+2 oy
120 göst.
önce Diğer kategorisinde (616 puan) tarafından
Pazartesiden beri evde sancım vardı dün akşam nst ye girdim ve sancı çıktı il merkezine kendi doktoruma gittim yatıs yaptılar oraya gidince sancılarım azaldı serum ağrı kesici de iyi geldi erken doğum riskine karşı ciğer geliştici de vuruldum öğle ultrason falan hersey normal çıkınca taburcu ettiler

Eve geldim ara ara yine sancım var magnezyum ve progestan fitil kullanıyorum. Serumlar falan bi müddet idare eder diye düşündüm pazartesi tekrar kontrole gideceğiz

Ara ara da olsa sancılarımın olması beni üzüyor dua eder misiniz kızımın kilosu 2150 çıktı bu arada. Kilo yapıcı şeyler yemeye çalışıyorum 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (987 puan) tarafından
Brn 31+5,  gunluk Ken erken dogum riski var dedi sancım cıktı nst birde 1 cm acılmam var cok sukur şuan 35+3 ve ben ciğer geliştirici serom vurulmadım başka hastaneye sevk etti gidemedim eşim evde olmadığı İcin yeni yenş bu hafta temizlik iş yapıyorum bol bol dinlen kendini yorma dua et kendine rabbim bir avazda kurtarsın inşallah 
önce (616 puan) tarafından
Maşallah inşallah bizimki de 4 hafta dayanır… Sende dikkat et yine de
Dayanır ya inşallah ama agır kaldırma ilişki girme dua et bol bol dinlen ayaklarını uzat  tamam canım vallah ben bugun her yeri temizledim camasır suyu yaptım kokusu hayla kafamda. Kaynanam kızıyordu zararlıdır diyodu kullanma
Öyle yapacağım inşallah haklı yapma senden ve bebeğinden önemli değil
Bundan sonra yapmixam canım işim bitti ztn tabikidw degil işte ben takıntılıyım bira,
Anladımm canım
-Reklam-
+1 oy
önce (13,105 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun canım zamanında gelsin inşallah. Erken gelirse de eğer sorun yoksa küveze girmez yavrun. Korkutma kendini 
Siz dogum yaptınız mı
Hayır,henüz 4 hafta 5 gün var canım benim de
Kav haftalık ki sizinki benimkide 35+3 haftalık
İnşallah bi sorun olmaz çok teşekkür ederim
33+6 bugün. Sezaryen olacak o yüzden belli günü
0 oy
önce (109 puan) tarafından
benim 32 haftalıkken 5 cm açılmam olmuştu o korkuyla mardinden malatyaya annemlerin yanına gittim arabada hareket etmeden uzanarak yatış verdiler ama doğum olmadı bende imza atıp eve geldim tam 38 haftalık olmama 1 gün hatta bir saat kala doğum yaptım 
Yaa bende sandalyede oturarak kılıyorum suan evet sabahları yemeye başladım bol bol yiyeceğim inşallah muz ceviz kaşar yoğurt yumurta inşallah ise yarar ne kadar kilo alsa kar :)
yarar yarar sen yerinden kalkma bak inan 5 cmlik açılmayla 1 ay idare ettim ama nasip tabi ne zaman doğacağını Allah bilir
Hiç kalkmadın mı sen wc dışında ben kalkıyorum ayakta bi kaç işimi halledip tekrar uzanıyorum ama vicdan da yapıyorum. Hastane çantam hazır değildi apar topar ilk kızımdan kalanlardan ne varsa valize atmıstık simdi en azından yıkansın dolabı valizimiz hazır olsun dedim sadece ayıklamak için kalktım halam falan kaldırıp indiriyo herseyi ama ufak da olsa karnıma ağrı girdi uzandım hemen :/
inan kalkmadım dedim ya mardindeydim annemler malatyadan gelip beni aldılar malatyaya götürdüler çok sıkılıyordum ama bebeğimin erken doğmasını istemedim tabi ki o yüzden yattım inşallah senşnkide vakti zamanında sağlıkla sıhhatle gelir
Maşallah… inslalah çok sagol Allah razı olsun… Hayırlı kandiller bu arada ❤️
0 oy
önce (134 puan) tarafından
Cnm hemen günde iki Muz iki sade soda iç benim de erken dogum riksim vardı cok sükür 40+6 günlük dogdu. 3.475 gram. Simdi 2 gebeligim 22+3 günlük benim agrım ve sandım cok bügün soda ve Muz magnezyum başladım tekrar . Protestan fitil 1 bucuk aydır sabah akşam kullanıyordum ara verdim. Yarın kontrolüm var.  Ama sunu diye bilirim kilosu cok iyi bebeğin korkma dua et birde belki benim yaptım sey bol bol. Telefonda  baş ucumda uyurken dinlenirken inşirah suresi 401 ayatel kürsü dinliyordum bebek için tavsiye ederim . 
Muz ceviz kaşar falan yiyorum bende sade soda içemiyorum şifa ayetleri açıyorum Yusuf ve Meryem sureleri onları da açayım inşallah inşallah bizimde o haftaları bulur 37 38 razıyım tam doğum haftası zaten sezeryan olacak olursa inşallah… Allah razı olsun
önce (134 puan) tarafından
Benimde ilkim sezeryan ikinci de sezeryan. Aaaa kız sunu diyim sol tarafına yat ve elini karnına koy bebege deki seni cok seviyoruz biraz sabret canım kızım veya oglum. Seni kucağıma alıp emzirecegim de o sıra güzel bir dua et en içten dilekler dile unutma o seni sende onu düşünüyor
Evet konuşmayı bende düşündüm ilk kızımdan fırsat kalırsa bunu yapayım ara ara :) daha doğmadan kardeş kıskanclıgı başladı aylardır belli ediyordu ama bi haftadır burnumuzdan getiriyor ona yaptığım stres sancılarımı direkt etkiliyor sakin kalmaya çalışıyorum ama pişmanlık duygusu geliyor bazen vicdan azabı duyuyorum 2.5 yaşında ama bütün öğrettiklerim emeklerim gidiyor tuvalet eğitimi almıştı yazın bi haftadır bilerek altına yapıyor emzik istiyo beni küçük beşikte yatır ben bebeğim diye dolaşıyor hırcınlıkları ağlama krizleri dengesiz davranışları da cabası :/ hangisine üzüleceğimi şaşırdım eşime falan bırakıp yalnız kalıp dinlenmeye çalışıyorum
0 oy
önce (2,323 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun kötü düşünme Allah'ın izniyle zamanı geldiğinde bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın inşallah 
İnşallah Allah razı olsun çok teşekkür ederim
0 oy
önce (342 puan) tarafından
31 haftalık doğum yaptım bacım rahat ol Allah'ın izni ile bir seh olmaz akciğer geliştirici muhakkak vurup 
Vuruldum sizinkinin kilosu kaçtı ne kadar kaldı küvezde emme refleksi varmıydı sütün varmıydı çok soru sordum ama
önce (342 puan) tarafından
Vuruldum iki kere
Emme refleksi yoktu
1 hafta yoğun bakımda kaldı
Emme refleksi öğrendi çıktı
Sütüm bir hafta anca geldi
2200 doğdu
Anladım çok teşekkür ederim
0 oy
önce (200 puan) tarafından
Selamünaleyküm çok geçmiş olsun bende sizin gibi erken haftalarda sancılarım başladı size tavsiyem şunlar :

