0 oy
25 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (614 puan) tarafından
7 bucuk aylik bebekleriniz kac ogun ve neler yiyor ?

1 cevap

0 oy
önce (12,457 puan) tarafından
2 öğün verebilirsin. yumurta beyazını tattır, alerjisi yoksa her gün tüm yumurta yiyebilir, omlet gibi verebilirsin. 

et, balık, tavuk suyu ardından 8-8.5 ay gibi bu etleri yedirebilrisin, aynı şekilde baklagil de başlayabilirsin 
önce (614 puan) tarafından
cok tesekkur ederim cevap icin ❤️
rica ederim, bir de panik yapma. bu ek gıdada ilk dönem biraz sıkıntılı. bazen yiyecek bazen yemeyecek. anne sütü ya da mama aldığı müddetçe o kadar dert etme.
sonraları yediği miktar azalıyor. 9-10 aylıkken yediği öğünü şimdi yemiyor asla.
osman gönülal şey diyor 1 yaşında minimum 1 yemek kaşığı yiyorsa sıkıntı değil. ideali 2 yemek kaşığı.
bebeğinin midesi kendi yumruğu kadar, e haliyle maksimum o kadar yer :)
ya ben seyden cok korkuyorum su an yanlis bisey yaparim her seyi tattiramam sonra yemeyen bi cocuga donusur benim yuzumden yemesi gereken ogun yiyemez az veririm cok veririm soguturum ek gidadan diye evet gönülali takip ediyorum ben de ama benim doktorum biraz farkli hareket ediyor o da beni sikintiya sokuyor biseyleri yanlis yapmaktan korkuyorum acikcasi o sebeple evet biraz panikliyorum ama sen icimi rahatlattin  tesekkur ederim
3-4 farklı doktor dinliyorum. hepsinin ortalaması bir şekilde hareket ediyorum :) şu sıralar istesende her şeyi denetemezsin elbet atladığın bir şeyler olur.
güncel anne var instagramda yine elif pınar çakır, onun da bir videosu var besin reddiyle ilgili. bir besini 1-2 reddedebilir bebekler ama 17-18.denemede yiyebilir pes etmeyin diyorlar. diğer bir doktor da bebeklerin ne yiyeceğine anne karar verir miktarına bebek. yesin yesin diye zorlamak bebekleri yemekten uzaklaştırıyor genelde. yemeyi bırakınca 1-2 daha deniyorum bazen su içtikten sonra yemeye devam ediyor su veriyorum baktım yemiyor kaldırıyorum.
bi de gerçekten yesin diye tv başında yedirmek ya da sırf yiyor diye sadece yediği şeyleri evirip çevirip vermek doğru değil.
daha hiç tv başında yedirmedim. yemiyorsa kaldırıyorum, ona alışırsa kötü. daha önce tv açık olsa bakmıyordu şimdi gözü dalıyor hop kapatıyorum hemen, alışmasın
yok bizde ekran 0 aksamlari acarim.onda da alismadigi icin donup bakmiyor bile yemek yerken ve ya baska zamanlarda sirf isim olsun diye de asla acmam dogdugundan beri tek isim ata yani baska biseyle ilgilenmiyorum zaman ayirdin yazdin valla allah razi olsun cok sagol
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 169 göst.
19 Eylül 2024 Aile kategorisinde Mormelade (532 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 266 göst.
0 oy
1 cevap 43 göst.
0 oy
4 cevap 63 göst.

407,988 soru