+3 oy
709 göst.
Diğer kategorisinde (82 puan) tarafından
Kızlar bu kış günü eşimin çalıştığı fabrika yaklaşık 80 işçiyi sorgusuz sualsiz işten çıkardı :( asgari ücret düşük açıklanınca işçileri çıkarıp haklarını sıfırlayıp isterlerse bi kaç ay sonra asgari ücretten işe almak için. Hamileyim, ıkı tanede çocugum var o kadar üzgünüm ki. 

25 Cevaplar

+3 oy
(5,626 puan) tarafından
Rabim bu gibi pisliklerin hakından gelsin başakada birşey demiyorum 
(82 puan) tarafından
Allah razı olsun inşallah çok sagolun. Çaresiz kaldık gercekten ailem var iyi ki.
(5,626 puan) tarafından
Rabim sesini duysun gerçekten iyiki aileler var
Bende 6 şu önce memleketime taşındım eşim 5 ay işsizdi hep ailem yardımcı oldu şükür doğumuma 1 ay kala eşim iş buldu bebeğim rıskıyla geldi
(2,169 puan) tarafından
Amin..
(82 puan) tarafından
1.5 yıl önce bizde şehir değiştik yine annemler destek oldu şimdi de oyle allah razı olsun onlardan. İnşallah bizim içinde hayırlı kapılar açılsın.
(5,626 puan) tarafından
Amin inşallah canım rabim onları başımızdan eksik etmesin inşallah
-Reklam-
+3 oy
(131 puan) tarafından
Geçmiş olsun ama benim şahsi düşüncem, karı - koca çalışmadan, belli bir birikim düzeyine ulaşmadan birden fazla çocuk yapmamak gerek. Çünkü başınıza gelen şey, özel sektördeki herkesin başına gelebilir. O yüzden kadının da çalışması, bir kişinin işine güvenilmemesi gerek. Bir de Allah korusun, ilerde eş ölebilir, boşanma olabilir, eş büyük bir kaza geçirebilir vs. Ciddi anlamda maddi birikim ya da kadının iyi bir kariyer yaşamı olmadan birden fazla çocuk maalesef hata.. 
(2,067 puan) tarafından
Eşimle çalışıyorum ve eşim 18 senedir aynı işyerinde bende bağlantılı aynı işyerinde çalışıyorum 2 senedir ve 2.cocuga asla cesaretim yok....bazen ben hayal aleminde mi yaşıyorum diyorum ya biraz gerçekçi olmak lazım sanırım
(82 puan) tarafından
Ben de öğretmenlik mezunuyum. Atanıcam diye hayatımı da erteleyemezdim. Öyle olur boyle olur diye de hayatımızı yaşayamayız ki. Nasip diye de bişey var ayrıca. Su anda iki kişinin çalışmasıyla ev de alınamaz. Ev almayı beklemek için 40 yaşında falan mı yapmalıydık mesela ilk çocugu?
(131 puan) tarafından
Aslında anlatmak istediğim ev gibi mal varlığı değil de, eşe bir şey olursa ( ölüm, boşanma, kaza, işten ayrılma gibi) o durumda insanın çocuklarla hayatını idâme ettirebileceği bir kariyeri, iş yaşamı ya da iyi bi birikimi olması güvence sağlar demek istedim. Allah korusun, şuan eşiniz vefat etmiş olsa, 3 çocuğa gelecek sağlayabilecek yeterlilikte hissediyor musunuz?
Tabii ki size hak verdiğim yönler var. Hayat düzeninin tamamen iyi olmasını beklemek için belki yaş vs çok ilerleyecek ama o durum için zaten birden fazla çocuk üzerinde konuştum. Hani bir ile üç arasında gerçekten fark var.
