+1 oy
416 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (115 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Doğumu yapalı 50 gün oldu ama cok kafama takiliyor. Şimdi ilk doğumumda kayınvalideme cok müsamaha gösterdim cocuğuma o kadar cok sahipleniyordu sanarsın doğuran o, süt annesi de bn gibi, hic bi yemeğini corbasını göremedim evimi temizlemedi. aksine gelip yatağıma uzanırdı. Neyse ikinci doğumumda bn istememe rağmen hastaneye geldi gece kalmayıp gündüz refakatcı oldu gecede  evi bizim yan binada olmasına rağmen biz de 2 gece kalmiş bn taburcu oldum. eve bi girdim mutfakta iki günün bulaşıkları eve bi süpürge atığı yok büyük kızımı altan kalın kilotlu corp ve picamayla üstense kolsuz yatırmış  altan terlemiş üsten buz kesilmiş. bnde ona herşey icin tşk ederim iki gün bizim icin cok zahmet gördün sen iyisimi evine git dinlen. Arkamı dönüp hastahane ki eşyaları yerleştiriyordum ki  eşimin yanına gidip bn bu hayata kimleri kimleri idare etim eşini mi idare etmeyecem yeterki siz mutlu olun demiş. 

13 Cevaplar

+1 oy
(261 puan) tarafından
Ay şaka gibi ya walla. Allah yardımcın olsun.
önce (115 puan) tarafından
Bazen eşimle kavga etiğimde anneme kötü davranmana rağmen o seni idare ediyor diyor kötü de onu evime cocuklarıma kariştirmadığım icin.
-Reklam-
+1 oy
(691 puan) tarafından
Çok iyi demişsin helal olsun kendini ezdirmeyince kötü oluyorsun benzeri benimde başıma geldi ikincide mesafemi koydum şükür 
Valla kimse bu durumu yaşayıp piskolojık olarakta kafaya takmak istemez ama mecbur bırakıyorlar onlar bizi bu hale getiriyorlar ama biz kötüyüz
+1 oy
(3,791 puan) tarafından

Ayy haspam :D onu kim idare etsin şaka gibi :D ay benimki de aynı bosver susma kız aferin severim böyle ezdirmeyen gelinleri 

İc meselelerimize zorla karişiyor gelme dememize rağmen kene gibi yapışıyor sonra bizi idare ediyormuş.
önce (3,791 puan) tarafından
Benimki de öyle diyormuş bı ara
+1 oy
(111 puan) tarafından
Bu kaynanalar niye böyle yani bu fesatlık niye gelininle iyi olsan n'olacak benim kaynanamda benim yanımda gözüme baka baka di  Zehra'nın oğlu bana anne diyecek bir kez dedi sesimi çıkarmadım 2.kez dedi eşimin yanında daha sesimi çıkardım dedim sen mi dogurdunki sana anne diyecek onun bı annesi var oda benim baktım sustu hemen konuşmadı Ogün kızı geldi tartıştık bu laf açıldı dedi annem öyle birşey demek istemedi söyle böyle dedim soyluyirsunuz sonrada lafları değiştiriyorsunuz bune yuzsuzluk yani  bide diolar bizmi yalanciyiz senmj yalancisiz siz yalancisiniz dedim söylediğiniz lafları kelimeleri düşünmeden tartamadan söylüyorsunuz karsidakide ceval verince kötü oluyor dedim çıktım odadan 
önce (111 puan) tarafından
Aynı şeyleri bende duyuyom benim sütüm gelmiyor mama veriyom mecburiyetten kalkmış kızına dio kızım sen emzir kızında 9 aylık bebeği var Zehra emzirmiyor bebek gelişmemiş sen emzirki gelise görümcem alıp emzirecekti ben kızdım görümcem uzaklaştı geçen de eşimin kuzeninin oğlu oldu onların bebekleri 1 hafta yada 2 haftalık  benim bebeğim bugün 46 günlük oldu kalkmış diolar sen onların bebeğini girsen senin bebeğinden küçük sadece sadece anne sütü veriyor girsen 1 haftalık bebek 2 aylık gibi daha dedim siz iyimisiniz her bebeği birbirine benzetiyorsunuz sizin gozununzde benim çocuğum gelişmiyor olabilir ama doktorlara göre gayyette gelişimi yerine ben sizin lafinizlami hareket edecem saniyonuz dedim canım şahsen biraz aynı kaderi yasiyoz senle
önce (1,842 puan) tarafından
Kız o neyin kafasini yaşıyor :D
önce (73 puan) tarafından
Anlasam anlatacam ama:D
önce (73 puan) tarafından
Benim kaynanam çocukları küçükken, konu komşu akraba sevmediği insanın çocuğunu özellikle kız ise alıp sormadan emzirirmis süt kardeş olsunlar ki ilerde aşk falan olmasın diye.
Eşimin kuzeni ben ilk doğumum da geldiler bebek görmeye i zaman oğlu 1 buçuk yaşında hatta 2 ye girmek üzere benim bebeğim 20 günlük. Kadın çocuğunu uzun süredir sütten kesmiş. Kadın rahat bir kadın değil bende sevmem onu. Kadına diyor ki hele oğlunu getir de gelin emzirsin. Asla dedim emzirmek i ne saçmalık. Kadında güldü yenge sen iyi misin benim oğlum bebek mi ki emzirsin. Sonra ben mutfağa gittim arkamdan gelmiş sen niye emzirmedin diyor niye emzircekmişim vay efendim ilerde birbirlerine aşık olmasınlar ben o kadınla dünür olmak istemiyorum. Dedim zaten sen olmayacaksın ben olurum eğer öyle bir şey olursa :D
önce (111 puan) tarafından
Çok iyi demişsin canım ona noluyor ki istersensen gidersin düşmanın çocuğunu alırsın yada verirsin akrabalık gelip seni buluyor kaynanani değil
0 oy
önce (17,884 puan) tarafından

