+4 oy
662 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,265 puan) tarafından
Kaynanamların evi yıkılıp yapılacak yapılma aşaması 1.5 2 yıl ben 5.5 yıllık evliyim 28 yaşındayım 2 küçük oğlum var biri 3. Diğeri 5 yaşında galiba o sürede bizde kalmayı düşünüyorlar kayınpederimle ben rahat edemem kapalıyım biz mesela odamızın kapısı açık uyuyoruz çocuklar gece kalkıp su çif falan diyor uyku halinde yani onuda geçtim ben rahat edememki bilmiyorum doğrusu ne açıkçası kaynanam yaşlı değil ama sadece oturur elini hiçbirşeye sürmez 2 küçük çocukla bana zor gelecek

37 Cevaplar

+12 oy
(1,342 puan) tarafından
Onlar 2 sene der o olur 5 sene. Asla tavsiye etmem isterlerse dünyanın en iyi en uyuu insanı olsunlar
(5,976 puan) tarafından
yuzde bir kilyon dogru. hatta ev yapilir orayi kiraya verelim nasilsa burda idare ediyoruz alistik denir:))). kira yardimi veriliyor sonucta 18 ay oyle boyle yaparlar . birkac ayda sıkıssalar da kira verirler madem
iki senede bitecek  . evi her yikilip yapilan birinin yanina çöreklenmiyor kiraya cikiyor idareten.
(720 puan) tarafından
Ay ne kadar haklı bir yorum ☺️☺️
(1,265 puan) tarafından
İşte nasıl söylicez bilmiyorum oturduğumuz evine onlar aldı
(5,976 puan) tarafından
zor birsey yok iygun kiralik bulduk falan desin esin bikac kiralik ev bulsun. anlasinlar yani niyetinizi.
-Reklam-
+6 oy
(12,583 puan) tarafından
çok zor, kiraya çıksınlar, gerekirse kiralarına destek çıkın 
(73 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hiç arkadaşım demesin eşi ile konuşsun. Çocukların bozulacak düzeninden bahsetsin. Benim 6 aydı sözde 6 ay oturacaktım sonra bana ev düzeceklerdi, bende eşyalarımı ona göre almadım nede olsa çıkınca alırım diye. 6 ay oldu 5 sene. Yeni 2 yıldır kendi evimdeyim
(1,265 puan) tarafından
İşte nasıl söylicez bilmiyorum oturduğumuz evine onlar aldı bikere biz tartışmıştık kaynanamla eşime evden çıkın dicekmiş ama kayınpederim tutmuş
(12,583 puan) tarafından
bu kafadaki biriyle hayatta oturulmaz. six çıkın gidin kiraya daha iyi valla
(73 puan) tarafından
Kiralarını ödeyin. Biz ödeyecez kiranızı deyin. Bunda da kırılacak değiller her halde. Onlarda kendi düzenlerine alışmışlar. Bu sefer senin düzenine karışırlar, çocukların düzenine karışırlar seninde çocukların da düzeni bozulur.
Bu zamanda ev üstüne ev olmuyor kimse kusura bakmasın. Ha çok kötü durumda olsalardı çok yaşlılar kendilerine bakacak durumda olmasalar eyvallah bir ihtimal. Benim yarı yatalak babamla hasta annem tek başınalar mesela. Bazen gideriz evini temizleriz gece orda kalırız bizim çocuklar bişey yapınca annemle babamın gözüne batabiliyor mesela
(1,265 puan) tarafından
Doğru cnm keşke oda biraz düşünceli olsaydı söylicez artık bir şekilde bakalım
+3 oy
(951 puan) tarafından
Hayatının hatası olur kaynanan yatmana kalkmana iş yapmana yemek yapmana gezmene tozmana çocuklarına herseyine karışır eline çayını alır oturur sende hizmetcisi gibi bakar durursun git çadırda yasa daha az çekersin bu dünyanın kabir azabı kaynana ve kayinbabadir net. . Kendine bu kötülüğü yapma 
