0 oy
246 göst.
önce Diğer kategorisinde (387 puan) tarafından
Herseyle bas ettim ama annemin yokluguna care bulamadım bas edemiyorum 2 ay oldu kaybedeli önceleri inanmakta zorluk cektim gelecek gibi bekledim zmanla tükendi umudum simdi cok bos geliyor hayat yasıyorum ama ölü gibi mecburiyetten yasıyorum sanki aglamıyorum aglayamıyorum bakmam gereken 2 cocugum 5 kardesim var onlarda evladım oldu en büyük olmanın agırlıgımı yoksa annemin bana bıraktıgı kardesleirmin yükünün agırlıgımı bilmiyorum uyuyorum kalkıyorum her seferinde gercekle yüzlesiyorum annem yok diyorum beynim uykuda bile uyumuyor konusuyor benimle sürekli cok yoruldum 2 ay ömrümden yıllarımı aldı her gün dua ediyorum acım hafiflesin diye gecmiyor ama gecmiyor aglayamıyorumda için garip tarafı annemin öldügünü duydugumdan beri aglayamadım kardesleirm sanki ben aglarsam daha cok yıkılıcaktı aglamamalıydım hala aynı kendimi suclu hissediyorum annesine aglamayan evlatmı olur diye kimseyle bisey paylasamıyorum buraya yazmak istedim

