+1 oy
142 göst.
önce Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından
Cocugum 3 ,4 aydır telefondan oyun oynuyor. Misafir geldiğinde,  misafirliğe gittiğimde cok ağlıyor.  Çok sessiz sakin bir bebekti ve hâlâ da çok içine kapanık. Aslında dediğim çoğu şeyi anlıyor bazen anlamamazliktan geliyor. Kedi , su,  elma , düt düt, traktör,  tır,  bunları söylüyor. Anne baba dede diyodu  hep bıraktı,  ali babanın çiftliği şarkısını söylüyorum hayvanların ne sesi çıkardığını söylüyor oda  . Doktora götürsem otizm diycek çünkü yabancı doktor olduğu için komut almayacak doktordan . 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (761 puan) tarafından
Canım beni yanlış anlama çocuk eğer anliyosa zaten yabanci da olsa bakar dinler ama yapmaz mesela benimkiler dinler ama çekinir gitmezler yanıma sokulur yada sessiz cevap verir ama bu şekilde tepki verir yani
-Reklam-
0 oy
önce (1,096 puan) tarafından
Kaç aylık bebeğin 
önce (4 puan) tarafından
29 aylık
0 oy
önce (128,553 puan) tarafından
29 ayda net konusmasi lazim nerde yasiyosun
önce (4 puan) tarafından
Tokatta yaşıyorum. Eşim yurt dışında çalışıyor sadece ikimiziz
0 oy
önce (1,820 puan) tarafından
Ben geçenlerde doktora gittim kan değerlerine baktırmak için. Bana kaç kelimesi var diye sordu. Çünkü oğlum onunla hiç konuşmadı.sen yaz bir kagida ne kadar kelimesi var öyle götür. Canım eğer bir sorun varsa geç kalmamak lazım. Lütfen bekleme git doktora. Net soyledigi degil de mesela benim oğlum çikolata yerine kıtota diyor onlar da sayiliyormus. Bu arada abimin oğlu tam 3 yaşında konuşmaya başladı. Ama o 3 aylıktan beri telefonla büyütüldü resmen. Sen bir git bakalım doktora
önce (326 puan) tarafından
Kıtota demesi bile bir kelime. Diyor sonuçta. Benimki çi der bırakır:) mandalinaya ma, güneşe gü, yumurta yu, buluta bu. İlk heceler hep.
önce (2,709 puan) tarafından
Benim oğlumda aynı öyle mesela baba gitti yerine ba gi der yani he şeyin başını söyler su isterken su demez  fa der
önce (1,820 puan) tarafından
Bazı kelimeler aynı şekilde. Renkler mesela pembeye pe turuncuya tu diyor. 9 aylıkken anne demeye başladı mesela ama 18 aydan beri anne demiyor 26 aylik
önce (326 puan) tarafından
Acaba neden sadece ilk heceler. Böyle olup sonradan mı açılırlar
0 oy
önce (1,125 puan) tarafından
Kızım 30 aylık oldu.

20-30 arasında kelimesi var. Cümle olarak anne gel baba git diyor sadece. Dün götürdüm doktora gelisim testi yaptı sorular falan sordu kızıma. Şükür kızım herşeyi biliyor anlıyor tek sorun konuşmak yerine herşeyi işaretle anlatması. Ama doktor bir sorun görmedi geri kalmış diyemem dedi. Sadece biraz eksik ekranı kesin tamamen dedi. Bol bol konuşun isaret edince hemen anlamayın dedi. Bakalım 2 ay daha bekleyecem olmazsa dil terapisine götürmeyi düşünüyorum. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 109 göst.
12 Ekim 2024 Aile kategorisinde mehal (751 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 275 göst.
0 oy
5 cevap 121 göst.
30 Kasım 2024 Aile kategorisinde Tokyo (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 98 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,073 puan) tarafından soruldu