(1,265 puan) tarafından
Evet aynen öyle düşünüyorum ama nasıl söylenecek onu bilmiyorum yada hadi eşim söyledi kavga küslük çıkarmı
(951 puan) tarafından
Çıksın çok mu önemli ilerde dersin ki kussek daha iyiymiş çok önemli değil ne düşündukleri sana senin evinde müdahale edemiycem diye küsuyorlarsa izin verde küssünler emin ol aynı evde kabir azabı yaşamaktan iyidir
(1,265 puan) tarafından
Kız bikere tartıştık kaynanamla arayıp evimden çıkın dicekmiş kayınpederim tutmuş
(951 puan) tarafından
:)) şaşırmadım
+3 oy
(4,286 puan) tarafından
Olmaz olmaz olmaz bu kadar net kiraya çıksınlar 
(1,265 puan) tarafından
Böyle söylesek kavga küslük çıkarmı ondan korkuyorum yanlış anlaşılmaktan benim kaynanam değişik çünkü
+3 oy
(3,119 puan) tarafından
Mütahit kira yardımı vermiyormu kayınvalidenlere vermiyorsa da ufak bir daire kiralık bulup geçsinler size neden güveniyorlar ben ev üstüne evi sevmiyorum 
(1,265 puan) tarafından
Devlet 5 bin tl vericek burada kiralar en az 15 falan işte pahalı ama napıcamki yapamam biliyorum yani 1 2 günlüğüne geliyorlar zorlanıyorum
(3,119 puan) tarafından
Üzerine ilâve edip otursunlar nasıl olsa geçici bir durum benim babam 15 bin TL emekli maaşı var 8 bin TL kira ödüyor
+2 oy
(789 puan) tarafından
Aslında olmaz ama işte kalacak başka yerleri yoksa da mecbur 
(1,265 puan) tarafından
Devlet 5 bin TL kira desteği veriyormuş bizde katarız biraz birazda onlar ama nasıl söylenir
(395 puan) tarafından
Söylenir canım, 2 yılda kötü olacağınıza söyleyin lütfen anne sizi istememek değil ama 2 yıl çok uzun bir süre siz de bizde ister istemez aynı evinde içinde zorlanırız ikimizinde bir düzeni var destek çıkarız biz size kirada merak etmeyin diyin inanın başta zorlanırına gitse de sonra anlarlar
+2 oy
(4,350 puan) tarafından
Az zaman degil kiraya çıksınlar bi zahmet. Hem onlar da rahat edemez 
(1,265 puan) tarafından
Kaynanam oturup hizmet edilemsini çok sever suya sabuna dokunmaz çokta rahat ediyo bir görsen
(4,350 puan) tarafından
Ohoo senin cocukar ikiyken dort olacak desene.
+2 oy
(51,324 puan) tarafından
kiraya ciksinlar evde biri varken WC duş bile zor oluyor insan rahat edemiyor 
+2 oy
(3,164 puan) tarafından
Hep düşünürüm kaynanamların evindeyim onlar köyde. Bir gün köyü bırakmaya karar verirlerse direkt çıkarız derim eşime. Az süre değil baştan kabul etmemen iki yıl sorun olmasından daha iyidir. Beş kira desteği demişsin küçük bir ev onları idare eder en ucuzunu bulabilirşer
+1 oy
(17,884 puan) tarafından
Kiralık evler herkesin versinler kiralarını otursunlar iki sene misafirlik mı olur o da en iyi ihtimalle iki sene 
+1 oy
(17,736 puan) tarafından
Kiraya çıkmaları en iyisi eşinle güzelce konuş rahat edemeyiz de oda anlar bence sonuçta bir düzeniniz var oda rahat hissetmez diye düşünüyorum 
+1 oy
(57 puan) tarafından
Bence çok mantıklı bir şey değil. Farklı şehirde yaşıyorum. Kaynanamlara 10-15 gün kalmaya gittiğimde bile mutlaka huzursuzluk çıkıyor yaşadığımı hayal bile etmek istemem. Ayrıca eşinizle iletişiminizi bile etkileyebilir. Kabul etmemenizi öneririm. 