11 Cevaplar

+1 oy
önce (19,497 puan) tarafından
Çok uzuldum dostum. Allah'ım sabırlar versin . Acını hafifletsin. Aglayabilsen kendini birakabilsen çok iyi olur. Yasıni tutmazsan ömür boyu etkilenirsin bundan. Daha çok yeni. Hem anneni kaybetmissin hem de 5 tane kardeşin sorumluluğunu üstlenmişsin anladığım kadarıyla. O da seni yorar ve zorlar. Allah'ım yardımcın olsun. Kardeşlerin üzülmesin diye aglamamazlik yapma. Gerekirse birbirinize sarılıp ağlayın. Bu çok insanı bir his. Kardeşlerin kaç yaşlarinda . Allah'ım sizlere sabırlar versin. Anneciğinin mekanı cennet olsun inşallah 
önce (387 puan) tarafından
Amin 6 kardesiz brn en büyügüm ben 30 yasındayım en küçügümüz 16 yasında ben ankarada yasıyorum onlar istanbulda yasıyor istesemde aglayamıyorum ne yapacagımı bilmiyorum bosluktayım sanki
önce (19,497 puan) tarafından
Çok zor bı acı tabi ki . Allah'ım yardimciniz olsun.
-Reklam-
0 oy
önce (5,307 puan) tarafından
Başın sağolsun. Acını anlamam mümkün değil ama tahmin edebiliyorum. Ağlamama durumun da çok normal içinde bulunduğun ortam nedeniyle. Her insan acısını farklı yaşar. Kendini suçlama ama içine de atma. Gerekirse destek al. Kendin diyorsun 2 evladım 5 kardeşim var diye. Onlara iyi gelmek istiyorsan önce kendin iyi olmalısın. Rabbim sana sabırlar versin. Anneciğinin kabri nur dolsun mekanı cennet olsun inşallah 
Amin allah razı olsun 5 kardesimin sorumlulugu bana kaldı onlar beni arıyor bana soruyor benki yük cok agır acımı bile yasamadım yasayamıyorumda aglayamıyorum hiç
0 oy
önce (587 puan) tarafından
Çok yeni canım zaman gelir bir bardak kırar oturur hüngür hüngür ağlarsın şuan hala inkardasın Rabbim yardımcınız olsun Başınız sağolsun 
Her saniye aklımda annem atamıyorum içim cok acıyor ama aglayamıyorum
0 oy
önce (24 puan) tarafından
Başın sağolsun canım valla gece gece benide ağlattın Rabbim sabır versin inşallah mekanı cennet olsun inşallah
Amin allahım kimseye annesinin acısını göstermesin
0 oy
önce (573 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun bizde 6 kardeşiz benim de 2 çocuğum var annem vefat edeli 4 sene oldu acısı geçmedi geçmezse ben çok ağladım sende ağla iyi gelir, zaman zaman zaman geçtikçe toparlanman gerektiğini fark edeceksin benim oğlum sürekli diyordu anne yine mi annene ağlıyorsun üzülüyorsun etkileri hâlâ var misafirliğe hep birlikte giderdik ben şimdi bile kimseye gitmiyorum keyif almıyorum kardeşlerim bana emanet diye her gün arıyorum babam evlendi bu sene artık acılar içimize gömüldü düşün annemin evi yok artık ona ait ne varsa yok başka kadın başka eşyalar,alıştık ona da alıştık yılda 3 kez gittiğim bi baba evi vardı oda artık yabancı oldu gitmiyorum kardeşlerim çok zorlandı hepimiz öyle antidepresan içmekten gözünü açamıyordu kız erkek kardeşim yine öyle hala annemin yazması sırt çantasında gezer sana tavsiyem çocuklarını düşün kardeşlerini düşün toparlan psikolojik destek al üstünden gelmesi çok zor 
Bizde 6 kardesiz hepsimiz kız ben en büyügüm bu fikri duymak bile bana acı veriyor annemin üstüne yeni birisi kardesleirm küçük 16 yasında en küçügü o kadar acı ki aglayamıyorum hiç aglayamıyorum annemin ölümüne niye aglayamıyorum kardeslerim istanbulda 2 si evli ben evli ankarada cok zor oluyor yasamak cok bos geliyor cocuklarım olmasa cekmek istemiyorum bu hayatı
Nasıl dayandınız nasıl dayanılır buna
Bizde ben ve ablam evliyiz 4 bekar var en küçük 21 yaşında kardeşim tıp kazandı 1 ay sonra annem vefat etti kız bitik oldu gitti başka şehirlerde okudu şükür bırakmadı kendini, diğer kardeşim dershane gitti oda mühendislik kazandı herkes çabalıyor,insan dayanamam dediği herşeye dayanıyor çok zor artık başka kadın evde abimde o evde yani hayat gerçekten çok zor ama devam ediyoruz hepimiz cennette buluşmak için iyilikler yapıp onların da hayrına vermek lazım ama en zor şey ne biliyor musun annemin yalvarıp babamın 4 yılda bş yaptığı boyayı kadın daha gelmeden babam 2 defa evi boyadı ,annemi ben minibüslerle hastaneye taşırdım o kadar hastaydı kanserdi babam yeni eşini özel hastanelerden çıkarmıyor bi an olsun bırakmıyor annem ne isterse para olduğu halde alınmazdı şimdi çalışıp çabalayıp alıyor annemin değersiz ölmesi en acı
Babamda var evlilik fikri ama biz buna katlanırmıyız bilmşyorum babam dediginşz gibi anneme yapmadıgını ona yaparsa bunu kaldırmal cok zor eminim basımıxa gelicek olan bu
Babam dedi ben evleneceğim ya 3 öğün bana bakın yada ben evlenirim kimse onun sıkıntısını çekmez bizde dedik git evlen eşin senin derdini çeksin şehir dışına bile gidiyordu birilerini bulmaya şükür en son dul çocuğu olmayan bir eş buldu ,şimdi de diyo biz çocuk istiyoruz dedim 6 çocuğun var yok yeni eşi istiyormuş görsen yanımızda sarmaş dolaş geziyorlar daha neler görecek bu gözler
Annen yoksa kümsen yok insan bunu annesini kaybedince ögreniyor
0 oy
önce (3,068 puan) tarafından

Başın sağ olsun canım bende annemi kaybettim 12 ocakta 1 sene olcak çok zor bi acı evet her an gelcek gibi rüya gibi geliyo ama maalesef giden gelmiyor diyorlar ya öyle bizimkide zamanla alışcan ama acı hep taze kalcak rabbim dayanma gücü versin kuzum :(  Hasta olursun çok kendini yıpratma kuzum bak 5 kardeşin 2 evladın senin eline bakıyor 