Benim tek çocuğum var, şuan çalışmıyorum ama her türlü ihtiyacını en iyi şekilde karşılaşıyoruz elimizden geldiğince. Ve ben bu ihtiyaçları sağlarken gördüm ki aslında para dolaylı yoldan aşırı etkili. Çevremde pekçok kişiden görmediğim ama aslında çocuğun ihtiyacı sayılan o kadar maddi gider varmış ki. (Çevremdekiler biraz maddi kaygıdan es geçiyormuş.) Bunları gördükten sonra ikinci çocuk için gerçekten karı koca iş hayatı ya da sağlam birikimler lazım gibime geliyor. Benim düşüncem tabi. Hani Allah korusun eş tarafından bir şey olsa 3 çocuğa birden yetebilmek çok zor olurdu diye düşünüyorum.
(131 puan) tarafından
Bu arada konuyu dağıtmış olmadan, tavsiyelerim ; işsizlik maaşına başvuru yapın. Sosyal ekonomik destek adı altında bağlı bulunduğunuz ilin sosyal hizmetler müdürlüğünden destek isteyin. Şartlarınız uyumlu gözüküyor. Bu süre içinde eşiniz iş arasın. Fabrika tazminat verir diye düşünüyorum. Ama bazı fabrikalar farklı kodla çıkarım yapıp, haklarını öldürmeye çalışıyormuş.. Eşiniz imza atarken dikkat etsin. Eğer normal bir çıkış ise tazminatı vermekle yükümlüler. Yine bazı fabrikalar bu tazminatı taksitle vermek istiyor, kabul etmeyin. Çünkü Türk lirasının değeri oluyor. Toplu vermek zorundalar. Ayrıca bir sıkıntı varsa, aradan kaç yıl geçerse geçsin faizi ile alırsınız. Paranız kalmaz. Allah yardımcınız olsun.
(82 puan) tarafından
Yorumlarınız için teşekkürler ama benim çocuklarım zaten herseyın en ıyısını yaşıyolar benım kaygım su an işsiz kalmaktı. Ailem her sekılde torunlarının arkasında öyle yokluk cekmıyoruz. Bugun allah korusun eşime yada bana bişey olsa dolaylı yoldan kalacak birikimler var.
Diğer konulara geleyım iş yerinin tazmınat ödemeye niyeti yok. Arabulucu ile üç kuruş teklif edildi kabul etmedi eşim ve arkadaşları mahkemeye verecekler. Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah.
+1 oy
(797 puan) tarafından
Eşinizin illa bulunduğunuz ilde mi çalışması gerekiyo ki il dışında bı sürü iş bulabilir ben iki çocukluğum benim eşimde il dışında çok uzakta calisiyor yani yanımda asgari ücretli olacağına dışarda 45 bine calissin
(2,067 puan) tarafından
Hangi şehirde ne iş yapıyor eşiniz? 45 bine ben soruyu soran arkadaş değilim ama merak ettim
(797 puan) tarafından
Eşim 34 bin liraya kömür cikariyorlardi şuan 45 bine  Gümüşhane'de kömür cikariyo yine
(2,067 puan) tarafından
Kolaylık versin Allah çokta kolay iş değil..m
(797 puan) tarafından
Evet çok zor ama yapicak bişey yok ekmek parasi
0 oy
(19,494 puan) tarafından
Çok üzüldüm dostum . Allah'ım yardımcınız olsun inşallah hemen daha iyi bir iş bulabilir☹️
(82 puan) tarafından
Allah razı olsun. İnşallah bulunduğumuz ilde iş imkanı o kadar kısıtlı ki.
0 oy
(1,276 puan) tarafından
Nerde yasıyorsun canım tazmınat falan alabıldı mı 

