0 oy
70 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (112 puan) tarafından
Hanımlar diş etlerim çekilmiş ve diş taşı oluşmuş çekilen etler çürüyor dişçiden çok korkuyorum evde bunlarla ilgili yapılabilecek bir şey var mı başına gelen duyan bilen kim varsa yardımcı olabilir mi lütfen çünkü ön dişlerim mahvolmuş halde yardımınıza ihtiyacım var

2 Cevaplar

0 oy
(849 puan) tarafından
Evde bununla ilgili yapılabilecek bişey yok. Diş taşlarınızı temizletip diş ipi ve gargara kullanmak gerekiyor. Ve düzenli şekilde diş taşı temizliğine gitmeniz lazım. Bizde bu durum ırsi. Annem dayılarım hep bu yüzden erken yaşta dişlerini kaybettiler. O yüzden 6 ayda bir gider temizletirim. Düzenli dişlerimi fırçalar gargara kullanırım. 
(4,173 puan) tarafından
Ben daha once bekarlık gençlik dis fircalardim dislerimde hep iyi durumdaydı ***** gibi iki taneyi kanal vs yaptırmadan çektirdim yaş biraz geçince donk etti neyse iki tane implantim var.36 doğum yaptım hamilelik ile ön iki dişim uzadı (oda benim ailede genetik yatkınlık var biliyorum sözde dikkatliyim)hamilelik öncesi Dr takipliydim bir çürük bile yoktu dişlerimde doğumla birlikte o iki dişim çekilmeden gevşemiş kök boşalınca kemik yogunluguda gitmiş implantta olmadı mı 2 dişe köprü kaplama yaptirdim mi (e tabi 2 dis de o kaplamalar için küçültüldu.
4 dis kayıp 2 dis de kaplama doğasıyla kucultuldu.6 dişim Pert.Gorsen içtiğim sigaraya rağmen ne çürük var ne birsey dis çekilmem devam ediyor onu  yavaşlatmak içiDr bunları tavsiye etti plaki önleyelim diye.Cekilme belirli bir süre sonra kemik kaybına yaratiyor Dolgum yok o derece dis eti çekilmem yüzünden ne kanama ne koku hiç birseyim yok annem 28 de kaybetmeye baslamis teyzemin 3 Doğum sonrası her doğumda 6 dis kaybı var jmplant nerdeyse hepsi ananem desen 40 yaş sonrasi gumlemis bende 39 yaşındayım.Sureci ne kadar uzatabilirsen o kadar iyi.
(4,173 puan) tarafından
Aklıma gelmişken birde sabah ilk kalktiginda paradontax diğer fircalamalarada glimo mavi probiyotikli macun kullan benim Dr tavsiyesi bu günde 4 fırçalama yapıyorum ben 3 probiyotikli doğal ucerikli macun dis midesi ve diğer dişlerime zarar vermesin diye sabah ilk kalkis 1 paradontax
(849 puan) tarafından
Teşekkür ederim tavsiyeler için. Bana hiçbir doktor bu kadar detaylı anlatmadı. Fırçalama gargara ve diş ipinin önemini biliyodum. Doğal içerikli diş macunu kullanıyordum florürden kaçınmak için. Çok şükür şimdilik dişlerimde dolgu veya kayıp yok ama diş etlerim gittikçe çekiliyor sızlıyor. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum işte
(4,173 puan) tarafından
Benim Dr nerdeyse 13 senelik adamda üzülüyor olanlara elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor.
Bak benim için sizlama sicak soğuk etkisi koku vs bile yapmıyor direk gevsiyor çekilme ilerleyince kemik yoğunluğu gidince dis kayba dönüyor.
Burada sigarayı azaltmam ve bakım süreci uzatıyor yoksa Dr farkında kaybedecegimin o da max seviye de kontrol edebildigimiz noktaya kadar yardımcı olmaya çalışıyor.
Genetik olmayanlar için bu tavsiyeler yaşlılığa kadar götürür belki daha fazlasi ama işte bizde süreci yavaşlatıyor
(849 puan) tarafından
Evet gerçekten. Ben sigara kullanmıyorum ve küçük yaştan beri bu durumun farkındayım düzenli kontrolleri yaptırıyorum. Belkide bu kadar dikkat etmesem çoktan diş kaybım olurdu
-Reklam-
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Evde ki  çözüm Dr plaklara müdahale ettikten sonra.

Dr gidiyorsun plaklar temizleniyor.

Paradontax gibi dış etinde etkin bir dış macunu tepe soft comportdis fircasi alıyorsun

(dis fircasi kıl yoğunluğu ve yumuşaklık açısından önemli.) Hatta bütçe varsa elektronik dış fircasi alıyorsun.

Dış eti çekilmen olduğun dış aralarında küçük ucgen tarzından boşluklar oluşuyor o boşluklarda disini fırçalasanbile olan boşluklarda kalan gida plak yapıyor.Ara fırça  boşluk arasına gore tavsiye ediyorlar hergun yatmadan önce dişlerini fırçalayın dış arasi temizliği yapıyorsun günde 3 kere dış fırçalama tavsiye ediliyor. plak oluşumu bitiyor dış eti çekilmen yavaşlıyor 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 27 göst.
31 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hclkylmz (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 99 göst.
23 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bir deniz annesi (683 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 431 göst.
17 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Handenur.. (917 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 128 göst.
3 Haziran 2021 Diğer kategorisinde pinarsrklc (439 puan) tarafından soruldu

408,290 soru

12,264,730 cevap

37,433 kullanıcı

Kategoriler

...