+2 oy
211 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (249 puan) tarafından
Selamun aleyküm hayırlı geceler kızlar şeker tansiyon hastasıyım oruç tutmak istiyorum ama 2 gün önceki kontörlümde doktorum şekerin düzenli değil tutamazsın dedi tutamadım için çok üzülüyorum morelim bozuluyor hasta olup da Tutan var mı tutuyorsanjz da nasıl geçiyor yarın kandil için tutmak istiyorum ama tutup da kötü olursam diye korkuyorum ama tutmak da çok çok istiyorum yedim halde aşırı acıkıyorum var mı tutan 

14 Cevaplar

+1 oy
önce (1,333 puan) tarafından
Benim annem bir kere tuttu şeker ve tansiyon hastası o gece acillik oldu fenalaştı baya bence doktor da tutma diyorsa tutma sağlık söz konusu olduğunda tutmamak caiz 
Rica ederim canım önce sağlık biliyorsun sen kalbini ferah tut keyfi tutmamazlık yapmıyorsun sonuçta
önce (249 puan) tarafından
Aynen öyle kalbimi ferahlattın ☺️
Kalbini ferahlattıysam ne mutlu bana
Allah razı olsun güzel kardeşim ❤️☺️☺️
Sende de inşallah ❤️
-Reklam-
+1 oy
önce (417 puan) tarafından
Tutulmaz yüz felcine kadar gidiyor çünkü doktorunu dinle istersen tabiki seçim senin 
Ay Allah korusun bi kaç arkadaş dene bişey olmaz dedi ama ben kahvaltı yapıyorum öğleni geç yiyince ellerim titriyor yorumunuz beni korkuttu eşimde tutma dedi sağlım için çok teşekkür ederim Allah razı olsun ❤️
önce (417 puan) tarafından
Rica ederim canım
+1 oy
önce (7,714 puan) tarafından
Valla benim babam 350 -450 gören bir hasta yıllardır ilaç kullanır ama tutuyor . Bizi dinlemiyor ilaçlarını gece akşam düzenli kullanıyor. Senin şeker durumu ne derece bilemem. Bazı doktorlar herkese tutma diyor . Sen kendini bilirsin ne derece hastalığın . 
Tansiyonum 15 16 ilaç kullanmayınca başım çok ağrıyor şekerim de 250 300 ama bünyeden bünyeye değiyor olabilir beni çok etkiliyor yükselince işte bir arkadaş da doktora bakma tut ilacını da sahurda içersin dedi Allah kabul etsjn babanizjnkinide ne güzel maşallah Rabb'im aşkını atmasın kalbinden ben her sene tutuyorum bu sene hasta oldum bu konuya morelim çok bozuldu tutamassam diye
+1 oy
önce (779 puan) tarafından
Bendede şeker tansiyon var şöyleki öğleye kadar hafif göz bağlanması baş dönmesi yaşıyorum öğleden sonra başa vuruyo ama genede üç gün tutum yarında tutucam ama bu demek diyilki sağlığını riske at Dr ne dediyse ona uy herşeyin başı sağlık 
Ya çok istiyorsan bı öğlene kadar dene olmadı tutmazsin
Öğlene kadar çocuklumdan beri hiç tutmadım tutarsam bozacamı sanmıyorum öğlene kadar olunca yine aynı mı niyet ediyoruz ☺️
Tabi niyetini et tutamazsan bile rabbim gönlündeki niyeti kabul eder inşallah
Gece kalktım sahura bakalım suyuda bol içtim inşallah güzel geçer çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım hayırlı kandiller ☺️
Hayırlı kandiller canimm
+1 oy
önce (1,922 puan) tarafından
İlk önce geçmiş olsun canım o kişiden kişiye değişir annanem şeker ve tansyn hastası kaç senedir tutar birşey olmuyor ama annem de aynı hastalık var kötü oluyor zorla tutuyor
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah ❤️ 2 bebe var onalr da yoruyor hani hastalık da etkilerse zorlanır miyim diye mesela ilacımı icmeyince çok şiddetli baş ağrısı yaşıyorum Öğle yemeğini geç yedim zamn şekerim düşüyor ellerim çok titriyor bayılacak gibi oluyorum yedim halde bı yanımda dene diyor yarın bir yanımda diyor hadi çok kötü olursam bu defa orucu bozdum diye ağlarım
Canım doktoru dinle ben hamileyken kaynanam yüzünden lafları yüzünden tuttum öğleye doğru bayılmışım eşim evde olmasaydı neler yaşıyacaktım
Bugün denedim ama öğlene doğru daha halsizlestim kötü oldum iyiki eşin varmış canım çok üzüldüm Rabb'im korumuş
Dikkat er sende bebiş ve sağlığın önemli aman
Doğru söylüyorsun kardeşim beni düşünmen mutlu etti çok sağol Allah razı olsun inşallah ☺️❤️
+1 oy
önce (361 puan) tarafından
Eğer sağlığın tehlikeye girecekse tutma bu doğru değil Allah niyetini biliyor sen sağlığını ve çocuklarını düşün
Hem tansiyon hem şeker oldu için büyük ihtimalle şekerim düşecek açlıktan bilmiyorum nasıl geçer çok acıkıyorum çünkü gün içinde mesela akşam yemeği yedim şuan midem kazılıyor ama yemiycem git gide daha da kilo alıyorum yedikçe gerçekten tutmak istiyorum ama çok kararsız bi yanımda çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah ☺️❤️
+1 oy
önce (806 puan) tarafından
Şeker hastasıysan aç kalman intihar olur senin ramazan orucu bile tutman riskli. 2 evladın var onlar için bedenini ayakta tutman lazım. 
Bugün denedim daha öğlen halsizlestim çocuklar namaz iş güç derken dinlenemedim de çok zor geçti hasta değildim bu sene hasta oldum hastalık da
 Rabbimden geldi bin şükür haklısın kardeşim çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah Ramazanlikta doktora birdaha soracam tut derse tutarım inşallah ☺️
+1 oy
önce (2,322 puan) tarafından
Annem şeker hastası oruç tutamiyor insülin kullanıyor hatta aç kalmaması gerekiyor aç kaldığı an fenalasiyor şekeri düşüyor canım sonuçta keyfi olarak tutmamazlik yapmıyorsun ki tutarsan kendini riske atmış oluyorsun böyle de kendine eziyet etmekle zaten sevap kazanılmaz derler 
Çok geçmiş olsun Rabbim Şafi ismiyle şifa versin inşallah ben insülin kullanmıyorum ama 3 tane şeker hapı birde Tansiyon hapı kullanıyorum şekerim düşmüyor yüksek çoğu zaman aç olsam dahi yüksek doktorum da insülin kullanmim diye ilaçları çoğalttı bakalım inşallah fayda eder ilaçlarım tutmaya alıştım ya kendimce suçlu hissediyorum kendimi üzülüyorum da tutamadim için bugün tuttum çok zor geçti namaz kılmak beni dinç tuttu sofraya nasıl oturdum bilmiyorum çok acıkınca bu defa aşırı yedim çok teşekkür ederim yorumun için Allah razı olsun inşallah ☺️
önce (2,322 puan) tarafından
Sana da çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah
Amin inşallah tüm hasta kardeşlerime inşallah
+1 oy
önce (1,057 puan) tarafından
Bu tarz durumlarda doktorunu dinleyeceksin
Haklısın Nuray ablam bugün denemedim yine dayanamadım ama çok zor geçti akşama kadar başım ağrıdı çok halsizdim
0 oy
önce (571 puan) tarafından
Yengem tuttu tansiyon ve şeker hastalığı var oruçluyken düştü ayağını kırdı evde aylarca yerde kaldı öyle bence tutmayın
Ay Allah'ım korusun çok geçmiş olsun çok üzüldüm bugün denedim çok zor geçti abdest aldım alırken almaya halim yoktu inanki
önce (571 puan) tarafından
Düşersen kim sana bakacak bide öyle düşün
0 oy
önce (720 puan) tarafından
Rahmetli dedem şeker , tansiyon, kolesterol, kalp , böbrek ne ararsan vardı ölene kadar hepsini tuttu ☺️ 

