+3 oy
418 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (274 puan) tarafından
Selam kızlar doğuma 25 gün kaldı ilk cocugum 18 aylık doğum yaptıktan sonra annem gelicek yanıma yardım edicek ama ben yinede iki çocuğa tek yetebilecek miyim ikisine de sevgi gösterebilecek miyim diye korkuyorum bana çocukları böyle yakın olup tecrübeli olanlar biraz bilgi verebilir mi bı nebze rahatlarim belki çok düşünüyorum çünkü 

23 Cevaplar

+7 oy
(12,533 puan) tarafından

Ölüm gibi bişey oluyo ama kimse ölmüyo meraketme :D

(12,533 puan) tarafından
Seninki tam 2 yaş Sevda Bizimde 2.5 bile değil :D
(129,343 puan) tarafından
2yas 1 ay var☺️☺️☺️
(12,533 puan) tarafından
Kız ben doğana kadar hiç anlamadım hiçde düşünmedim 2 çocukla ne yapıcam diye. Isteyerekde yaptık malum. Ama hastaneden eve bi geldim kabusum başladı. İlk 1 senem hemen hemen ağlayarak geçti
ben 1 bucuk ay oncesine kadar agliyodum ne zamqn okula basladi o zaman bi ohh dedim tabi okul sorunlarida olduda yeni yeni bitti iste
(12,533 puan) tarafından
Ay Sevda ben ikisindede lohusa depresyonu yaşamadım derdim ama şimdi donup bakınca yok ya ben 1 sen depresyon yaşamışım diyorum. Büyük olana ağladım 1 sene. Gelene ağladım gidene ağladım . Biri a dersi benim yaşlar süzülürdü hemen
-Reklam-
+2 oy
(93 puan) tarafından

3 çocukla yıkılmadım ayaktayım :) Allah'ın izniyle halledersin inşallah sende 

(274 puan) tarafından
İnşallah rabbim yardımcın olsun seninde
(93 puan) tarafından
Amin benimkiler büyüdü en büyük 10 yaşında 7 yaş ve küçük te 1bucuk yaş
+1 oy
(7,435 puan) tarafından

Yetersin neolacak korkma :)

(274 puan) tarafından
Teşekkür ederim
+1 oy
(1,783 puan) tarafından
Biri 15 aylık diğerk 5 aylık yardım edenimde olmadı ilk 3 ay çok zort  bir dönem.sonra oturuyor alışıyorsun ✓
(274 puan) tarafından
İnşallah bende alışırım çabuk
(1,783 puan) tarafından
Mecbur alışıyorsun yardımın olmayınca en büyük yardımcın kendin oluyorsun....
(274 puan) tarafından
Zaten büyüğüne de tek bakıyorum mecbur alosicM
(1,783 puan) tarafından
Allah yardım etsin zor zamanlar....
(274 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun
+1 oy
(2,773 puan) tarafından
Benimkilerin arasi 13 ay canim. Yenidogan bebegi ozellikle uyudugu zaman diger bebeginin ulasamayacagi sekilde kaldir surekli. Ben bunun icin eski anam babam yukariya besik yapmıştım. Cunku digeri de bebek. Onun dışında ne soylense bos kendin tecrübe edeceksin. Hayirla saglikla buyut insallah. Kucuk yuruyene kadar zorlanacaksin sonra onlar çok yakin arkadaş olacak :)
(274 puan) tarafından
Valla benimde düşük tehlikem olmasına rağmen oğlum hep kucağımdaydi hatta öncekinden daha çok geloylrdu hala da kucağımda şimdiye kadar ayağımda salladım uyuttum artık çok zor.oldugu için beşikte salliyom ama yinede bı yandsn çok mutluyim iyiki var oğlum o olmasa ben ne yaparım tek başıma
(1,641 puan) tarafından
Ben de hep kucağıma alıyorum ama doğumdan sonra ikisini de alamayacağım için endişem bu yüzden.
(274 puan) tarafından
Neden alamicaksin acaba merak ettim
(1,641 puan) tarafından
Sezaryenli olacagim. En az bir ay kucağıma alamam.
(274 puan) tarafından
Alırsın niye alamayasin herkes alıyor çok zorlamazsin kendini olur biter
+1 oy
(3,222 puan) tarafından
Bazen boğuluyorsun bıkıyorsun pes etmek istiyorsun ama edemiyorsun herşeye rağmen hayat devam ediyor tek tesellin birgün büyücekler oluyor :))) 
(274 puan) tarafından
O teselliye tutuncam mecbur
0 oy
sürünüyosun ama ölmüyosun yıkılmadim ama ayakdada degilim modu iste☺️☺️
(274 puan) tarafından
Bende sefasını çekeceğim Zaman haberleselim tekrardan shahaha
2 sene srn yaz bu posta bacim ☺️☺️☺️
(274 puan) tarafından
İnşallah bkm
(6,661 puan) tarafından
2 sene sonra ölmezsem banada bildirim gelsin:)
☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️
0 oy
(22,098 puan) tarafından
Elbette yeteceksin

