+1 oy
39 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (462 puan) tarafından
Arkadaşlar midede Reflü gastrit için Kudret narı macunu kullanan varmı çok duydum mideye faydası olduğunu.36 haftalık hamileyim kullanmamda sakınca olur mu acaba midemden çok rahatsızım 

3 Cevaplar

0 oy
(322 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun bir bilgim yok O konuda reflü iken Sizi en çok tetikleyen ne oluyor benim oğlumda da reflü var ama kendini tam ifade edemediği için bilemiyorum hangi yiyecekler tetikliyor 
(462 puan) tarafından
Yağlı yiyecekler asitli içecek çikolata falan çok tetikliyor ama bazen dokunmaz dediğin yiyeceklerde dokunabiliyor yani benimki öyle oluyor
-Reklam-
0 oy
(134 puan) tarafından
Agacların kenarında hani cam agacı veya Kayısı Elma kenarlarında bal gibi seyler olur onu al cinnet mideye sağlıklı dogal zararsız agrıyı filan kesiyor 
(462 puan) tarafından
Evet biliyorum onu küçükken yerdik ama şimdi varmı buralarda bilmiyorum
(134 puan) tarafından
Var olmazmış ben merkezde oturuyorum kayseri de var
0 oy
(568 puan) tarafından
Yani yıllardır mide rahatsızlığı çeken bir insandım ve kronik gastritim var hamileliğin son dönemlerinde Ben de aşırı derecede reflü problemi yaşadım yani olabildiğince yatarken yastığını yükselteceksin az az ve sık sık giyeceksin midene rahatsızlık verecek reflü oluştuğu için daha az asidik yiyecekler tüketmemelisin ki yediklerin ağzına geldiği zaman daha az rahatsızlık vermeli kudret narı hamilelikte hiç düşünmedim şahsen yani eskiden de kudret narı özellikle alıp denemiştim hiç de güzel bir tadı yok yani gastrite Yapabileceğin en güzel şey doğru beslenmek kola türevi bir şey tüketmemek zaten hamilesin muhtemelen tüketmiyorsun doğumdan sonrasında buna bir çözüm bulmaya bak yani mide koruyucu gibi işte bazıları da Çiğ patates etkili olduğunu söylüyor bunun gibi şu an hamile olduğu için bunu riske atma
(462 puan) tarafından
Zaten dediğiniz gibi yediklerime dikkat ediyorum.gebelikten öncede midemden rahatsizdim helikobakteri vardı tedavi oldum mide koruyucu kullaniyodum rahattım ama bu son ay beni mahvetti bazen dokunmayacak yiyecekler de mideme dokunuyor napicagmi şaşırdım
(568 puan) tarafından
Son ay bende öyleydim, muhtemelen çoğu gebe de mide yanması yaşamıştır. Bebek ayağıyla mideye vuruyor midede ne varsa ağıza geliyor. Çok normal. Elma mideyi yatıştırır o bile geri geliyordu. Son zamanlarda hatta reflü yüzünden yediğim soluğuma kaçardı gece. Çok öğür öğür öksürerek uyandığımı hatırkarım. Su içerdim geçmezdi. Şuan bence yapabileceğin pekte birşey yok. Doktorum bana Gaviskon vermişti oda pek bi işe yaramadı bende ama istersen doktordan özellikle iste. Kudret narı konusunun biraz dışına çıktım kusura bakma. Ama yerinde olsam ne olacağını kestiremediğim bir şeyi yiyip riske atmazdım bebeğimi. Tabi yine doktora sorarak kullanmsn en sağlıkkısı, çok geçmiş olsun. Sağlıklıca kucağına al bebişini inşalah ❤
(462 puan) tarafından
Aynen öyle malesef dediğiniz gibi gebelikte olan bı durum pek birşeyin faydası olmaz olmuyorda mecbur katlanicam 1 ay daha.cok teşekkür ederim ♥️
(568 puan) tarafından
Rica ederım ❤

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 187 göst.
0 oy
2 cevap 125 göst.
5 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Beren sezgin (238 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 115 göst.
23 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,291 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 183 göst.
24 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Ozgegzem (570 puan) tarafından soruldu

408,507 soru

12,274,289 cevap

37,685 kullanıcı

Kategoriler

...