0 oy
180 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7,769 puan) tarafından

Selammm kızlarrrr 

Bugün tam 30 haftalık oldum erken doğum riskim oluştu maalesef  :( Kaçıncı haftadan sonra risk kalkar bide kilo sınırı nedir acaba bilen aydınlatabilir mi  

8 Cevaplar

+1 oy
(1,805 puan) tarafından
23 haftalık doğum yapmış biri olarak ciddi derece erken doğum riskiyle geçen sene gün saydım hafta saydım. Risk derecesi 5 kısma ayrılıyordu ezberimde kalmamış tam ama 26 haftalikken en ciddi merhale aşılmış oluyor. 30 lar o haftalara göre daha iyi tabi ki. Kilo olarak ta 1 buçuğu geçince risk azalıyor. 32 haftalık olup 2 kilo olsa çok çok iyi sayılır ciddi durumda riski olanlar için. Zaten 2 kilo civarı doğan bir sürü bebek var. Bende gün sayarken çok şükür 36 ya kadar gelebildim 2500 olarak doğdu kızım 
(7,769 puan) tarafından
Şu iki üç haftayıda bi atlatsak rahatlicamda
(152 puan) tarafından
23 haftalık dogum mu yaptın cnm  kaç kilo dogdu tasıyormu
(1,805 puan) tarafından
Evet 23 haftalık doğum sürecim başladı açılma vardı bende. Bebeğin son anda kalbi durdu ölü doğum oldu maalesef
-Reklam-
0 oy
(295 puan) tarafından
Bence 36 haftadan sonra risk kalkar
(295 puan) tarafından
2 kilo ve üstü sıkıntısız
(7,769 puan) tarafından
İnşallah ozamana bizimde riskimiz kalmaz teşekkür ederim canım ❤️
(7,769 puan) tarafından
Tansiyonum yüksek cnm bide sancılarım var iki gün hastanede yattım tansiyondan
(295 puan) tarafından
Benim bir arkadaşım da tansiyonu sıkıntılıydı sürekli çıkıyormuş onun da devamlı ilaçlarını düzenli kullanıyordu yani 38 haftaya kadar gitti sıkıntısız bir şekilde Ben şu an çocuğu çok iyi Sen de öyle yap araştır tansiyonu yükseltecek Her şeyden Uzak dur dengeli ve sağlıklı beslen İnşallah bir şey olmaz
(7,769 puan) tarafından
Diğer iki oğlumda gebelik zehirlenmesi yaşadım onun için Buda riskli birazda dr lar korkutuyor her an zehirlenme geçirebilirsin diye günde üç kere tansiyon hapı içiyorum cnm tuz yasak zaten
0 oy
(18,051 puan) tarafından
Canım benim endişe etme bende çok stres yaptım ama çok şükür ara ara kanama ve kasilma olmasına rağmen 34 haftaya geldik. 37 haftalik dogan bebekler erken doğmuş sayilmiyormus kiloda 2 kiloyu geçince hic endişe etme senin bebiste tahminince 32 hafta oldumu 2 kiloyu geçmiş olur. Kahvaltıda kaşar peyniri tuket kilo aldırıyor bebise 
(7,769 puan) tarafından
37 olsak ooo zaten sezaryen zamanı geliyor cnm
(18,051 puan) tarafından
Günleri saymayınca zaman çabuk geçiyor gülüm insalah buda gelir geçer
(7,769 puan) tarafından
İnşallah canım❤️❤️
0 oy
(4,505 puan) tarafından
Erken doğum riski varsa maalesef ki doğuma kadar o risk devam eder. Doktorlar genellikle 36. Haftaya kadar sıkı yönetim ilan ettiriyor. 

İlişki yasak

Yürüyüş yasak

Bana sadece bir tas çorba pişirilecek süre kadar ayakta kalabilirsin dedi.  Benim sık sancılarım ve 5 cm kadar açılmam vardı o haftada yatarak 38. Haftaya kadar geldim canım
(7,769 puan) tarafından
Şükür bi yasak yok cnm bnm tuz hariç 38 e gelsem sezaryen zamanı gelmiş oluyor zaten inşallah görürrm o günler
0 oy
(1,007 puan) tarafından
36 haftadan sonra doğan bebekler prematüre sayılmıyor. Tabi düşük doğum ağırlığı yoksa. Öncesindeki doğumlar erken doğum sayılıyor. 
(7,769 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim ❤️
(1,007 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(210 puan) tarafından
Selamünaleyküm 

Bende 35 haftalık doğum yapmıştım doktor 32 atlatırsan korkma demişti ama 2 kez ciğer geliştirici iğne olmuştum.. Bebek kilosu ve ciğerleri iyi durumda olması gerek Rabbım yar ve yardımcınız olsun hayırlı sağlıklı doğumunuz olur İnşâAllah bebeğinize sağsalim kavuşursunuz :)) 
(7,769 puan) tarafından
Aminn canım Allah razı olsun ❤️
0 oy
(382 puan) tarafından
Sizin gibiydim 30.haftada risk oluştu durduk yere doktorum ilaç başlattı hemen hep yattım 36ya gelince bırakabilirsin artık demişti 3-4 gün sonra doğurmuştum kilosu 2570ti herhangi bir sıkıntı olmamıştı çok şükür.Kilo sınırı 2500 hafta sınırı 36 ama bana ne kadar 36ya yaklaşsak o kadar iyi diyordu hep doktorum.
(7,769 puan) tarafından
Maşallah bizdede bi sıkıntı çıkmaz inşallah teşekkürler canım
(382 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(604 puan) tarafından
Kuzenim 32 haftada doğum yaptı maşallah bebek hiç küveze girmedi ciğerleri gelişmişti
(7,769 puan) tarafından
Maşallah maşallah

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 196 göst.
28 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Lunaa (140 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 129 göst.
0 oy
13 cevap 142 göst.
6 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Esmerim53 (2,647 puan) tarafından soruldu
+1 oy