İkisine sevgini vereceksin

Merhamet edeceksin

Zorlanacaksın ama İyiki gelmiş diyeceksin 

Gelip geçecek canım hiç düşünme ♥️
(274 puan) tarafından
İnşallah öyle olur valla çok korkuyorum nasıl olcak fwlan diye çok takıyorum kafama
(22,098 puan) tarafından
Takma cnm herşey olacağına varır
Sen pozitif düşün
(274 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(431 puan) tarafından
Çocuklarım arası 26 ay, küçük kızım 80 günlük, evde TV yok telefon da vermiyorum, bu şekilde biraz zor oluyor tabi ama gülü seven dikenine katlanır. Söyle düşün her geçen zaman zordan kolaya doğru gideceksin ve zaman çok çabuk geçiyor. Benim eşim de pek yardımcı olamıyor tek yardımı evde olduğunda büyük kızımı oyalamak o kadar 
(274 puan) tarafından
Benim eşimde işten çok geç geliyor ztn bı yandan da bu yüzden stress yapıyorum kaynanam alt katımda şimdi bskcaz fln diyorlar ama ilkinde de öyle söylediler daha doğru düzgün gormedim bı yardımlarını
0 oy
(7,740 puan) tarafından

Alışma süresi var bence düzen oturunca kolay oluyor herşeyi ben ikincide bir ayda normale dönmüştük bakalım 3 çocukla nasıl olacak:D

(274 puan) tarafından
Allah yardimcimiz olsun
0 oy
(2,390 puan) tarafından
VAlla 6 yaşında kızım var 2aylık da bebeğim var kızım 6yaşında olmasına rağmen zorlanıyorum ikisi ile ilgilenmekten kendimi unuttum kiiii seninki 18 aylıkmış Allah kolaylık versin 
(274 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(857 puan) tarafından
Takma elinden geleni yap Allah öyle bı yardım ediyor ki bu çocuklar bizim zannediyoruz aslında ama emanetler onların sahibi Allah sana da güç kuvvet versin dua et
(274 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(14,614 puan) tarafından

Gerçeği diyeyim sana kolay değil zor :) benimkilerin arası da 25 ay 

6 ay annem ve Kvalidem de kaldım 7 aylık olunca evime geldim eve geldikten sonra da yine ara ara gittim yanlarına kalmaya 

Ufak biraz emeklemeye başlayınca biraz daha kolay oluyor :)

Şimdi biri 2.5 biri 4.5 yaş :) 

(274 puan) tarafından
Bende sanki toparlayana kadar sırayla birinde kalicam gibishshsh
(14,614 puan) tarafından
En mantıklısı :)
Em azından büyük çocukla ilgilenen oluyor
(274 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(2,020 puan) tarafından

Kendin tecrübe etmen lazım canım.

Sana tesellim bebeğin ikiz değil tek çocuğa bakmak ikizlerden  çok çok kolay :)

3.çocuk isterken 4 çocuk oldu birden(ikizlerim oldu)

Daha psikoloji alt üsttken 1 tane daha oldu.

