+2 oy
302 göst.
Diğer kategorisinde (260 puan) tarafından
Çok şükür sağlık olsun bir çocuğum var Allah'ıma bin şükürler olsun ama ikinci çocuğu düşünmekten vazgeçtim Allah'ın gucune gitmesin yinede büyük konuşmamak gerek ama tek başıma baktım yani eşim ihtiyaçlar hariç oturupta bir saat oynanamistir 3 senedir okey sever eder hemen dediklerini alır eder ama hep oyun oynar evdeyken işteyken işte zaten yada arkadaslariyla dışarı çıkar ve her şeyiyle ben ilgilenirim çok şükür tabi Allah sağlık versin dediğim gibi ama ikinci çocuğu yapmak isterdim şimdi hem kardeşi hem arkadaşı olsun  diye ama böyle genel düşününce eşimle az bir kavgada  kötü şeyler diyoruz mesela sonra özür felan oluyor tabi ama kendisinde diyorum başka çocuk düşünmüyorum diye yok olur 4 yaşına gelsin diyor ama ilgilendigin mi var hep ben bakıyorum ikisiyle diye birşey diyemiyor ilgileniyorum ya diyor ihtiyaçlardan bahsediyor ama kendisi sürekli dışarda aklı yada evde PC başında yanlış mı yapıyorum bilmiyorum üzülüyorum bazen   benim gibi düşünen varmı 

14 Cevaplar

+1 oy
(93 puan) tarafından
Çalışmayan bir kadinsan eğer ikinci çocuk yap derim.kocanin ekonomik desteği çok önemli ama.eğer kocandan yana huzurun yoksa kendi çalışma hayatın olsun derim.hem senin hem de çocuğun için iyi bir gelecek olur.
(260 puan) tarafından
Mesleğim var  biraz daha büyüyünce çalışmak istiyorum bebeğimin geleceği için ama eşim kendi özgürlüğüne düşkün biraz buda beni ikinci çocuk fikinrinden uzaklaştırdı hatta kavgalarimiz daha doğrusu
(93 puan) tarafından
Bn de ikinciyi doğuracagm.plansiz oldu.istersen şansını dene bir sene kadar.ya da tek çocukla yaşamaya bak
(2,560 puan) tarafından
Adam çocukla ilgilenmiyorsa neden ikinciyi doğursun. Babalık yapmak sadece para demek değil
-Reklam-
+1 oy
(77 puan) tarafından
Pcyi al camdan dışarı at :))) kız kardeşim kavgada telefonu duvara fırlattı o gün bugündür kocası sesini çıkarmaz benim kocam pubg oynuyor kızım  hastalanmis sürekli ağlıyor hasta mesela verdim uyuttu yediriyorum ağlıyor durmuyor ona veriyorum bende yıprandım 6 yaş. Oğlum var onunla her yere gönderiyorum 
(260 puan) tarafından
Seninkilerin yaş aralığı iyi gibi canım sanki kaç yaşındasın yaptım sattı sonra ortalık yumuşayınca yine aldı
(77 puan) tarafından
31 yaşındayim oğlum 4 yaşında abi oldu
+1 oy
(557 puan) tarafından
Şimdiki aklım olsaydı yapmazdım ikinciyi canım çok zorlandım kimse yardım etmiyor ikisini de ben bakıyorum 
(260 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım ben eşim harici kimseden yardım beklemiyorum da işte asıl o yardım etmiyo yani
(557 puan) tarafından
Benim de yardım etmiyor canım 3 ve 1 yaş kizlarim var bitti vücudum çok yorgunum uykusuzum her gün aynı şeyleri yaşıyorum ikisinin bezini üstünü değistir yedir banyo yaptır uyut  aynı ikiz gibiler
(260 puan) tarafından
Allah kolaylık versin cidden işte bu yüzden erkekleri anlamıyorum vicdan yokmu
+1 oy
(57 puan) tarafından
Ben senin yerinde olsam ikinciyi düşünmezdim. Çünkü çocukların babalarıyla vakit geçirmeye, baba ilgisine de ihtiyacı var.
+1 oy
(654 puan) tarafından
Allah elimizdekilere uzun saglikli omur versin bizden ayirmasin insalllah Allahin da gucune gitmesin ama ben de dusunmuyorum cunku bakirkoye yatarim ben de desteksizim zaten anne babam hayatta degil kayananam da kayinbabama zor bakiyor esim.de calisiyor tekim.yani kisaca ikinci cocuk istemiyorum rabbim yavruma bagislasin . o yuzden sen de gayet haklisin 
+1 oy
(642 puan) tarafından

Tam bilemedim cevaplarken bir yanım esinin ekonomik durumu iyiyse ve idare etmeye calışıyorsan bu adamı ev hanımıysan tek maasla standartlarınız iyiyse...düşün 2  .ci bebeyi diyor minnoşun tek kalmasın yoldas olsun. Diye....

Bir yanımda diyorki böyle ayılara 1 cocuk bile fazla boşver hayatını yasa o tek cocugunu en iyi sartlarda yetiştir diyor....

