+5 oy
329 göst.
Diğer kategorisinde (2,262 puan) tarafından
Hayırlı geceler kızlar, çocuklarınız ne zaman size anne dedi ya benim kızım 15 aylık bi kaç kelimesi var maşallah anlıyor babası işe giderken baba gittiiiiii deyip bay bay yapıyor öpücük atıyor arkasından:)))) dedesi olmadığı halde dede diyor, bi anne demiyor hdhhdh sürekli yanında anne diyorum öğrensin diye ama anne deyince bana meme diyor:)) 

30 Cevaplar

+3 oy
(732 puan) tarafından

Çocuk seni meme olarak görüyor demekki :D

Şakası bir yana maşallah suphanallah Allah nazarlardan hasetlerden Kem gözlerden saklasın inşallah ❤️

(2,262 puan) tarafından
Galiba öyle görüyor:D
Aminn canım Allah razı olsun ❤️
-Reklam-
+3 oy
(2,183 puan) tarafından
5 aylıkken baba dedi hatta o gün babalar günüydü eşim için o gün büyük gündü 1 buçuk yaşında anne dedi o zmn eşim evdeydi bende ikisinin dışarı çıkmasını istedim o ara evi temizliyecektim eşim anne nerde diye sora sora kızım anne dedi eve gelince anne dedi sonra daha susmadı şimdi 3 yaşında işi düşünce annecim diyo eriyorum biz yanında olduğumuz için demiyorlar bence sjsjs 
(361 puan) tarafından
DP teşekkür ederim bilgilendirdiğin  için ilk bebeğim bilmiyordum
(5,499 puan) tarafından
Baba demistir ama bilincli olarak baba dememistir. Bebeklerin babilda evresi olurr. Hece cikarirlar yani. Bi cok bebek ba ba ,ma ma ,de de gibi heceleri cikarir. Hatta ruslar ma ma yi anne olarak algilar, Amerikalilar de de yi baba olarak algilar. Yani bebeklerin babilda ma evresi evrenseldir :)
(987 puan) tarafından
Benimkide bebeğimmm deyip sarılıyor
(2,255 puan) tarafından
Bazı bebekler geçekten çok erken konuşabiliyor. Oğlum 4 aylıkken anne dedi. Ama bilinçli değildi. 7 aylıkken bilinçli anne demeye başladı. Şimdi 3 yaşında. Bana geçen gün oyunda bir şeyleri benzettim diye anne bu güzel bir metafor dedi :)))
(5,499 puan) tarafından
Benim bebegim de 3-4 aylikken anne derdi yani cikardigi ses anne ye benzerdi. Ama bilincli demiyodu tabi.Bunu cogu bebek yapar. Bunlar kelime degil ses ve hecelerdir.
Benim bebegim de erken konustu ama cikardigi ses ve heceleri konusmadan saymiyorum :)
+3 oy
(779 puan) tarafından
Maşallah kızına. Benim oglumda baba mama gelden başka bişey diyemiyo. Baybay flnda yapmıyor.17 aylik. 
(2,262 puan) tarafından
Bebekten bebeğe değişir canım onun yanında bay bay alkış falan yapıyor musunuz
(779 puan) tarafından
Yaptım kaç kerede orali olmadı. Anneni seviyosan alkişla diye şarkı söyleyince oda alkışlıyodu bugünlerde onuda yapmıyor.
+3 oy
(2,044 puan) tarafından
Aha ben gene gittim hayaller dünyasına. Ah kızım sen ne zaman diyeceksin "Anne"
(2,262 puan) tarafından
kız senin yolun daha uzun hshdghs
(2,044 puan) tarafından
Morel oldu sağ ol:)
(2,262 puan) tarafından
hshhsh kız tamam şaka günler çabuk geçiyor:))
+3 oy
(717 puan) tarafından
Benim oğlum babacı ama asla Baba demez şuan konuşma evresinin duraklama dönemindeyiz bakaşım ne zaman Baba diyecek ilk anneyi 7 8 aylıkken söyledi
(2,262 puan) tarafından
ayy maşallah erken demiş, genelde önce baba diyorlar
(717 puan) tarafından
Baba yasaklı kelime benim nezdimde 9 ay karnında taşı türlü cefa çek ilk Baba desın yok öyle yağma o yüzden hep anne demeye alıştırdım doğduğu günden beri
+3 oy
(3,843 puan) tarafından
6 aylıktı anne dedi ben dahil herkes şok olmuştu 1 yaşında anne meme mama baba dede gel git diyordu çabuk konuşmaya başladı 
(2,262 puan) tarafından
baya erken demiş maşallah
(3,843 puan) tarafından
Evet canım şimdi de susmak bilmiyor :D o zaman konuştu diye sevinmiştik :D
+3 oy
(177 puan) tarafından
10 aylıktı çok hastaydı ateşi hiç düşmüyodu acile götürdük damar yolu bulunmadı serum takacaklardı gelen denedi giden denedi çocuk çatladı ağlamaktan anneee anneee hemşire annesi gel sen sarıl sakinleştir demişti ilk o zaman anne kelimesini defalarca söylemişti onun öncesinde baba dede nene diyordu ama anneyi ilk o zaman söylemişti nasıl bağrıma bastım ağladım anlatmam hâlâ aklıma gelince hüzünleniyorum :((
(2,262 puan) tarafından
oyy yavrum yaa :((
+3 oy
(1,076 puan) tarafından
18 aylıkken oğlum dedi
(2,262 puan) tarafından
maşallah canım
+3 oy
(885 puan) tarafından
Daha 2-3 gün önce bu konuşmayı yaptık eşimle. Oğlum bana ilk konuşmaya başladığından beri ne ne diyodu. Konuşması geliştikçe anne demeye başladı o yüzden hatırlamıyorum ilk ne zaman dedi diye. Ama kızım sağolsun 1.5 yaşına kadar bana hiç bişey demedi. Bana ihtiyacı olunca ağlıyodu bakıyodum o kadar. Söyletmeye çalıştığımda bile söylemiyodu. Başka bir sürü kelimesi vardı ama anne demedi. Sonra yazın köyde birden kısık kısık anne demeye başladı hala sesi kulağımda. Sanırım ömür boyu da unutamam. Meğer ne kıymetliymiş anne demesi dedim ya
(2,262 puan) tarafından
ayy sormaa ya bende 4 gözle bekliyorum:))
(885 puan) tarafından
İnşallah yakında duyarsın. Ben artık salmıştım ne zaman isterse söylesin diye. Duyunca hem çok mutlu oldum hem şaşırdım :)
+3 oy
(3,136 puan) tarafından
Benim oğlumda 20 aylık bir çok kelimesi var ama anne demiyor tekrar ediyorum gülüyor demiyor :) :) yaşına girinceye kadar söylüyor du sonra bir daha demedi
+2 oy
(5,167 puan) tarafından
Kızım tam bir babacı babam da babam diyor başka birşey demez işine düşünce anne der 14 aylık iken dedi 
(2,262 puan) tarafından
yinede dedi , benimki 15 aylık hala demiyor:))
(5,167 puan) tarafından
Anne demek daha zor bide bebekler her zaman anneler yanında olduğu  için ilk baba derlermiş
+2 oy
(12,533 puan) tarafından