+1 oy
(11 puan) tarafından
Ben beraber oturmaya karşı değildim üç aydır kaynım trafik kazası geçirdiği için eşim onunla ilgileniyor mecburen kaynanamlardayız, gurbette rahat yaşamaya alıştığım için şuanda çok ama çok zor geliyor haa bana bi terslik mi yapıyolar hayır ama bende kapalıyım evin içinde şort tişört gezerdim şimdi yazmam yatağa girene kadar başımda etek şalvar takılıyorum bunlar yine idare edilebilir şeyler ama mesala bizim odamız ayrı banyoyla bitişik ama her istediğimde kafama göre istediğim saatte duşa giremiyorum en basiti sabah elimi yüzümü yıkamaya dahi tam giyinip gidiyorum, çocuğumla ilgileniyorlar oynuyolar seviyorlar hatta çok yorulduysam çocuğu alıyolar sen dinlen diyolar hiç kahvaltı hazırlamak için ilk benim kalkmamı beklemiyorlar bebekten dolayı çokta anlayışlılar Allah razı olsun. ama atalarımızın bi sözü var ya hani alışmış kudurmuşdan beterdir diye bi kere ayrı evde yaşamaya alışmışım şimdi olmuyo kaynım iyileşsin inşallah evimize geçicez onu bekliyoruz bende eşimde
(11 puan) tarafından
ev eşyalarını koyacakları bir yer mutlaka ayarlıcaklar kiralasınlar madem 5 bin devlet veriyor sizde üstünü tamamlarsınjz tamam
+1 oy
(10,302 puan) tarafından
İnşallah emri vaki yapıp gelmezler cidden zor olur senin için 
+1 oy
(606 puan) tarafından
Bende tam 2 sene birlikte oturdum o zaman yeni evliydim hayatımda kendime yaptığım en büyük haksızlık olmuştu, ben ne yapsam kayınvalidem e kayınvalidem ne yapsa bana batmaya başlamıstı, kayınpederimde hep evde durur bir yere gitmezdi , bir iki gün değilki sonuçta kapalıysan evinde başın açık durmak en büyük hakkın ve rahat etmek isteyeceksin bunun bir de banyo kısmı var tabi banyoya girmekte ayrı bir zorluk . Sonra çocuklar Lada ben kızardım kayınvalidem sanki ona kızmışım gibi kendine alınırdı benjm yapma dediğimi o benim arkamdan çocuğa verirdi , sonra cocuğum doğruyu anlama konusunda sıkıntı yaşadı yanj daha sayamadığım zorluklar tabi herkesin aile Yapısı farklı dır ama ben bu tür çok sorunla karsılaştım , sonra ne zaman ailemin evine gitsem yada bir arkadaş ıma gitsem kayınvalidem in suratı asılır bana tavırlı davranırdı yada onuda götürmemi isterdi, şimdi arada evine giderim memlekette oturuyorlar eğer orada başka bir akrabamıza gidersek oturmaya gittiğimiz insanlarda kendi yaşıtımız mesela mutlaka benim peşime takılır yakın olsak hiç bırakmaz ne evimden çıkar ne birinin evine kendi kafama göre gidebilirim peşimde gezer. O yüzden eğer beraber yaşıyacaksan kendini bunlara iyi hazırla şuandaki rahatın olmayacak. 
+1 oy
(1,842 puan) tarafından
Canım bizim aramız iyiydi kaynanam 1 ay bizde kaldı kayınpederim de. En ufak şey olay oluyor. Biz görüşmüyoruz artık. Asla kabul etme gerekirse kıirasina yardım edin. Kötü olacaksan da baştan kötu ol
+1 oy
(2,481 puan) tarafından
Burda esinin ne dedigi onemli canim.eger esin ayni evde oturmak istemiyorsa uygun bi dille ailesine soylesin ama esinde onlardan yanaysa sen kendjnjde yirtsqn seni pek dinlemezler gibi oyuzden sen esinj ikna edip onun konusmasini saglaman canm.kim ne derse desin ama ev ev ustune olmuyor.bak benm abim 4seneljk evli annemlerin alt katini dosemek icn annemlerin yanjna yerlestiler kira vermemek icin.neyse bunlar bir oturmadan once gelin cok iyiydi annem cok iyiydi ama bir oturmaya baslaynca is hicte oyle olmadi.gelin surekli sorun cikardi annemler varini yogunu koydu ortaya evi bitirmek icn gelin para yeme pesine dustu.e haliyle annemde ben butun parami harciyorum kisiyorm sende kis su evi bitirelim dedi diye kotu annem oldu.akljn varsa uzak ol.esin seni dinlemezsede acik acik kaynnanlaea ben razi degilm de baska turlude amacina ulasmaazsn
+1 oy
(285 puan) tarafından
Evli kızları filan yok mu
+1 oy
(1,282 puan) tarafından
Aynısı kuzenimin başına geldi. Kaynanası, kayinbabasi, kaynı ve gorumcesi ev yapılacak diye 8 ay kalmışlardı. Üstelik kuzenim hamileydi ve birde kızı vardı. Onunda kaynanası elini birşeye sürmez, gorumcesi de ders çalışır dururdu. Kayınbaba çok pisti, girdiği lavaboyu çocuklar gibi hep sidik ederdi. Kaynıda bekar ve hay.van bakardı, hep üstü kokardı ve kuzenim hiç dayanamazdi kusardi zavallim. Kısacası o 8 ay onun için cehennemdi.
+1 oy
(20 puan) tarafından
8 Ay zor dayandim bn benimkiler geçimsiz bide hiç tavsiye etmem bnimkide yaşlı değil hiç biseys elini sürmez başında bekler anca eleştirir di o yüzden bn doğru bulmuyorum yine de kendin bilirsin tabi bnm fikrim bu

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 332 göst.
0 oy
12 cevap 317 göst.
2 Şubat 2023 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,740 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 108 göst.
29 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,024 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 126 göst.
3 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,600 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...