2 çocuklu, ilk cocugu tüp bebek 2.deneme başarısız. Sonra doğal yolla 2.cocuk sahibi bir anne olarak yazıyorum...bizimkide ilgisiz..Bn zaten zor cocugumuz oluyor yaslar daha fazla ilerlemesin diye düşündüm.çalışıyorum .cocuklar için hiç pişman olmadım cok şükür.birazda hayata bakış acınızla ilgili cevabınız..
(260 puan) tarafından
Artık öyle kabul ettim canım ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum oda maddi olarak zaten yapıyor  ama hiç demedi ki aşkım sen yemek yaparken bende bebegimizle oynanayim yok felan yada işte kavga etsek  hemen yukseliyoruz ikimizde felan  ama cocugumunda kardeşi olsun isterim ama düşünce suanlik bebegimi büyütüp hayırlısıyla işe başlayıp sağlıkla ona güzel gelecek sunmak
(1,178 puan) tarafından
Demesini bekleme canım al şu cocugu senin yolunu gözlüyor diyeceksin çocuğuda baban gelince oyna diyeceksin  soyutladikca bazı erkeklerin işine gelir ve sessz kalır bilerek o esnaflık kolay gelir bazen üstüne atacaksın canım
(260 puan) tarafından
Yapıyorum artık çünkü bebeğim babasını görünce çok mutlu oluyo diyorum al yanına oturt biraz yada al baban götür bunu baban yapsın annecim diye ama yine oturduğu yerden bakıyo ben TV telefon izletmiyorum evdede izlemiyoruz
+1 oy
tarafından
Ben çalışıyorum öğretmenim kızımın bakıcısıda var eşimde ailesine değer veriyor ve ben de 2çocuk istiyordu eşim hiç takılmadan pat diye ben istemiyorum asla olmayacak dedi sonuç olarak ben de hayalimden vazgeçtim

Yani şöyle düşün destek çooook önemli uykusuz gecelerde bakıcı benimle uyanmıyordu eşim uyanıyordu yani eğer eşin destek olmazsa biraz daha bekle derim
+1 oy
(790 puan) tarafından

Benim eşim yardımcı olduğu halde ben ikinci çocuğu Kesinlikle istemiyorum ömür boyu bebek köleliği yapamam :D . Allah oğluma sağlıklı uzun ömürler versin şükür yeter. 

+1 oy
(2,560 puan) tarafından
Neden yapacaksınız ki. Benim eltimin 3 çocuğu var, 12,4,2 yaşlarında. Babaları sadece ihtiyaçlarını karşılamak dışında hiçbir destek olmuyor. Sadece yedirip içirmekle baba olunmaz. Eltim çoğu zaman sinir krizi geçiriyor. Bence kendinize acıyın
0 oy
(361 puan) tarafından
Eğer baba ilgisiz ise senin için zor olur canım herşey maddi değildir alıp bakımını yapmasa dahi oturup oynaması gelişimi için birşeyler yapması şart
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Çocuk yapmamın iki kişinin de hayatını değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum birinin düzeni alt üst olurken diğer tarafın konfor alanından çıkmaması hiç adil değil yardım etmese ve huzurlu bir ev ortamı yoksa da ikinci çocuk mantıksız 
(260 puan) tarafından
Aynen öyle canommm suanlik düşünmüyorum diyim çünkü ileride bebeğim istiyorum felan derse  diye üzülüyorum ama mantıklı düşünürsem boyle
0 oy
(1,842 puan) tarafından
Seninle beraber çocuğa bakmiyorsa ikinciyi kesinlikle yapma. İki çocuğa tek başına yetisemezsin. Benim eşim polis gece gündüz sürekli işte. Adam sabah işten geliyor 4 saat uyuyor sonra kalıp büyük oğluma bakıyor parka götürüyor veya kahvaltı hazırlayıp temizliğe yardım ediyor yine de çok zorlaniyoruz. Kendin için söylüyorum asla yapma yani. Büyük oglumuz ben yetişemedigim için saatlerce TV izliyor çocuğumla hiç ilgilenemiyorum. 
0 oy
(1,178 puan) tarafından
Ya sil yada o telefonu kırarim demiştim eşime baktım sildi o defteri o Zaman kapattık inan alskankik oluyor oda eşim sevmez de arkadaşları oynuyor ilkde ilgilenmedi ama oyun falan oynardı hep 2 de yapmaz diye düşünüyordum çok şaşırttı beni  çok yardımcı oluyor zorlamasa oğlum 3 u de yapardım 2 su erkek çünkü kız çocuk bizim hayalimiz ama bu dusunceeye asla girmezdim eşimden destek görmesem hem maddi hem manevî 
0 oy
(69 puan) tarafından
Benim eşim 24 yaşında baba oldu ve 9 ayı burnumdan getirdi hazır değilmiş tekrar hazır olması 10 seneyi aldı pglum çok istiyordu kardeşi olsun ortak kararla ikinciyi yaptık 8 aylık hamileyim ama yine 8 ayım burnumdan geldi eşim.cocugu kucağına alana kadar hamileligimle.ilgipenmiyor bana hiç yardım etmiyor çok zor geçiyor . Eşimden istediğim şeyleri bile oğluma yaptırıyor . Oğlum bana çok yardım ediyor ama üzülüyorum ona da sürekli iş buyuruyorum . Velhasıl 2. İçin adamın 10 ene keyfini bekledik yine hazır değil ama doğsun dünyanın en iyi babası olur bı emzirmez bı altını almaz diğer her şeyi yapar saolsun ama hamilelikleri mi zehir eder

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 297 göst.
0 oy
8 cevap 202 göst.
0 oy
8 cevap 274 göst.
15 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sekerparemm (643 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 115 göst.
16 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,429 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,612 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...