Eltimin oğlu nene diyordu annesine :D ablamın kızıda baya geç dedi ya. Oğlum 7ay küçük anne anne dersi hep ablamda kızardı kızı  demiyo diye :D bi gün onun yanında oğluma dedirtti kemdisine anne koşarak sarıldı oğlum sonra anne demeye başladı :D 

(2,262 puan) tarafından
Yaaa maşallah oğlun da erken demiş
(12,533 puan) tarafından
Benimkiler çok erken konuştular canım ikiside oğlumu hatırlamıyorum ama kızım 6 aylıkken anne anneanne  pisipisi diypdu
+2 oy
(19,498 puan) tarafından
İlk çocuğum 1 yasa doğru dedi. 2. Çocuğum 7 aylıkken dedi. Günde 300 kez falan anne derdi mübarek 
(2,262 puan) tarafından
hdhsh seninkiler de erkenci:))
+2 oy
(51,335 puan) tarafından
11.5 aylikti arkamdan seslenmisti daha once de demistir ama o zaman farketmistim ayye diyodu
0 oy
(791 puan) tarafından
18 aylıkken söyledi canım
0 oy
(3,185 puan) tarafından

Yazmıştım hatırlamıyorum ama bir süre babasınada anne diyordu oğlum. 4 5 ay kadar :D

0 oy
(2,323 puan) tarafından

Oğlum şu an 15 aylık ortalama bir aydır anne diyor bianda annem annem demeye başladı şimdi anneye döndü hatta bütün gün anne diyor sizinki de yakında söyler önceden baba diyordu eşim hep anne de diye çocuğu zorlayınca o da söyledi artık yeter dedi :D

0 oy
(5,499 puan) tarafından
11 aylikken anne dedi :) sabahlari kalkinca anne der. Gece emmek icin uyaninca da meme derdi :D
0 oy
(96 puan) tarafından
Büyük.Oğlum 15 aylıkken söyledi anne demeye ve Baba dede nene su gel git kelimesi 1 yaşındayken söylemeye baslamıştı şimdi ve küçük oğlum şuan 20 aylık 1 yaşındayken Baba dede Nene Aynu şekilde söylemeye başladı şuan 1 ay önce anne anne diye bağırıyor evin içinde Her çocuk degisiyo  ve Yavaş yavas herşey söylemeye başladı ve büyük oğlum herşey biliyo söylüyor kardeşini koruyor bişi yaptımi bana Haber dar ediyo :D
0 oy
(4,097 puan) tarafından
Ufak oğlum 10 aylık arada anne diyor tabi bizde abi var bir çok kelimesi var bu yüzden maşAllah

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 191 göst.
28 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 60 göst.
1 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Minikhayaller (544 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 708 göst.
1 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Minikhayaller (544 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 232 göst.
23 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Hayalseveranne77 (540 puan) tarafından soruldu

408,430 soru

12,270,951 cevap

37,589 kullanıcı

Kategoriler

...