+2 oy
415 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,382 puan) tarafından

Saat geç oldu ama anlatcam 

Ikı hafta olmuştur belkı tarım kooperatıden 5 kg un aldım bugün paketini açtım hepsini güzelce eledım mantı yapmak için rengi esmerdı neyse aldırış etmedim hamuru yoğurdum sert bır hamur olmadı.. Kaynanam da geldı her neyse 5 beze patatesli mantı yaptık ama hamur kendini aşırı saldı belkı toparlar dedık o arada kaynatamds geldi mantıyı hasladık daha kötü oldu iyice hamur eridi.. Sofraya geldi yemeye başladık kaynatam dedı bunda bırsey var kum gibi ilk baş dedım soğandır belkı patatesli yapmıştım yok yok dedı bıraz daha yiyince gerçekten sankı kum yiyosun .. Malesef emeklerimiz boşa gitti mantıyı yıyemedık eşim yedi oda rahatsız oldu saolsun kaynatam fiş olmamasına rağmen gerı götürdü parayı gerı vermişler bimden efsâne un alır mısın baba dedım oda almış getirdi... Normalde efsâne undan başka almam bır defalığına almıştım daha töbe ettim ne hevesle yapmıştım kızım istedi diye yazık oldu☹️buda resım kızlar almayın ben yaptım sız yapmayın.. 

image

12 Cevaplar

+2 oy
önce (252 puan) tarafından
Sinangil un tavsiye ederim a101in galiba.
önce (4,382 puan) tarafından
Evet oda güzel ama yıllardır efsâne alırım bır kere mecbur kaldım aldım böyle oldu
önce (252 puan) tarafından
Yıllarda eski usul değirmenden çuval un aldık hiç pasta börek olmazdı sadece ekmek olurdu. Bu ünlü pasta böreğin lezzetine kıvamına vardık
Sınangıl annem kullanır efsâne de kullanır canım kaç kere su böreğine kadar yaparım hiç kötü olmamıştır.. Daha bilmediğim marka töbe almam
-Reklam-
+2 oy
önce (2,773 puan) tarafından
Hekimoglu undan sasmam. :)))  gecmis olsun canim size de. Emeklere uzuluyor insan
Onuda biliyorum canım güzeldir ahh işte nasip değilmiş emeğe üzüldüm vala
önce (2,773 puan) tarafından
Olacağı varmis uzulme sende amaaannnn insan olusu mu
Yok kız öyle o an üzüldük geçti Allah'tan iade aldılar
+2 oy
önce (4,352 puan) tarafından
Bende sinangil ya da söke kullanıyorum sorun yaşamadım geçmiş olsun 
Onlar bilindik canım ondan güzel bunuda bimden unutmuştum tarımdan balık peynir alıyoz unuttum dıye ordan alayım dedkm sonuç bu oldu nasip değilmiş
önce (4,352 puan) tarafından
Tarım kooperatifin bazı ürünlerini almıştım daha önce ama un hiç almadım canım olmuş olan takma kafaya
Yok tatlım takmadım paylaşayım dedim almasın kimse yazık olan emeğe oluyo mantıda kolay yapılmıyor ☺
+2 oy
önce (3,668 puan) tarafından
Bi kaç kez kullandım hiç denk gelmedim
Ayy vala töbe daha almam hıc böyle bırsey yerken kum yiyor gibi olmamıştı belkı senın aldığın dıgerıdır kaynatam da ordan alıyomuş ama diyor bizimki beyaz böyle değildi
önce (3,668 puan) tarafından
Olabilir canım bu benim başıma köyden gelen unda gelmişti yiyemedik.
Çok değişik birşey son kullanma tarihide çok vardı ilk kez başıma geldi
+2 oy
önce (258 puan) tarafından
Çorum kavukcu güzel bende beğenmedim tarım kredi markasini
En iyisi bildiğinden şaşmamak ders oldu banada
+1 oy
önce (126,744 puan) tarafından
en iyi un söke unu al 1kg bi dene
Evet o markada güzel biliyorum canım
+1 oy
önce (7,237 puan) tarafından

Valla genelde bimden alıyoruz.  Eve ne getirirlerse onu kullanıyorum :) mantı acmiyoruz ama 

Bende genelde bimden alırım mantı yaparım çokta severiz ama böyle oldu ıste
+1 oy
önce (14,581 puan) tarafından
3 senedir kullanıyorum hiç denek gelmedim 
İyi sanslıymıssın
+1 oy
önce (17,113 puan) tarafından
Esmer un ise ondan erimistir. Biz kendi ektigimiz buğdayları gönderip ögütüyoruz. Hem esmer yaparız hem beyaz. İkisini karıştırır öyle kullanırız. Çünkü esmer un eriyor 
Erimesini zorunda etmedik hani en azından bildik ne olduğunu ama yiyince kötü oldu kum gibiydi bildiğin
önce (17,113 puan) tarafından
Evet dokusu öyle olur tane tane kum gibi olur.
Daha töbe almam ya
+1 oy
önce (2,977 puan) tarafından
İki gün önce kayınvalidemde aynı şeyi dedi hamur yapacakmış unu açtık içi kahverengi çıktı baktık kum taneleri gibiydi dedi sonra da 5 kilo unu çöpe atmışlar nasıl bir şey anlamıyorum 
Kötü olmuş keşke geri götürseydınız bız Allah'tan gerı verdik bızımde mantılar cöp oldu
önce (2,977 puan) tarafından
Uzak olunca market onlarda yaşlı götürmemiş atmışlar unu ben sinangil söke yada efsane un alıyorum efsane unuda söke un yapıyor o yüzden hiç sorun yaşamadım
Bızde yıllardır efsane kullanırız hiç sorun yaşamadık neyse artık ders oldu
+1 oy
önce (636 puan) tarafından
Canım tarım kooperatifin ürünlerinin hiç biri sağlıklı değil zaten . Sucuklarında boyalar var paketli baklagillerde çürükler kurtlar çıkıyor meyve suları çürük meyvelerden yapılıyor oradan alışveriş yapmayalı uzun zaman oldu bir ara haberlere de düştü de tabi kaldırdılar. 
Yok daha almam töbe geçen eşim sosis aldı paketle baktık daha ordayken dolabın içinde olduğu halde küflenmişti
+1 oy
önce (45,048 puan) tarafından
Kız varya her türlü hamur işlerinde yüksel un bir numaradir alın aldirin deneyin bacilar
Doğrudur canım efsane de süper undur hıc olumsuz birşeyle karsılasmadım

İlgili sorular

+5 oy
8 cevap 96 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Huzur91 (4,382 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 142 göst.
12 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,218 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 301 göst.
19 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Hclkylmz (112 puan) tarafından soruldu