+1 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde (709 puan) tarafından
Kızlar mezhebim Şafii, fakat sadece abdest konusunda sıkıntı yaşıyorum. Sırf bunun için Hanefi mezhebine uysam bir sorun olur mu? Detayları nelerdir? 

5 Cevaplar

+1 oy
(267 puan) tarafından
Canım abdest konusunu diyorsan asri alimler şehvetle dokunma durumunda abdestin bozulluğuna dair fetva değişikliğine gitmişlerdir. Ama yine de eğer mezhep değiştirmek istiyorsan niyetini getirip ibadetlerini o mezhebe göre devam ettirebilirsin özel herhangi bir şey yapmana gerek yok
(1,106 puan) tarafından
Öyle duruma göre fetva değişikliği yapabiliyorlar mı
(709 puan) tarafından
Ya mesela dışarda yürüyorum ya da kalabalık bir ortamda . Millet çarpıyor eli değiyor elime. Abdestim bozuluyor. Eşim yanımda bir şey verirken eli elime değip abdestim bozuluyor ve bazen sırf bunun için abdest almakta sorun yaşıyorum yer bulamiyorum. Aslında bunun icin
(267 puan) tarafından
Yani fetva değişikliğinden kastım kendileri tekrar fetva vermişlerdir desem daha uygun olur. Fetvalar zaman ve mekana göre değişiklik gösterebilir İmam şafii'nin yeni ve eski görüşleri vardır mesela yeni görüşleri yaşadığı yerin sonradan değişmesi ve şartların farklılaşması sebebiyle oluşmuştur
-Reklam-
+1 oy
(129 puan) tarafından
Benim bildiğim eşe bağlı eşin neyse sende osun eş şafiiyse sende şafii oluyon eşin hanefi olunca sende hanefi oluyon bide bu konuyu daha bilgili birisine sormalısın
(709 puan) tarafından
Öyle yapacağım canım sağ ol
+1 oy
(16,452 puan) tarafından
Sanırım oluyor çünkü hacca giden kadınlar bunsekilde abdest alıyorlar 
(709 puan) tarafından
Ben de öyle duydum sadece abdest konusunda öyle bir durum varmış ama net bilgi alamadım daha
+1 oy
(1,347 puan) tarafından
Bunu söyle yapabilirsin Hanefi mezhebinin bu tutumu sana daha doğru geliyorsa Şafii mezhebindeki deliller tam olarak mantıklı ve doğru gelmiyorsa bu konuda hanefi mezhebine uyabilirsin her seferinde niyet etmene gerek de olmaz ama ben bunda zorlanıyorum diyip başka mezhebe uyamazsin o zaman her mezhepten en kolay geleni seçer kendimize göre biz mezhep ortaya çıkarmış oluruz. 
(709 puan) tarafından
Orası da doğru, bilemedim . Bana kanıt lazım .
(1,347 puan) tarafından
İsterseniz alo fetva hattını arayıp bir onlarla da istişare edin
(709 puan) tarafından
Bak olabilir hiç aklıma gelmemişti. Alaskadan cevap bekliyorum , o da yazmazsa arayacagjm
+1 oy
(141 puan) tarafından
Mezhebini değiştirmek için ekstra yapman gereken bir şey yok. Hanefi olduğunu kalben itiraf edip amellerini de hanefi fıkhı üzerinden yapman yeterli.

Ancak nasıl ki bir adam karısı varken sırf zor durumda kaldı diye bir kereliğine mahsus da olsa yabancı bir kadınla nefsini tatmin edemez, mezhep sahibi de hakikaten zaruriyet olmadıkça diğer mezhebin görüşünü alamaz. Zaruriyet de hakiki olmalı.

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 768 göst.
9 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Kbrpymylmz (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 739 göst.
2 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 732 göst.
18 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Gonca uğur (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,711 göst.
5 Nisan 2020 Diğer kategorisinde 2KizAnnesi (342 puan) tarafından soruldu

408,425 soru

12,270,888 cevap

37,585 kullanıcı