0 oy
120 göst.
Diğer kategorisinde (52 puan) tarafından
Arkadaşlar hamile iken çalışıp çıkacakken tazminat veriyorlar mı yada ne gibi hakların var ücret veriliyor ama me verildiğini bilmiyorum

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Eltim yeni evlenmisti bi kac ay daha calisip isten ayrilcam oyle yuklu bi tazminat alcam demisti bende o surecte çocuk dusunuyodu bende o zamana kadar cocukda olur 2 sene de annelik izni oluyo ya onu da kullsnssna dedim yok oyle olmuyo evlilik icin cikarsam tazminat veriyolar ama cocuk icin olursa cik o zaman diyolar vermiyolar demisti gratiste mudurdu  
(52 puan) tarafından
Para veriyorlar mış heralde ama ne parası
-Reklam-
0 oy
(3,119 puan) tarafından
Ben aldım doğum yapacağım diye ayrıldım iş yerinden
(52 puan) tarafından
Tazminat mı verdiler yok sa yoksa doğum yaptığın o süreçte belli bir ay para yatırıyotlar mış o para mı yoksa
(3,119 puan) tarafından
Benim iş verenim iyi bir insandı tazminatı hesaplayıp doğum iznine ayrılınca verdi doğum sonrasıda izin hakkı oluyor ya onu kullandım sonra bir miktar daha verdi benim beklediğimden çok daha fazlasını ödedi bana muhasebeci demişti zaten doğum ve evlenme gerekçesi ile tazminat alabiliyorsun diye
0 oy
(7,719 puan) tarafından
Evlendikten sonra ilk 1 yıl içerisinde işten ayrılırsan tazminat alırsın. İster direkt çık ister hemen hamile kal bir yılda çık alırsın. Onun dışında 10 yılı tamamlarsan aynı işyerinde tazminat alırsın. Bunlar dışında tazminat alamazsın. Ama 4 ay maaşının yarısı kadar doğum parası alabilirsin sonrasında istifa edersin. 
(2,201 puan) tarafından
10 yılım doluyor, ne kadar alırım :))
(7,719 puan) tarafından
Onu ika ile görüşmisin ben bilemem ki
(2,201 puan) tarafından
Yok yani bir asgarisi var mı anlamında, tutarı elbette İK bilir.
(7,719 puan) tarafından
Tazminat hesaplanırken son 3 ayın ortalamasına bakılır çalıştığın yılla çarpılır bende böyle yapılmıştı ama ben 4 yıl çalışmıştım ayrılalı da bi 5 yıl oldu şimdi de aynı mı bilemiyorum
0 oy
(4,173 puan) tarafından
4 ay ücretli 6 ay ücretsiz izin hakkın var özel sektör de.

Bazi iş veren anlasmali tazminatla 6 ay ücretsiz izin vermek yerine çıkış teklif ediyor.10 ay personel yokluğu yerine yeni bir personel alıp bu sekilde ilerliyorlar.bazisi yasal olmayan şekilde direkt hamilelik sürecinde çıkarıyor.

Cocuk donemi normalde tazminatli çıkış yok ama işin yapılışı gereği bu süre uzun yeni bir personel ihtiyaci doguyorsa anlasmali çıkış teklif edilebiliyor.
(4,173 puan) tarafından
İhbar ödenmiyor kıdem tazminatı alıyorsun anlasmalida  
Yaptığın işi sen bilirsin diğer personelin destekleyebilcegi bir pozsiyon ise çıkışa yanasmaz çünkü bu süre zarfında pek çok kişi cocuga bakacak kimse yok diye kendisi istifa eder.
Ama pozisyonunda illaki bir kişi gerekiyorsa yeni personel alarak onunla devam etmek isteyebilir
(4,173 puan) tarafından
Aklıma gelmişken 4 ay sonra ise başlarsan bebek 1 yaşına gelene kadar gunluk 1.5 saat süt iznin var genelde evi yakın olanlar günlük 1.5 saat erken çıkar şirket eve uzak ise haftada 1 gün süt izni adı altında haftalik izin harici ek izin yapar
0 oy
(576 puan) tarafından
Tazminat alamazsın. Çıkarsan para da alamazsın. Çalışmaya devam edersen 8 hafta doğum öncesi 8 hafta sonra ücretli iznin var işte onların parasını alırsın. Sonra istifa edersin
(52 puan) tarafından
Ücretli izin kaç gün oluyor
(52 puan) tarafından
Bu sürede sigorta yatıyor mu
(576 puan) tarafından
Dediğim gibi 8 hafta doğum öncesi 8 hafta sonrası. Yatıyor
0 oy
(817 puan) tarafından
Hayır tazminat almıyosun işten ayrılırken doğum izinine ayriliyosun onun parasni alıyosun doğumdan sonra ben 2023Yilinda 25bin almıştım
(52 puan) tarafından
Nasıl veriyorlar bu parayı parça parça mı yada neye göre veriyorlar çalışma yılına göre falan mı
Birde o süreçte sigortan yatıyor mu

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 348 göst.
0 oy
3 cevap 335 göst.
0 oy
10 cevap 401 göst.
30 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Aself (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 101 göst.
24 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ayparca (57 puan) tarafından soruldu