+2 oy
110 göst.
Diğer kategorisinde (262 puan) tarafından
Kızlar 29 aylığız cümle kurmuyor diye dil terapistine başladık üç hafta gittik her hafta 850 TL ödedik şimdi yılbaşından sonra 1500 TL olmuş 40 dk ya hatta 35 dk duruyor içeride eşim diyor bence bir faydası yok hemde bu zam fazla tamm öderim ama bir ayda 6  bin civarı ödeyeceğim bunun yakıtı var şeyi var devam etsemmi yoksa ara mi versek bilemedim ya yine evde ben ilgileniyorum bir hafta felan zaten 

4 Cevaplar

+2 oy
(724 puan) tarafından
Rapor çıkartıp rehabilitasyon merkezi ne yolayabilirsin konuşması iyi olunca da raporu sildirirsiniz gerçekten ücreti çok fazla kızımda dil terapistine gidiyor haftada üc defa ve çok faydası var ayda 8 defa almış olur ve ücretsiz bi şekilde servisle gidip gelirsiniz
(262 puan) tarafından
İşte sadece konuşmuyor diye rapor verirlermiki ben siciline islemesin diye özel goturuyordum işte bir haftada bir kez gidiyoruz
(13,080 puan) tarafından
rapor verilir zaten bu raporlar süreli oluyor çocuğun durumuna göre 1-2 sene gibi siciline de işlemiyor
(724 puan) tarafından
Evet verirler bizim okulda konuşamayıpta gelen baya çocuk var
-Reklam-
+1 oy
(6,596 puan) tarafından
Bnm oğlum 4 yaşına giriyordu hiç konuşmayı bilmiyordu 2 kelimeli cümle bile burdan öğrendim ki dil terapi raporu sicile mi işliyormuş ne göndermedim YouTube de baktım neler yapılıyor falan araştırdım böyle böyle şuan 3-4 ay geçti 3 kelimeli cümle rahat kullanıyor telaffuz dışında konuşması çok akıcı oldu 
(724 puan) tarafından
Bilmiyorum ama Sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü konuşmasıyla alakalı ve çocukken olduğu için ne gibi bi olumsuzluk olabilir ki
(1,179 puan) tarafından
Rapor silinme olayı şöyle oluyor. Once sağlık kuruluna gidiyorsunuz çözger raporu için randevu alacaksınız. Sağlık kurulu raporu verir eğer bir anormallik sezerlerse sanırım sonra RAM 'a yönlendirir ve onlar olması gereken yere gönderiyorlar. Rehabilitasyonu veya başka bir yer mi gibi. Eğer konuşabilirse tekrardan heyete girip normal raporu alırsınız ve önceki raporu silinir. Herhangi bir raporu kalmaz. Rehabilitasyon merkezleri ücretli de çalışıyor diye biliyorum. Arastirirsaniz bilgi alırsınız. Ama sakin bir Rehabilitasyon çalışanı ile işlemleri yurutmeyin. Kuruma öğrenci alabilmek için esir alıyorlar resmen.
(724 puan) tarafından
Yok vallahi 1 lira ücret ödemiyoruz benim kızım doğuştan duymuyor ameliyat oldu sadece cihazlarla duyuyor 1 buçuk senedir çok yol katetik minik kuşum şuan 3 yaşında baya kelimesi var 2 li kelimelere geçtik devlet haftada 2 günü ayda 8 defa aldığı eğitimi karşılıyor zaten servisle kapıdan alıyorlar servisle bırakırlar kızım ameliyat olduktan sonra rehabilitasyon merkezinin sahibi kendisi erken konuşsun diye haftada 3 e çıkardı yani ayda 12 defa gitmiş oluyoruz 1 kuruşumuz gitmedi gitmiyorda yani konuşamayıpta gelen çok çocuk var ama onlarda bizim gibi gidip geliyorlar
(724 puan) tarafından
Ve katılıyorum size rehabilitasyon merkezleri dediğiniz gibi öyle yapıyorlar
(1,179 puan) tarafından
Evet rehabilitasyon merkezleri ücret talep etmiyor çünkü her öğrenci için devletten para alıyorlar. Ama bazi öğrenciler raporsuz ve özel eğitime ihtiyacı olduğu için ücretli ders veriyorlar. Bunu her kurum yapmıyor.
+1 oy
(1,166 puan) tarafından
Kızımda 30 aylık olacak. Bende başlamak için araştırmaya başladım. Sonra doktora götürmeye karar verdim. Doktor geri olduğunu düşünmüyorum dedi. Ekranı tamamen kesin dedi. 2 ay sonra fark etmezse dil terapisi alabilirsiniz dedi. Raporu da kendisi bence almayın dedi. Zaten bende almayı düşünmüyorum burası Türkiye ilerde ne olur belli olmaz. Bakalım 2 aya fark etmezse özele götürecem bende. 
(754 puan) tarafından
Merhaba kızınız ile oglm hemen hemen aynı ay neler diyo kaç cümle kelime var acaba
(1,166 puan) tarafından
Merhaba 50 kelimesi var. 5 tane de 2 li cümlesi var.
(754 puan) tarafından
Hım aynilar  ekran izliyomu sizinki
(1,166 puan) tarafından
1 saat falan izliyordu 15 gündür tamamen kestik.
0 oy
(5,041 puan) tarafından
Benim oglum da eğitimler alıyor aylık ortalama 12 bini buluyor. Kritik dönemi geçirmemek çok önemli,o dönem geçtikten sonra dünya para versen de bi anlamı olmuyor. Eger durumunuz varsa asla ara verme hatta ders sayısını artır. Para her türlü kazanılır çocuğundan önemli değil.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 84 göst.
0 oy
2 cevap 75 göst.
7 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 108 göst.
19 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 191 göst.

409,901 soru