+2 oy
125 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (361 puan) tarafından
Bugün ortopediye gittik kızlar ikinci ayında çıklık sınırdaydı bugün kontrolü vardı gittik ikiside çıkıkmış hemde yuvalarından çıkmış çocuk ortopediye gönderdiler gittik doktor yokmuş yarın yine gideceğiz büyük bir ihtimalle alçıta alırlar dedi bugünkü doktor bundan sonra bizi neler bekliyor bilgisi olan varmı çok üzgünüm lütfen ne yapabilirim

10 Cevaplar

+2 oy
(123 puan) tarafından
Allahsifa versin tez zamanda düzelsin. İnşallah nirmalde çıkık azsa 2 bez tak diyorlar diye biliyorum ama biz yasamamistik bende şimdiki bebeğimi 2 gün  sonra gtrcem kalça USG için merak ediyorum
(361 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun Bizimki az bişey değil yuvalarından çıkmış canım inşaallah sizin bebeğinzdede bir sıkıntı çıkmaz
(123 puan) tarafından
İnşallah canm ya peki nasıl olmuski siz hareket falan ettirincemi olmus
(361 puan) tarafından
Doktor bunun dış müdahaleyle olabilecek birşey olmadığını söyledi bu yapısal gelişimsel bir durummuş gazını çıkarırken ayaklarını karnına çekebilirsin kanguruya koyabilirsin bunlar kucağına alabilirsin bunlar sıkıntı oluşturmaz dedi
-Reklam-
+2 oy
(985 puan) tarafından
İlk dogdugunda ortopediye gitmediniz mi simdi bende 35 haftalık hamileyim doktora bana dedi bebegim ayaklar ice donuk olabilir tedaylı da gittik birlwy belli etmiyor dedi  ilk dogdugunda ebe soyke  dedi ortopedi alıcıya alır inşallah sizinki bir sorun yoktur umarım duzelir 
(361 puan) tarafından
İkinci ayında gittik sınırdaydı beşinci ayında tekrar gel varmı yokmu belli olur dedi gittik varmış
Amin canım Allah razı olsun inşaallah senin bebeğinde bir sıkıntı çıkmaz
(985 puan) tarafından
Amin inşallah canım Allah razı olsun duzelir ya Rabbım yardım eder inşallah doktor bana ba dedi korkma alcıyla düzelir oyle birsey varsa r seninki de duzelir inşallah
+2 oy
(489 puan) tarafından
Allah şifa versin inşallah görünür de bı fark var mı hareketlerinde fln
+2 oy
(1,842 puan) tarafından
Canım hiç hareketlerinden anlayabildin mi ? Ben de götüreceğim anca gün verdiler 3 aylık olacak bebek.
(266 puan) tarafından
Çıkık bacak yerinden çok oynamıyor benim oğlum tek bacağı cikikti bir ayağı kalkarken diğer bacağı çok fazla hareket etmiyordu sanki onda güç kuvvet yok gibiydi bide uzunluklarindan anlayabilirsiniz sırt üstü yatırıp poposuna bakınca da eşit durmuyormus doktor söylemişti bunuda
(1,842 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
(361 puan) tarafından
Benim bebeğim iki ayağınıda kaldırıyordu onda sorun yoktu ama doktor ayaklarının üzerine bastırmak için dik tutunca basmadı zaten rutin kontroller yapılıyor iki aylıkken sınırdaydı bu ay doktor tekrar görmek istedi ve ikiside çıkık dedi inşaallah sizin bebeğinizde bir sorun çıkmaz geçmiş olsun
+2 oy
(1,333 puan) tarafından
Benim ablam da bu durumu kızında yaşadı bir havluyu rulo yapıp iki havluyla bacak arasına bağlıyordu 6 7 ay öyle devam etti sonra şükür ki geçmişti 
+1 oy
(1,210 puan) tarafından

Benim kızım öyleydi ilk gittiğimde 2 bez taktik sonra duzelmiyince  öyle birsey taktım düzeldi 

image

+1 oy
(266 puan) tarafından
İnşallah son çareniz alçı olur geçmiş olsun öncelikle sınırı geçtiyse alçıya alıyorlar benim oğlum alçıya aldı 3 aylıkken iki ay alçıda kaldı biraz zor oluyo haliyle daha küçükler kucak istiyorlar alçı ve kendi kilosu derken zor olmuyor diyemem ama İnşallah kolaylıkla atlatırsınız 1 ay da aparat taktik onu Bez takip çıkarırken cikartabiloyorduk 3 ay tedavi sürecimiz olmuştu çok şükür simdi 3 yaşında hiçbir sıkıntısı kalmadı 
(266 puan) tarafından
Çok fazla korkma biraz narkoz zor oluyor haliyle ac kalmak Bi bebek için hayli zor minicik bacağının ordan kamerayla girmisler bacakları oturtmak için çok şükür şimdi onun bile izi belli değil alçı da bacak arası boş kalıyor Bez için oralara günlük pedler yapıştırıyordum alçı bacağını kesmesin diye bol bol pamuk bacağını bileğini kesmemsi için alçıya alininca da bezini çok doldurmamaya çalış alcinin içine kaçarsa yara bere olmasın tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah miniğin
(361 puan) tarafından
Sizede çok geçmiş olsun bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim inşallah bebeğiminde kolay geçer
+1 oy
(2,818 puan) tarafından
Kuzenimin vardi degisik bi aparat var 6 7 ay onda kaldi 1 senede cift bez bagladilar benim oglumdada hafif vardi 3 4 ay cift bez taktik duzeldi cok sukur
(361 puan) tarafından
Geçmiş olsun inşaallah bizimde kolay bir şekilde geçer
+1 oy
(400 puan) tarafından
Yorumumu oku lütfen.. Benım yakınım da doğuştan kalca çıkığı vardı her ıkı bacağında da. Bırını amelıyat ettıler dıgerını etmedıler diğeri zamanla yerıme oturdu ama ameliyat ettıklerı duzelmedı sekıyor şimdi...7 8 defa ameliyat geçirdi sırf bu yüzden hayatını kaydırdılar platın taktılar vesaire vesaire kemık erımeye basladı geçen kız sımdı 26 yaşında gencecik kız bacağına protez kalça taktılar...lütfen bır kaç doktora gıdın Asla ameliyatı düşünmeyin bır kaç doktor gezın dolaşın 
(361 puan) tarafından
Yaa çok üzüldüm bizede biraparat taktılar işe yararsa devam edeceğiz yaramazsa başka aparatlar denencek en son çare ameliyat çüknkü kemikler yuvakarından tamamen çıkmış
(400 puan) tarafından
Annem diyor ıkı bacak arasına  kalın bezler koysun bacakları n arası acık kalsın sürekli
(361 puan) tarafından
Bacak araları açık kalacak şekilde ortadan demirli ayakkabı giydirdiler teşekkür ederim annenize sevgiler
önce (400 puan) tarafından
Çok geçmş olsun inşallah ameliyata gerek kalmaz
+1 oy
(307 puan) tarafından
Üzülmeyin lütfen benimde kardeşim böyleydi şuan 19 yaşında genç bir delikanlı. Alçıya aldılar onu da zamanında düzeldi sonra. Allah dermansız dert vermesin.
(361 puan) tarafından
Amin canım teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 70 göst.
0 oy
2 cevap 52 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Nevbahar21 (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 82 göst.
12 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ilknur17 (674 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 113 göst.
30 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Berf (6,397 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,612 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...