Aslında anlatmak istediğim ev gibi mal varlığı değil de, eşe bir şey olursa ( ölüm, boşanma, kaza, işten ayrılma gibi) o durumda insanın çocuklarla hayatını idâme ettirebileceği bir kariyeri, iş yaşamı ya da iyi bi birikimi olması güvence sağlar demek istedim. Allah korusun, şuan eşiniz vefat etmiş olsa, 3 çocuğa gelecek sağlayabilecek yeterlilikte hissediyor musunuz?
Tabii ki size hak verdiğim yönler var. Hayat düzeninin tamamen iyi olmasını beklemek için belki yaş vs çok ilerleyecek ama o durum için zaten birden fazla çocuk üzerinde konuştum. Hani bir ile üç arasında gerçekten fark var.
Benim tek çocuğum var, şuan çalışmıyorum ama her türlü ihtiyacını en iyi şekilde karşılaşıyoruz elimizden geldiğince. Ve ben bu ihtiyaçları sağlarken gördüm ki aslında para dolaylı yoldan aşırı etkili. Çevremde pekçok kişiden görmediğim ama aslında çocuğun ihtiyacı sayılan o kadar maddi gider varmış ki. (Çevremdekiler biraz maddi kaygıdan es geçiyormuş.) Bunları gördükten sonra ikinci çocuk için gerçekten karı koca iş hayatı ya da sağlam birikimler lazım gibime geliyor. Benim düşüncem tabi. Hani Allah korusun eş tarafından bir şey olsa 3 çocuğa birden yetebilmek çok zor olurdu diye düşünüyorum.