Rabb'im hayırlı kapılar acsın inşallah
(82 puan) tarafından
Zonguldak canım. Arabulucu ile görüşecekler bir miktar para verılecek ama borçlarımız var ve kiradayız.
(1,276 puan) tarafından
Rabb'im yar ve yardımcınız olsun 3 4 hafta önce benim eşimi de çıkardılar nereyı aradıysak yılbasına kadar alımları durdurduk dedıler benım psikolojim bozulmuştu sadece 2 hafta ıssız kaldı ama 2 hafta 2 yıl gıbı geldı gece uyuyamıyordum her yere iş bakıyordum neyse bı gün işkur'a bakarken ordan eşime göre iş bulduk aradık görüşmeye cagırdılae hemen evrakları yaptır yarın gel demısler velhasıl kelam boşuna üzme kendını canım bszı şeyler olmuyorsa belkı da daha kötü seylerı engellemek için olmuyordur ben kendımı hep öyle avuttum elbet iş bulur zaten yılbası da geldi yılbaşından sonra yıne eleman arayışına başlarlar
(82 puan) tarafından
Allah hepımızın yardımcısı olsun canım Allah razı olsun bizde arayıştayız. Hayırlısı olsun inşallah
0 oy
(7,450 puan) tarafından

Sizin adınıza üzüldüm. Allah hayır kapıları açsın 

(82 puan) tarafından
Allah razı olsun amin çok sagolun
0 oy
(235 puan) tarafından
Tazminatını aldı mı
(82 puan) tarafından
Arabulucu ile gorusecekler. Mahkemeye vermek istiyor çıkarılanlar.
0 oy
(1,347 puan) tarafından
Çok çok iyi firmalar bile yapıyor malesef bunu asla tazminatini birakmasin gerekirse sikayet etsin . Allah böyle patronları da bildigi gibi yapsin
(82 puan) tarafından
Allah'a havale ediyorum. Emeklerini çaldılar. Arabulucu ile gorusecekler ve mahkeme süreci başlayacak.
0 oy
(1,266 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun canım hayırlı iş kapıları açsın şu kış gününde darda zorda koymasın inşallah Rabbim 
(82 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun canım çok sagol
0 oy
(811 puan) tarafından
Rabbim yardımcınız olsun canım, kış günü çok zor tez zamanda bulur inşaallah iş 
(82 puan) tarafından
İnşallah Allah razı olsun canım
0 oy
(361 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun Allah bu insanlara merhamet hidayet versin inşaallah bir an önce düzelir durumunuz
(82 puan) tarafından
Allah razı olsun. İnşallah çoluk çoğum için hersey düzelir.
0 oy
tarafından
Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah cok zor olsa gerek
(82 puan) tarafından
Allah razı olsun çok sagol
0 oy
(734 puan) tarafından
Asgarîye sanki 50 bin TL zam geldi, 5 bin TL için  mi çıkardı şimdi onca insanı? Allah şu mübarek günlerde ıslah etsin inşallah 
(82 puan) tarafından
Düşük zam geldi diye yapıyolar bunu zaten biraz daha fazla olsaydı çıkarmaya gerek olmayacaktı. Bir sürü insan döküldü. Allah razı olsun tesekkur ederim.
0 oy
(3,186 puan) tarafından
Pes yani bunu nasıl yapabiliyorlar. Allah vicdan merhamet versin. Allah yardımcınız olsun canım. İşkura gidip başka iş bakabilir. Çalışana iş çıkar inşallah 
(82 puan) tarafından
İnşallah canım Allah buyuk. Allah razı olsun.
0 oy
(4,287 puan) tarafından
Rabbim yardımcınız olsun canım :(
(82 puan) tarafından
Allah razı olsun canım
0 oy
(5,322 puan) tarafından
Gecmis olsun tazminatlarini aldi mi cikis kagidini alip iskura gidip issizlik maasi alin is bulana kadar . Patronlar acımasız oluyor
(82 puan) tarafından
Mahkemeye vereceğimiz için işsizlik maaşı alamıyoruz
0 oy
(6,221 puan) tarafından
Allah tez vakitte daha hayırlı ve bol kazançlı bir iş karşınıza çıkarsın inşallah 
(82 puan) tarafından
Allah razı olsun çok sagol duan için
0 oy
(995 puan) tarafından
İş bulana kadr inşaatta çalışsın. En azından bir miktar para kazanır. Benim esinde inşaatçı. Bu sene havalar güzel gidiyor. Ama herkes çalışmıyor. Allah rızkını versin inşallah. 
(82 puan) tarafından
Benım eşimin elinden her iş gelir. Zamanında inşaatta da çok çalışmıs. Bi yolunu buluruz can sıkıcı olan emeklerinin hiçe sayılması.
0 oy
(2,323 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun inşallah daha da iyi bir iş bulur tez zamanda 
(82 puan) tarafından
İnşallah Allah razı olsun duanız için
0 oy
(211 puan) tarafından
Maalesef bursa da abim gili de fabrika da çıkartılar
(82 puan) tarafından
Çoğu yer bunu yaptı malesef. Allah herkesın yardımcısı olsun.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 884 göst.
28 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Tospik (3,728 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 178 göst.
14 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 298 göst.
25 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Hira &ikra (5,961 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 460 göst.