Bol bol su için 

İstirahat edin 

Cinsel ilişkiden uzak durun

Ayak altına yastıkları koyup uzanın 

Bebeğin kilo alması için muz avakado ceviz badem fındık Antep fıstığı kaju Kaşar yiyin bol bol hemde 

Her gün kuranı kerim dinleyip dua edin 

Alttan muayene ettirmeyin onlar bakmak isticek tir gerçekten tetikliyor baktırsanız bile 1 - 2 den fazlası olmasın..

Hayırlı sağlıklı vaktinde doğumalrınız olsun İnşâAllah 
Aleyküm selam tavsiyeler için çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun dikkat edeceğim inşallah
0 oy
önce (827 puan) tarafından
34 + 3 doğum yaptım kızıma bir hafta küvezde kaldı 2450 gramdı şimdi 9 aylık oldu oğlum da 35+4'te oldu o da 3 gün yatmıştı 2 yaşına bastı korkma Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz ben tez canlıydım durmadım yerimde sancım olmasına rağmen iş yapıyordum gidip geliyordum çok şükür selametle kurtuldum
Anladım Allah size bağışlasın darısı başıma sağlıkla kavuşurum inşallah Allah razı olsun canım
0 oy
önce (572 puan) tarafından
Kuzenim 32 haftada doğum yaptı maşallah bebek hiç küveze girmedi ciğerleri gelişmişti korkma
Oo çok iyiymis ya emzirme konusunda da korkuyorum ilk kızımı türlü işkencelerle anca 3 ay emzirebildim 38. Haftada doğmuştu sütüm de çok fazla değildi nasip ikincisine diyordum hep ama erken doğarsa ikincisinin de nasibi olmayacak gibi duruyor çünkü süt namına suan eser yok kızımın da emme refleksi bu haftalarda çok zayıf olur ilki 38 olmasına rağmen emmeyi öğrenebilmesi için baya uğraşmıştık… Nasip sağlıklı olsun da artık
önce (572 puan) tarafından
Bende 28 haftalığım benim de erken doğum riski var sütten yana korkma ben 5 aylık bebeğim karnımda öldü doğum yaptım kürtaj oldum bi anda sütüm geldi sağıp sağıp döküyordum yani rabbim onun rızkını gönderiyor takma kafana sağlıkla gelsin inş hepside silikon göğüs ucu da kullanılabilir
Yaaa başın sağolsun haklısın nasibi veren Allah… Rabbim yardımcımız olsun sağlıkla kucağımıza alırız inşallah bu mübarek günler hatırına

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 155 göst.
21 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bsranaz (609 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 54 göst.
25 Şubat 2024 Diğer kategorisinde laz6. (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 25 göst.
25 Şubat 2024 Diğer kategorisinde laz6. (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 367 göst.
29 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Asfah (112 puan) tarafından soruldu

408,403 soru

12,270,179 cevap

37,572 kullanıcı