından
Karnima bastirdi hemsire ben de cok korkuyodum hamileyken burda oyle yazanlari okudukca ama acimadi benim karnim yani belki biraz. Cok acisa unutamazdim. Sonrasinda tabiki bi sızı oluyo. Ben ayaga kalkmak icin çabaladım yurudum. Bu bi de insanın acı esigiyle alakali bence.
0 oy
(95 puan) tarafından
Genel oldum ama bebeğimide görmek isterdim doğumda olmadı nasip. Evet o kesi açısına uyanıyorsun ama geçiyor agrı kesici lerle. Belden olanlar sonradan agrı kalıyo deyince genelde biriey kalmıyo ama. Bol bol kahve içtim yürüdüm. Belki 3 kere falan öksürdüm ama öldüm mü öksürdümmü bende bilmiyorum:)  . 
(54 puan) tarafından
Ayyyy hayırlısı ile bende atlatsam
0 oy
(2,673 puan) tarafından
Devlettemş yapcan özeldemi
(54 puan) tarafından
Özelde canım

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 279 göst.
5 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Busraaa1 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 59 göst.
28 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hll (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 35 göst.
0 oy
4 cevap 105 göst.

408,336 soru

12,267,617 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...