+1 oy
279 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (238 puan) tarafından
Kızlar oglum 4 yaşında ihram aldık biraz büyük bnde dedim dıkıp lastık takayım etek gibi olsun ordki adam dedi hayır olmaz tamam olmadıgını biliyprum ama 4 yaşında bi sıkıntı olurmu

6 Cevaplar

+2 oy
(27 puan) tarafından
Sorumlu olan kişiler için ihram şarttır zaten daha 4 yaşında ki çocuk için ihram şart değildir umresi bizim umremiz gibi değildir çünkü buluğa ermemiş hatta kendi kıyafeti bile olur zaten umre yapmıyorlar 4 yaşındaki çocuklar 
-Reklam-
+1 oy
(3,030 puan) tarafından
Hacca mı gideceksiniz bilgim yok 
(238 puan) tarafından
Ümreye canım
+1 oy
(6,907 puan) tarafından
Ne gibi sıkıntısı olsun ki anlamadım 
(238 puan) tarafından
İhram dikilmez ya aldıgımız yerdede hacı vardı ona sordum yok kesınlıkle dikilmememli buyukler nasılsa oda öyle ama daha 4 yaşında yani  o yüzden soruyorum canım
(6,907 puan) tarafından
Çocuk bu ama dikkat edemez ki hocaya sor en iyisi canım ya Rabbim kabul etsin inşallah
+1 oy
(7,773 puan) tarafından
Allah kabul etsin hacca gideceksiniz sanırım. Olur ya çocuk sonuçta ne olacak 
(238 puan) tarafından
Ümreye canım. Amin allah razı olsun yani 4 yaşında daha demi
+1 oy
(7,065 puan) tarafından
İhram dikilmez canım lastik yapıp üstten takabilirsin dikiş yapmadan ara katına geçirsen tutar zaten 
(238 puan) tarafından
Biliyrumda canım 4 yaşında ya diksem bişi olurmu acaba
(7,065 puan) tarafından
Müftülüğe bir sor ben asla dikiş olmaz diye biliyorum büyükler için dikişli kullanınca ****** kesmesi az süre giydiyse sadaka çıkarması vaazı var ama dediğim gibi lastiği dikmeden üstten takabilirsin
(5,810 puan) tarafından
Bilmedigimni için soruyorum neden dikilmez misal
(7,065 puan) tarafından
Dünyevi zevklerden uzaklaşmak için sünnet olduğu için ve kefene benzetildiği için erkeklerin ihramı dikişsiz olur iki parça bezden oluşur riad ve hicaz denilen dikişli bir kemer takarlar sadece dikişli terlikte giyilmez mesela
(5,810 puan) tarafından
Aaaaa ben hiç bilmiyordum tesekkur ederim
0 oy
(5,082 puan) tarafından
Yanı mantıken zaten sevabı gunahı ypk ona ıhram giyse de gıymese de bısey olmaz bence

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 121 göst.
0 oy
5 cevap 86 göst.
0 oy
9 cevap 209 göst.
0 oy
4 cevap 117 göst.
22 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sedadz (942 puan) tarafından soruldu

409,037 soru

12,294,116 cevap