+1 oy
136 göst.
Diğer kategorisinde (8,377 puan) tarafından
İyi akşamlar kızlar, 1 yıla yakındır hap kullanıyordum 7 gün ara verdim ama almaya çıkamadım hava soğuktu ve yagıslıydı. Cuma günü ilacı içmem gerekiyordu, eşimde bu aralar çocuk baskısı var bitane oğlumuz var şuan istemiyorum. Ama eşimin çocuk baskısı korkutuyor beni ilacı alsam kullansam ama faydası olurmu sizce 

5 Cevaplar

+1 oy
(8,377 puan) tarafından
Cevabı olan yokmu kızlar
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Anlamadım korunmasız ilişkiden sonra kullanmadın mı? 
(8,377 puan) tarafından
1 yıldır kullanıyorum 7 gün ara verdim, 8 gün içmem gerekiyordu yani cuma günü eczane uzak ilacı almaya çıkamadım hava bozukdu. Yarın alsam kullansam diyorum hani. 3 gün sonra içsem bişey olurmu anlatabildimmi canım :)
+1 oy
(2,680 puan) tarafından
İçmeyi unuttuğunuz günler dahil hepsini aynı anda içip aynı şekilde atmaya devam edebilirsiniz. Bende 2 gün içmeyi unutmuştum, hatırladığım gün 2 tane unuttuğum günü, birde o gün içmem gereken hapı aynı anda içtim. Sonra gene hergün bir tane içmeye devam ettim
(2,588 puan) tarafından
24 saatten sonra unutulan için bu durum geçerli değil diye biliyorum prospektüsünü okuyun bence, çünkü hem o kadar ilaç alımı zararlı hemde kullanımı doğru değilse siz korur diye düşünüp hamile kalabilirsiniz
(8,377 puan) tarafından
Bende unuttuğum günler böyle yapıyordum herhangi bir zararını görmedim ama bu farklı ya olurmu peki öyle
(295 puan) tarafından
Katılıyorum Bi İlacı İcmediysen ertesi Günü İki Tane icmen sana fayda etmez tam tersi rahatsız eder Zarar Werir we Bu Şekilde Düşünüp Dewam Edersen Geçmiş Olsun Deriz
(295 puan) tarafından
72 Saat En Fazla 72 Saat İçinde Alınmalı Buda Doğum Kontrol Hapı Değil Ertesi Gün Hapı Olmalı
(8,377 puan) tarafından
Ne gbi zarar verir ki bende bi iki defa unutup öyle içmiştim herhangi bir şey olmadı
(2,680 puan) tarafından
Yasmin hapının prospektüsünde aynen bu şekilde yazıyor2. Unuttuğunuz hapı ve o gün içmeniz gereken hapı aynı anda için yazıyor. Ertesi gün hapı ile doğum kontrol hapları farklı etken maddelere sahipler
(2,680 puan) tarafından
Bir hap 24 ile 48 saat boyunca unutulmuşsa, hap mümkün olan en kısa sürede alınmalıdır. Unutulan ve günün hapı olmak üzere bir günde iki hap içilmelidir. Kalan haplara aynı düzende devam edilir. Hap, 48 saatten daha uzun sürede alınmamışsa 7 gün boyunca prezervatif gibi ek bir korunma yöntemi gereklidir.
(8,377 puan) tarafından
Olmuyor yani ozaman neyse hayırlısııı
(2,588 puan) tarafından
Ben bunu 24 saat olarak biliyorum ya da benimki öyle canım, misal bugün almayı unuttum yarın ikisini birlikte alabilirim ama eğer iki gün unuttuysam üçüncü gün üçünü birlikte alamam ek korunma yöntemi de gerek diye biliyorum
(8,377 puan) tarafından
Bende iki tane alıyordum ama öyle üç felan alamam yaa
0 oy
(2,588 puan) tarafından
Döngüden çıktığı için adetliyken başlaman gerekiyor sanırım 

Bir de 24 saatten sonra unutulan ilaçlar için birden fazla alamazsınız yani benim kullandığım öyle.. eğer 24 saaten fazla unutulduysa o ay için korucuyu önlem alınması gerekiyor 
(2,588 puan) tarafından
Zaten iki tane alınabiliyor canım 24 saat içindeki süreye denk geliyor o , daha fazla olursa 3 tane alamıyorsun mesela o zaman koruyuculuğu geçiyor ve önlem alman lazım
(8,377 puan) tarafından
Yani benim yarınla 4 gün geçti ilacın günü olmaz herhalde bu saatten sonra:(((( inşallah bişey olmadan geçer bu ay da
(2,588 puan) tarafından
Valla tedbirini al canım bı de zaten korumayacagı için hiç boşuna içip vücuduna yüklenme
(8,377 puan) tarafından
Eşim geri çekilme yapıyor ama hiç güven vermıyor. İlk 2 yıl da geri çekilme ile korunduk aslında son 1 yıldır hap kullanıyodum. Tecrübeli ama işte cocuk baskısı var ertesi günü hapı alırım en kötü yapacak bişey yok artık
(2,588 puan) tarafından
Aynen hazır değilsen riske atma hiç
0 oy
(571 puan) tarafından
Çok geçmiş adet günü beklemen gerek 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 62 göst.
18 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Nurcanxxx (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 71 göst.
0 oy