Onlar toprakta ölü biz ise yaşarken ölü gibi bişey canım psikolojim bozuldu eğer bu durumu atamasan bi destek al annen seni görüyor sen anneni göremesen bile rabbim dayanma gücü veriyo emin ol acın daha taze oldu için benim annemin senesi geldi bak alıştım ama acim ve içimdeki ateş ilk gün gibi
Alısıcam ama önce kardeslerime yetmem lazım kendşmş hiç düsünmüyorum onlar aklımda sadece
Bende öyleydim canım babam abim2 erkek kaldı ayrı illerde yaşıyorduk evimi eşimi bıraktım yanlarında durdum ne oldu sorna babam bi kadın buldu evlendi bizle görüşmüyor abim babam evlenince kiraya çıkmak zorunda kaldı
Bende korkuyorum babamın evlenip kardesleirmin perisan olmasında
İşte kadının çocuğu babamla duruyo ama biz o eve sığmadık elin oğlu sığdı
0 oy
önce (1,335 puan) tarafından
Çok çok üzüldüm annenizin yeri mekanı cennet olsun inşallah abla olmak zor anne vefat edince kardeşe annelik yapmak daha da zor ağlayamıyorsun yıkılamıyorsun çünkü kardeşlerine ve çocuklarına duvar sensin rabbim gönlüne inşirah ferahlığı versin inşallah dayanma gücü ve peygamber sabrı versin benim için düşünmesi bile korkunçken sen bunu yaşıyorsun dualarım seninle güzel kardeşim ❤️
Benim içinde düsünmesi okadar zordu ki ama yasadım basınız sagolsun anneniz vefat etti dediler bagıramadım aglayamadım kardeslerime kosmak zorunda kaldım bayılanı ayılttım kardeslerime sarıldım ama aglayamadım ama yasıyormus insan mecburiyetmi dersiniz baska biseymi yasıyormusuz iste devam ediyor bu sacma hayat
Maalesef öyle hayat devam ediyor lafı sevdiğini yakınını kaybeden bir insan için çok gereksiz bir kelime ablam eşini kaybettiğinde de hayat devam ediyor diyenlerden nefret ediyorduk çok zor Allah kalbine inşirah ferahlığı versin inşallah dualarım seninle
Evet basın sagolsun diyenlerdem hayat devam ediyor diyenlerden nefret ettim ne kadar soguk mus o kelimeler anladım acım cok büyük ama nasıl alısorım bilmiyorum
Aslında alışmak değil kabullenmek bu insan her gün kalbinin yangınına nasıl alışabilir ki ama kabullenir yavaş yavaş yerini kabullenme alıcak ama asla alışmak veya hafiflemek söz konusu değil
0 oy
önce (1,046 puan) tarafından
aglayip duygunu yaşasan bir nebze rahatlarsin.nasil gulmeye ihtiyacimiz varsa aglamayada ihtiyacimiz var.acini yaşa yasını tut.kendine haksizlik etme annene uzulmek en dogal hakkin.ablasin annesin diye kendine yuklenme.şok geçiriyosun suan.ölumun acisi bitmez ama senin kabullenebilmen için izin vermen lazim kendine.yaşa duygunu at icindekinj.anneni asla unutamiycaksin zaten.ama sevdiklerine destek olayim derken kendini ihmal etme.allah sabir versin hepinize
Onların bana ihtiyacı var ben yıkıkırsam ben aglarsam onları kaldıramam kaddeslerim cok küçük cocuklarım acı cok büyük ama ben aglayamıyorum zorlasamda aglayamıyorum aslında cok sulu göz bir insanımdır
önce (1,046 puan) tarafından
şoktan oyle olur.bende babaannem vefat edince aglayamamistim sonra bi basladim aylarca aklima geldikce akti gozyaslarim
İnsallaj bendede olur
0 oy
önce (2,818 puan) tarafından
Keske o an yasasaydin acini annem hayatta anlayamam belki  Allah sabrini verir insallah 
Yasayamadım kardeslerimi kaldırmam gerekiyordu hepsine ayrı yandım ama yasayamadım annemş topraga koydum yğzünü gördüm ama aglayamadım dondum sanki duygularım buz tuttu sanki
Kardeslerin kac yasinda
Ben 30 benim küçügüm 28 onun küçügü 26 4 numara 25 5 numara 19 6 numara 16 yadında
Onlarda buyumus ben 8 10 yas falan sandim rabbim gonlune insirah ferahligi versin mekani cennet peygamber efendimize komsu eylesin rabbim insallah sizede sabirlar versin
0 oy
önce (4,092 puan) tarafından
O kadar üzüldüm ki elim bir şey yazmaya varmıyor.  Rabnim mekanını cennet etsin size de sabır versin . 
Amin allah razı olsun
0 oy
önce (2,027 puan) tarafından
Başınız sağolsun Rabbim mekanını cennet eylesin sizlere çokça sabır versin inan okurken ağladımm 
Keske bende aglasam cok zormus dayanmak cok zor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 33 göst.
+2 oy
15 cevap 432 göst.
0 oy
1 cevap 28 göst.
0 oy
2 cevap 38 göst.

408,407 soru