+2 oy
622 göst.
önce Diğer kategorisinde (52 puan) tarafından
Arkadaşlar bizde aile de akraba da pek hayır yok kimseye çocuğumu emanet, etmek istemiyorum ama daha küçük oğlum tel başına kalamaz evde kaç yaşında bırakılabilir sizce 5 yaşına girecek oğlum 

39 Cevaplar

+1 oy
önce (657 puan) tarafından
10 yaş bırakmıyoruz biz 
-Reklam-
+1 oy
önce (267 puan) tarafından
Neden erken kalması  gerekecek o yaşta bir çocuk henüz tek bırakılmaz çok tehlikeli yaşlar 
+1 oy
önce (1,853 puan) tarafından
14 yaşında başka bir ilde yatılı okulda okuyordum. Otobüsle şehirler arası yolculuk yapıp tek başıma gidiyordum 300 km yol. 12 13 yaşından önce yalnız kalmasa iyi olur. Abim o yaşta bize bakıyordu mesela 
0 oy
önce (4,722 puan) tarafından
Ne için tek başına bırakıcaktın ki zaten 5 de küçük  bana göre 9 yaşda 
0 oy
önce (4,748 puan) tarafından
5 yaşında bir çocuk tek başına kalamaz benim yeğenim 10 yaşında tek başına kalmayı geç annesi tek başına yanda ki bakkala ekmek aldırmaz çocuk adı üstünde çocukkkk
önce (563 puan) tarafından
5 yaş küçük evet 10 yaş ta gayet bakkala markete gidebilecek bir yaş sorumluluk ve etrafı öğrenmesi gerek o yaşlardaki çocukların
önce (4,748 puan) tarafından
TV de görmüyor musunuz kapıda oyun oynarken pedefoli komşu kandırıp çocuğu eve götürüp tecavüz edip öldürüyor sorumluluk da ekmek almaya markete giderek öğretmek daha başka sorumluluk vererek  öğretmeyi doğru buluyorum örnek evde masa kurmaya çamaşır katlamaya kendi nevresimlerini degistirmeye yardım etmek  şeklinde öğretmeyi daha doğru buluyorum ben zaman çocukları dışarı tek başına bırakayım oynasın evde tek başına kalsın  bilmem ne çağı değil
0 oy
önce (129,536 puan) tarafından
5 yas asla tek kalamaz evde 12 13 yas olsa kalir 10 yas alti kalmaz bence kalamaz ben guvenemem
0 oy
önce (51,334 puan) tarafından
büyümüş artik birakabilirsin tabi ki de 

6 yasinda kizim babasi asagi kadar inip cikmis onda bile kizdim
0 oy
önce (7,788 puan) tarafından
14 15 yaşından önce bırakmam galiba. Nasıl güvencen ki çocuk yani. Çocuğun başına bir iş gelince vah tüh demenin bı anlamı olmuyor...
Kız naptın sen benim 15 yaşındaki oğlum sanayide çalılyor jajjsjjdkd
Tamam işte 15 normal ☺️
10 yaş ideal yaaa tabi çocuktan çocuğa fark var
Mesela ben 10 yaş oğlumu evde bırakıp 4 5 saat hastaneye gidebilirim kendi halinde heryere giren zarar çıkaracak bir çocuk değil ama eltim ıkı sokak öte bana gelince kendiyle getiriyor oda 8 yaşındaki kızını evde bırakıyor 10 yaşındaki oğlunu nereye gitse götürüyor çünkü çocuğun göbek adı zarar
Yani bu çocuğa bağlı diyeyim
Doğru yani çocuğa bağlı birazda 10 yaştan öncesini büyük cesaret evde birakmak
0 oy
önce (923 puan) tarafından
Canım güven yok bırakamam diyorsun da küçücük çocuk 5 yaşında biseu olsa tekken Allah korusun neyini koruyabilecek ki tek bırakamam kesinlikle baya büyük olmasi lazım 13 yaşlarında filan anca o şekilde 
0 oy
önce (1,335 puan) tarafından
Peki ne için evde tek bırakıyorsunuz yani siz ne yapacaksınız ki
önce (52 puan) tarafından
Çalışmam gerekiyor da uzun süreli değil vardiyalı olduğunda bir iki saat
önce (1,335 puan) tarafından
Durumunu anladım ama 5 yaşındaki çocuk anneye muhtaçtır. Yakının biri varsa 1 2 saat ona bırak. Çocuk tek başına birkailacak bı canlı değil. Aklın kalır . Benim kalır ve ben asla yaptığım isede odaklanamazdim calisiyo olsaydım... Yalnız bırakıp duşa girmiyorim ben valla .. iyi düşün derimm
0 oy
önce (517 puan) tarafından
Oğlum 5 yaşında salonda bile tek bırakamıyorum korkudan geçen gün kaşını patlatmış
Aynen öyle anlamaz ki o yasta umarım hiç bir anne o hatayı yapmıyordur rabbım çaresiz bırakmasın
önce (4,912 puan) tarafından
Amin canım. Kimse birakmak istemezde çaresiz kalınca dediğin gibi
Evet ama işte Allah korusun bişey olsa bir dakıka da olur sonra bir ömür acısını anneler çeker... Zor yani hele suçluluk insanı mahveder
önce (4,912 puan) tarafından
Öyle cnm cocuk bu işi. Belli olmaz
Aynen iste
0 oy
önce (12,609 puan) tarafından
5 yqş bırakılmaz küçük. 
0 oy
önce (7,719 puan) tarafından
Komşunun kızı 8 yaşında kalmaya başlamış 
0 oy
önce (2,056 puan) tarafından
13-14 yaşında kalabilir tek başına. Onun dışında olmaz. Niye tek kalması gerekiyor?
0 oy
önce (3,843 puan) tarafından
Şubat'ta 5 olacak asla yalnız bırakmam evde çocuk bu nolur nolmaz 
0 oy
önce (823 puan) tarafından
Çöp atarken bile bırakmıyorum 6 yasinda
0 oy
önce tarafından
5yaşında çocuğu evde bırakmak ne kadar doğru tartışılır.. Bazı çocuklar evde ailesi olmasına rağmen evi alt üst ediyorlar
0 oy
önce (9,923 puan) tarafından
Benim 2 ay önce 5 yaşına girdi asla güvenmiyorum ona tek bırakmam balkona gidiyo bende onla giderim. Ben evhamlı bir insanım hele evde tek bir kere çocuk kendisi korkar tek olmaktan 8 buçuk yaşında kızımida tek bırakmam asla sadece oğlum sabahçı kızım öğlenci oğlumu okula götürürüm kızım o esnada uyuyo ztn 
0 oy
önce (1,880 puan) tarafından
Asla bırakılmaz 
0 oy
önce (1,648 puan) tarafından
5 yaşında bir çocuğun tek başına kalması akıl karı değil canım ,14-15  yaşından sonra ancak yavaş yavaş bırakılır daha çoookkk çokkk erken
Bacım 14 15 lise zamanı hatırlatırım
önce (1,648 puan) tarafından
E anca bacım

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 62 göst.
0 oy
7 cevap 166 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (877 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 83 göst.