Bu işte benim tarif ettiğim model bil diye söylüyorumcu :) oğluna gelini çekiştirip sonra kötülüğünü istemiyorum benim yüzümden aranız bozulmasın deyip güya iyi kaynana olacak iyiysen sus otur işte. Ben olsam eşime merak etme aklın kalmasın ben de onu idare ederim annemdir sonuçta derdim 

Valla oan şok olup durdum bi şey demedim sonra eşime sakin bi dile iyide o gelip zorla evin ic huzuruna karişıyor gelmese idare etmek zorunda da kalmaz demiştim.
0 oy
önce (639 puan) tarafından
Tehlikeli kaynanan 
Valla herkes ona saf kadın icinde kötülük yok diyorlar ama o insaları nasil kullanacağını nasil üzerinde gecineceğini cok iyi bilir mahsum rolleriyle kıskanclığını gayet gizlemesinide iyi becerir
önce (639 puan) tarafından
Aynı benim kaynanam canım kendini sağ göstererek herkesi parmağın da oynatır beni öperek insataya resim koyar sırf göstermelik
0 oy
önce (857 puan) tarafından
ben buyuzden burnunu hiç sokturmadjm rahattım doğumlarda ama eşim üzerinden üstüme geldiler bu sefer bı şekilde huzur bozuyorlar yani
Onlar kendi cocuklarının huyunu suyunu bilirler nasil kullanacaklarııda.
0 oy
önce (654 puan) tarafından
kizin oyle uyudugu icin cok uzuldum :(
Bnde anlam veremedim cok garibsedim üstelik ne zaman evime gelse hep cocuk ac ve üşüyor olarak görür üsten iki tane kolsuz zibin altan kalın kilotlu coarapla picema kalın yorganı bacaklarına sarmiş uyutmuş bi baktim ensesi ter icinde kolar buz hani erkeklerin yapacaği bi yanlişi iki cocuk büyütmüş yaşca bizden daha sözde tecrübeli bi insanın bu şekilde bakması acayıp tuafıma gitti.
0 oy
önce (1,783 puan) tarafından
Bu tip olaylara neden rastgelmedim sorusuna gelirsek  ard niyet taşıyan insanlara karşi dilim halı  kadar uzun olmusdur .. sevmemislerdirki ...isabet olur ...hoslansam  dilim hali kadar olmaz....kendini ezdirmeyince kim olursa olsun ya değişdin .... Yada kötü ilan edilirsin hiç gerek yok zart diyene zırt dersek...psikolojik sağlığımız dengede kalır...✓
Cok haklısınız. Ezik göründün mu ezen kullananın cok olur savunacan kendini yapacak bir şey yok.
0 oy
önce (398 puan) tarafından
Yeni doğum yapan bir kadını strese sokan onu üzen insan değildir ya. Önce kendi kişiliğini idare etsin. Allah yardımcın olsun sana tavsiyem hiç kafana takma eşinin yanında bişey deme ama kaynanana yerini bildir belli ki çok tehlikeli biri 
0 oy
önce (57 puan) tarafından
Ahh bu kayınvalideler bende 40 gün kan kustum Allah kolaylık versin bacım
Sizce de altan altan beli etmeyecek şekilde gelinlerini cok kıskanmıyorlar mı şahsen bn öyle görüyorum.hic anne şefkatı yok.
önce (57 puan) tarafından
İşin kötü tarafı benimkinde anne şefkati var ama içten içe oğlunu ve torununu kıskanıyo. Bide benim sevmediğim hareketleri yalnızken yapıyo oğlu varken hiç yapmıyo ve eşim bana annesiyle olan olayları abartıyosun diyip savunmaya geçiyo
0 oy
önce (1,333 puan) tarafından
Yüzsüzlükte Nirvana gerçekten bu nedir ya valla bence her gelmek istediğinde bir bahane bul herhalde sen doğurduğunda kendi doğurmuş sanıyor şaka gibi 
Zaten 40 im boyunca gelmemsini istedim ama yinede her seferinde kayınbabamı alir gelirdi biliyordu kapıyı o şekil acacağımı yerlerdi icerlerdi bi sürü zahmet yaratırlardı hic lohusaymiş falan yok normal eski günler nasilsa o şekil takılıp durdular.
Ben ikinci doğum için herkese söyledim 40 gün evime kimseyi istemiyorum gelene de kapıyı açmam diye çünkü gerçekten yararları yok ama zararları çok bende lohusalığımı doğru dürüst yaşayamadım üstüne üstlük birde depresyona girdim onlar yüzünden o yüzden en iyisi mesafe
Dikişler var cocuğa alişim süreci var coğun diğer cocuğa aliştırma sürecin var yemeğin, temizliğin, cocuğu yıkma, kıyafetleri, asma kurutma yerleştirme bi sürü iş 40 cıktı mı artık herşeye alişiyorsun sıradanlaşıyor ama ilklerde zor bide onlar daha da zorlaştırıyor.
Kesinlikle öyle birde herşeye maydanoz oluyorlar o daha da sinir bozucu bişey
0 oy
önce (3,183 puan) tarafından
Aslında niye öyle dedin diyecektim, sonuçta elle tutulur bir şey yapmamış. Ama sen öyle diyip kötü bir söz veya ne yaptın gidebilirsin demediğin için o daha çok bozulmuştur emin ol. Olsun iyilik sende kalsın. Allah herkesin yaptığını, yapmadığını, niyetini bir bir görüyor.

