+1 oy
773 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (5 puan) tarafından
Eşimle cinsel ilişki konusunda bir soru soracağım. Eşim çıplak vajina bölgemedokunarak kendini rahatlatıyor. Fakat bende herhangi bir durum olmuyor. Buna rağmen gusül almam gerekir mi? Bebeğim var emziriyorum emin olamadım alıp almama konusunda

10 Cevaplar

+2 oy
(2,035 puan) tarafından
 Resulullah (asm) bu konuda şöyle buyurmaktadır:

"Kadının ve erkeğin sünnet mahalleri birbirine dokunur da kertik kaybolursa, gusül lazım gelir."(1)
(5 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
tarafından
Burda bahsedilen kertik el değil yalnız bacım, ortada öyle bir sıkıntı var. Sünnet mahallerinden kasıt cinsel organlar. Cinsel bi birleşmeden bahsediliyo burda
(2,035 puan) tarafından
Sema Güler @kastettigim tam da bu ya :)
tarafından
Onların arasında o olmamış işte :D
-Reklam-
+1 oy
(87 puan) tarafından
Bn alırım yani kuşku beni bitirir 
(5 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
(7,714 puan) tarafından
Cunupken bebek emzirken haram diye hiç bir yerde geçmez sadece takva yönünden emzirilmemeli hoş değil maneviyat açısından ama zorda kalinca göğsünü yıka emzir diyen hocalar var .
(5 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
(5,986 puan) tarafından
iyi de bebek zaten emzirlirki sirun olmaz . o is uzerinde bebek aglayip meme isteyince dur ben bi gusullenim gelim diyemessin bebege gigsunu yikayip emzirirsin.  haram diye bir olay yok. sen  bebek emziriyoaun diye mi cinsel birlesme yasamiyorsin esin kendi halinde takiliyir ? bebek emmek ister diye mi o an gusulsuz kalmamak icinmi yasamiyorsin? cok sacma ve gereksiz bence :) iki sene biyunca savirmi etcen cik sacma emzirilir bebek cunupkende
(5 puan) tarafından
Olayı anlatamadım ya da yanlış anlaşıldım. Eşimde erken boşalma problemi var. Dokunduğu an boşalıyor ve bir daha olmuyor. Zaten o dokunma ile de bende hiçbir şey olmuyor. O kendini rahatlatmış oluyor sadece.
Kendisi tedaviyi de reddediyor.
+1 oy
(736 puan) tarafından
Fark etmeyebilirsin haz aldığını , sakat bir durum yani . Gusüllensen iyi olacaktır 
(736 puan) tarafından
Hayır canım ne münasebet öyle şey mi olur, neden gusül olmayınca haram olsun
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim. O zaman bebeğimi uyutunca abdest alayım ben
(12,539 puan) tarafından
Sadece 2Namaz vakti arasında alınması gerekiyor değil mi? Onuda şöylede canım arkadaşa. Emzirme etken değilde namaz vakti etken
(736 puan) tarafından
Tabiki, sadece emzirirken süt çocuğa haram olmuyor
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim
+1 oy
(238 puan) tarafından
Bebeğine verdiğin süt haram olmaz kırklı değilsen neden normal ilişki yapmıyorsunuz sonuçta mecbur gusul alacaksın böyle de mecbur yıkanmak zorundasın alt tarafı bir duş bunu sormaya bile gerek yok ben cünüp oldum mu olmadım diye 
(5 puan) tarafından
Şöyle ki benim eşimin erken boşalma problemi var. Ben daha bir şey anlamadan o iş bitiyor. Bende herhangi bir durum olmadan bitmiş oluyor. Bu konularda bilgim yok cahilim o yüzden soruyorum
(238 puan) tarafından
Anladım alman en doğrusu
(7,714 puan) tarafından
Eşin tedavi olmayı istemiyor mu senin açından tek taraflı gusül meselesi yıpratıcı olabilir
(5 puan) tarafından
Hayır tedaviyi reddediyor
0 oy
(14,619 puan) tarafından
Bebeği emzirmek neden haram olsun bir çok anne bu durumla karşı karşıya kalmıştır 
(5 puan) tarafından
Gusül gerektirdiği için haram olur diye düşündüm
0 oy
(172 puan) tarafından
Senin bişey hissetmiyor olman pek normal gelmedi bana . Sebebi nedir acaba. Memeden kestiğim bebeğim biraz büyüdü bazen dokunmak istiyor kesinlikle müsade etmiyorum çünkü artık emme işlemi olmadığı için vücudum uyarı alıyor. Kaldı ki vajina daha çok hisseder . Soruna gelirsek şüphe veren herşey gusül gerekir. Ama bebeğine haram olmaz cunup iken bebek emzirmek caizdir . Haram demek çok yanlış .
(279 puan) tarafından
Kaç yıllık ewlisiniz canım
(5 puan) tarafından
3 yıllık evliyiz.
(279 puan) tarafından
3 yıl hep böyle mi geçti
(7,714 puan) tarafından
Yazık günah valla üzüldüm canım bence sen bunu çok ciddi bir şekilde uyar konuş
(5 puan) tarafından
Konuştum, reddettim ama aynı. Yapacak bir şey yok
0 oy
(3,133 puan) tarafından
Bebeğinle bir alakası yok bu durumun ibadet yapamazsın 
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(3,254 puan) tarafından
Tabiki de gerekli canım mutlaka al
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(2,818 puan) tarafından
Bilmiyorum ama icimin rahat etmesi icin alirdim ben sonucta saatlerce surmuyo 10 dk girip cikarsin
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(5,402 puan) tarafından
Eğer zeker yani erkeğin organı sünnet kısmı ferce dahil olursa gusül farz olur. Lakin eşin nasıl el ile dokununca bosaliyor cok şaşırdım hep mi bu sekilde oluyor yani arada münasebet olmadan
(5 puan) tarafından
Konuştum, reddettim ama aynı gitmek istemiyor. Yapacak bir şeyim yok.
(5,402 puan) tarafından
Bu sebepten ötürü boşanmayı dile getirdin mi hiç ? Erkekler bu konuda bencildir maalesef. Eğer böyle bir sorun sende olsaydı emin ol eşin sana bu kadar sabırlı olmazdı.
(5 puan) tarafından
Hayır boşanmayı dile getirmedim. Yani şöyle önceleri her evli çift böyle sanırdım. Sonra arkadaşımla konuşunca böyle olmadığını öğrendim
(5,402 puan) tarafından
Rabbim yardimcin olsun lakin simdilik idare edebilirim diye dusunebilirsin 3 senelik evlilik yeni sayilir cunku ama seneler geçtikçe daha vahim olacagi aşikar
(5 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 88 göst.
0 oy
7 cevap 107 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Miniktirtil (1,731 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 85 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Asabii (517 puan) tarafından soruldu
0 oy