+1 oy
204 göst.
Diğer kategorisinde (676 puan) tarafından
Şimdi kızlar ben bir senedir aralıksız çocuğuma antibiyotik kullandım. O kadar karşıydım ki antibiyotik kullanmaya yaklaşık 25 kutu bitirdik neredeyse biri bitti biri başladı doktorlara yalvardım antibiyotik vermeyin başka yollarla nasıl geçirebilirim diye Allahım beterinden korusun . Okula yeni başlamıştı kreşe hasta olmaya başladı öyle devam etti.sonra kreşe ara verdik ama hala devam ediyor kulak ağrısı nedeniyle götürdüm antibiyotik verdiler yine 2 kutu hemde 10 gün kullansın dediler tamam dedim tam yarın bitecek burnu tıkandı hafiften ateş var gibi ben napacam şimdi doktora götürsem yine yeni bir antibiyotik verecek.. kızlar çocuğu olan annelerim bir çözüm yolu gösterin lütfen bana ilaçsız nasıl geçecek bu durum. 

11 Cevaplar

+1 oy
(737 puan) tarafından
Canım doğal antibiyotik sarımsak , çocuğun herşeyine sarımsak koy , birde yarım lt kavanoza doldur zeytinyağını , içine 7-8 tane sarımsak at 1 gün beklet dışarıda sonra buz dolabina koy. Onu her gün çocuğun ayağının altına sür çorap geçir inan bana bir daha hastalık nedir bilmeyeceksiniz 
(676 puan) tarafından
Deneyeceğim teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(1,347 puan) tarafından
Instagramda hastalanmayancocuk hesabına bir bakın derim. Biz de çok ciddi hasta oldun sarımsak kürü yapıp yedik bütün aile normal antibiyotikler agri kesiciler havada uçuşur parol bile içmeden atlattık. Burnunun temiz olduğuna emin olun boğazı ağrıyor olabilir kulağa vurur ılık su sirke limon bal karıştırın 1 yudum bile içse boğazını temizler. Bir de prebiyotik kulanin bence bağırsakları hep mahvolmuştur 
(2,818 puan) tarafından
Bende yapiyorum onu mucize gibi antibiyotikten daha etkili
0 oy
(1,650 puan) tarafından
Canım çocuguna bol bol dut kurusu kaynatıp içir inan çok fayda ediyor he birde hakiki kestane balı bul ve hergün bir çay kaşıgı yedir farkı göreceksin 
0 oy
(295 puan) tarafından
Sarımsak bal limon, kuru dut suyu, beyorganik narkasının tonic ve mor mix'i, karamürver özü. Evde bunları eksik etmiyorum 3 yaşında kızım ne zaman hastalanacak gibi olsa hemen veriyorum ilaç kullanmıyoruz. 2 hafta ònce el ayak hastalığı kapmış kreşten ilk gün sadece ateş oldu bende grip oluyor sanıp tüm kozlarımı oynadım. Onlardan mı bilmiyorum çok hafif atlattık şükür.
0 oy
(12,761 puan) tarafından

image

zorlanmadan içirebilirsen bu doğal antibiyotik. Geri dönüşleri çok iyi sayfayı takip etmenizi öneririm. Kulak ağrısı için de önerdiği ve harika geri dönüşleri olan damlası var 
0 oy
(877 puan) tarafından
Canim heray mi oluyor hasta benim kızımda heray ateş antibiyotik enfeksiyon en son aya düşmüş dediler üstüne 2 nasılsın Felak okuduk her seferinde düğüm yapıp her düğünü suya batirdik onu iciirdim kızıma iyi geldi bide gece 10 da sabah 10 a kadar bilgisayar dan bakara suresi arıyordum yanina şu koyuyorum 7 kere okuyordu onu 7 gün yaptım içerdim o suyu mamasina fln koydum ele çok iyi geldi enfeksiyonu u 200 tane okuduğun gün ilaçsız geçti 
0 oy
(2,818 puan) tarafından
Sarimsak limon bal karistir gunde 1 defa 1 tatli kasigi ver oglumda cok hasta oluyor bronsitte var hemen kapar  gecen sene 1 defa antibiyotik kullandi bu sene hic kullanmadik allaha sukur bu antibiyotik dongusunden kurtar cocugu
0 oy
(172 puan) tarafından
Bukadar cok antibiyotik kullanmak iyi degil belki nazar olmuştur okut cocugunu evde kendın de oku nazar olmasa bıle neden bukadar cok hasta oluyo kalın giydir üstünü cnm uyurkende üstünü kalın ört 
0 oy
(14,619 puan) tarafından
Çorbalarına yemeklerine bol bol sarımsak koy 
0 oy
(4,178 puan) tarafından

Ayni doktor yani tek bir dr ile ilerlemeye çalış antibiyotik direnci oluşmuştur.

İyi bir kbb ve iyi bir pediatri mümkünse ikiside aynı hastahanede olsun bu genel tavsiyem.Direnc durumunda farklı türev antibiyotik ile ilerleniyor kullandığın ilaçların biliyorsan onuda söyle Dr .

Dr onayı ile iyi omega 3 başla yada zinco surup bağışıklık güçlendirici şeyler başla 
Gubkuk uyku düzeni 
Gunluk beslenmesi mevsim sebzeleri eti meyvesi tahil grubu düzenli ilerlersin.
Geçmiş olsun acil şifalar dilerim
0 oy
(2,588 puan) tarafından
Kilak icin udi hint yagi oneriyorlar bir arastir istersen cnm. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 75 göst.
0 oy
1 cevap 65 göst.
12 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eslem 01 (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 110 göst.
20 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2935 (789 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 139 göst.
11 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Acemi anne36 (1,336 puan) tarafından soruldu

408,410 soru

12,270,513 cevap

37,577 kullanıcı

Kategoriler

...