Doğum zamanları sıkıntılı zamanlar. Şeytan uğraşıyor niyeyse kaynanaları oğullarını doldurma konusunda iyi uğraşıyor. Allah yardımcın olsun 
Bakın cok haklısınız kimse  kimseye hizmet etmek zorunda değil, kimse kimseye mecburda değil ama o yapıyormuş gibi görünüp yaptırıyor mesela o gelmeseydi eşim büyük kızımı alır yanıma gelirdi o evimde olmasaydı gelir gelmez o mutfağı temizlemek zorunda kalmazdım evi o halimle süpürmek zorunda kalmazdım. Madem gelme kalma dememize rağmen geliyorsan o zaman yap bi corba geldiğimizde sıcak bi corba iceydik ne diye. İnsanı cileden cıkartacak günlerce kafamı kurcalacak hal hareket laflardan bulunuyon ki.
E niye bizim alt komşu iki defa corba yapıp yolamiş. Bnde senin bi kızınım o kadında seninle yaşıt o düşünüyorda sen niye bu kadar dolusun yada ne bileyim niye bu kadar kendini zahmete koyamıyacak kadar seviyorsun. Ha bnciliğin sana. Madem yapmıyorsun o zaman kimseye yapıyormuş gibi görünme hic k. Bakma  git iyi niyetinle evinde dur.
Evet işte diyorum ya şeytan uğraşıyor. Emin ol başka doğum yapan komşusunun gelinine yapıyordur :)
Yani niye böyle yumuşak dedin manasında yazdım. Beni de yanlış anlama kız. Bu dediğin için

bnde ona herşey icin tşk ederim iki gün bizim icin cok zahmet gördün sen iyisimi evine git dinlen.
Ay sandim lincleyenlerdensiniz niye öyle diyorsunuz. Hani iyi niyetiyle bi şeyler yapmiş gibisinden ikinci kez okuyunca doğru demen gibi kızsaydım haklı cıkardı bi işin ucundan neden tutamadiğini ama nazikce kovunca işte oda o şekil aklanmaya calişmiş. Haklısınız valla.
önce (1,113 puan) tarafından

Bu kaynanalar aşırı komikler yaa yaparlar yaparlar gelinler bisey diyince suçlu olurlar :) Haa bide çok güzel duygu sömürüsü yapıyorlar oğullarına:) 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 719 göst.
0 oy
19 cevap 434 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nimbus (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 298 göst.
26 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Yoruldum bu hayatan (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 904 göst.
1 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Sevgim esmer (86 puan) tarafından soruldu

408,337 soru

12,267,627 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...