Kendi vücudunu kendin biliyorsun canım 
Ne güzel maşallah ben normalde de her sene tutarım bitene kadar ramazanlik kandil bu sene de hastalım yeni öğrendim daha 22 yaşındayım bu yaşta tutamamak beni daha da üzüyor doktorum başka bir ilaç daha ekledi bunuda kullan bir ay sonra gel dedi o zamn oruç tutabilir misin sonuçlara göre konuşuruz deid ama şuan için tutamassin dedi ben bugün dayanamadım niyetlendim sahaurda ilaçlarımı içtim daha öğlen kötü oldum bide 2 bebe var onlar da yoruyor açlık da etkiliyor zor geçti malesef  yorumunjz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah ☺️
önce (720 puan) tarafından
Değerlere göre bu şekilde konuştuysa tutma canım o zaman bekle, senin şeker değerin yüksek ama ilaç ile düzelmeyecek değerde değil , sağlığına yediklerine dikkat edersen kalıcı olarak sağlığına kavuşursun Allah'ın izniyle
İnşallah tek istedim o tutmiycam diğer ay gittimde inşallah güzel değerler görürüm bakalım çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah ☺️❤️
0 oy
önce (14,613 puan) tarafından
Kvalidem 20 yıla yakındır şeker tansiyon hastası insülin kullanıyor hep tutmuş Bu sene böbrek yetmezliği çıktı bu sene tutamayacak 

Birde bünye meselesi Kvalidem maşallah çok dirayetli güçlü biri kendini salmaz 
0 oy
önce (241 puan) tarafından
Burası ne fetva hattı nede hastane doktor tut derse tutabilirsin
0 oy
önce (4,250 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Boyle durumlarda, tutamadiginiz gun kadar para veriyosunuz. Gunluk bi tutar belirliyo diyanet. Atiyorum gunluk 200 lirami belirlendi, 30x200=6000 bin ihtiyac sahibine veriyosunuz, ramazan icin gecerli bu. Diger tutulan gunlerde boyle bir durum yok ama. Benim annem babam seker hastasi. Babam insulin kullaniyo, annem ilac kullaniyo ve senelerdir tutmazlar. Bu sekilde odeme yapiyolar ramazanda. Seninki de zorunlu bi durum oldugu icin boyle yapmalisin. Seker hafife alinacak bisey degil Allah korusun cikmasi da dusmesi de olume goturur. Zaten doktorunda onay vermemis, bu durumda dinende bi zorunluluk yok.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 118 göst.
24 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Es25 (3,849 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 205 göst.
13 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Can_annesi_ (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 164 göst.
21 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 236 göst.