Şuan 31 günlük bebeğim 1 saattir uğraşıyorum ama gerçekten de 1 tane bakmak çok daha kolaymış :)

(274 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun
(2,020 puan) tarafından
Teşekkürler canım
0 oy
(851 puan) tarafından
Çocuklarım arası 18 ay. Soruları alabilirim jsjsjsjsj :) 
(851 puan) tarafından
İlk aylarda çok zordu. Hiç güzelleyemeyeceğim. Allah'ım ben ne yaşıyorum diye şaşırıyordum bazen :) şimdi oğlum 3.5 kızım 2 yaşında. Baya iyiyiz zorlanmıyorum eskisi gibi. Güzelce anlaşıp oyun oynuyolar kriz anlarını saymazsak :)
(851 puan) tarafından
İlk 1 seneyi hatırlamıyorum desem yeridir. Rüzgâr gibi ordan oraya savruluyormuşum gibiydi. Sadece temel ihtiyaçları halledip hayatta kalmaya çalışıyodum. Yardımcımda yoktu. Anne kayınvalide falan yoktu tektim hep
(274 puan) tarafından
Bkm biximki nasıl gecicek
(851 puan) tarafından
Herkes demiştir belki sıradan gelecek. Ama yüce Allah nasip ettiyse bi kolaylığını da verir. Şimdiden düşünüp gözünü korkutma derim
(274 puan) tarafından
Öyle valla haklisin
0 oy
(17,736 puan) tarafından
Benimde doğuma Allah nasip ederse 1 ay kadar var benimkilerin arasında 5 yaş olacak ilkim zor bir çocuk bende düşünüyorum nasl yapicam neler gelecek başıma diye
(274 puan) tarafından
Seninki büyük biraz ama ne kadar büyük olursa olsun yinede zor diyen var
(17,736 puan) tarafından
Buyuk olduğu için kıskançlık daha çok canım şimdiden bebeğe şunu aldın bana da şunu alın diyor bile bize şantaj yapıyor sjsjsjsjs
(274 puan) tarafından
Ahahahah
0 oy
(400 puan) tarafından
Bır anne bır çocuğuna nasıl yetebılıyorsa ikinciye de yetebilir ıkı çocuğum var inan bana tel çocuk bakmak daha zor. Kardeslım ayrı bişey bır kaç ay sonra beraber oynayacaklar sen işini gücünü yapacaksın tek çocuk sürekli annenım etegınde ama ıkı veya üç coxuklu anneler ilk aylar zorlanır bıraz sonrasında çocuklar evın içinde bırbıryle oynarlar sıkıntı olmaz ki
(274 puan) tarafından
İnşallah alışırım hemen
0 oy
(9,916 puan) tarafından
Yardımcı olmak için girdim postuma ama benimkilerin araları baya çok ondan fikrim yok Allah yardımcın olsun anneler herşeyin üstesinden gelir ya 
(274 puan) tarafından
İnşallah bkalim
0 oy
(1,525 puan) tarafından
Ssglikla gelsin bebeginiz. Simdi iki cevap  var bence. Motive  etmek gerekiyorsa 18 aylik bebeginiz uslu ise beslenmesi iyi ise bir de az da olsa destek olan biri var ise duzene girer. Yani ortalama her kadin ayni seyi yasiyordur iki bebekli hayata alisana kadar. Benimde kizim simdi 2 aylik oglum 2.5 yasinda hiperaktiif bir cocuk. Annem bizd ekaliyor idar ediyorz.bazen daha sakin bazen hareketli geciyor ama buyuyorlar. Kizimi anneannesine birakip buyuge zam ayirmaya calisiyoruz. Zamanla bir duzen kurarsiniz.  Buyuk olan igle uykusu yaouyor jse onlar uyuyunca yemek kisisel bakim ve ev isini halletmeye calisrsinjz
(274 puan) tarafından
Her türlü zor gecicek de yinde iyi yanları da olduğunu bilmek istedim
0 oy
(575 puan) tarafından
Benim araları 16 ay doğumdan itibaren tek baktım çok zor çok ama alışıyorsun zamanla :)
(1,641 puan) tarafından
Ne gibi zorlukları var mesela?

İlgili sorular

+3 oy
21 cevap 348 göst.
+1 oy
17 cevap 265 göst.
0 oy
2 cevap 79 göst.
2 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Gamze1azra (84 puan) tarafından soruldu

408,355 soru

12,268,294 cevap