+1 oy
150 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,560 puan) tarafından
Hanımlar bez bırakma süreci çok mu sıkıntılı. Kızım 27 aylık, artık bezler bacağına iz yapıyor, bez bağlamak istediğimde büyük problem yaratıyor. Ama cesaretim yok çünkü kızımın 5-6 kelime dışında kelimesi yok ( konuşması ile ilgili gelişimi normal, terapiste götürdüm) Emzik ve biberonu bıraktırırken çok zorlanmamıştım bu biraz bana umut veriyor. Yaz gelmeden bıraktırmak istiyorum aslında hazır evdeyken. Biraz bu konuda şunu yaptım çabuk alıştı dediğiniz bir şey var mı? 

10 Cevaplar

0 oy
önce (529 puan) tarafından
Bende tam o aylarda düşünüyorum şuan 24 aylık 2.ye hamileyim 27 aylık olunca düşünüyorum bez sıkıyor ve sorduğumda çiş var mı diye cevap vermiyor ama kaka yapar yapmaz rahatsız oluyor hemen pişik oluyor bez değiştirmek zaten zulüm oldu sabaha kadar bezi doluyor bende bekleym belki tavsiye veren olur
-Reklam-
0 oy
önce (557 puan) tarafından
Kızım 3 yaşına gircek Mart ayında hala bezden kurtulamadik ne yapcam bilmiyorum bir de 1 yaşında kızım var 
önce (201 puan) tarafından
Bizde öyle bu ay 3 e giriyo birakamadik ilk denememiz basarisiz geçti yaza tekrar denicem şuan zorlamak istemiyorum
önce (3,631 puan) tarafından
Benimde oğlum nisanda 3 olcak bayram biter bitmez başlıcam
0 oy
önce (638 puan) tarafından
olmayınca olmuyo canım benim oğlum 3 yaşında yazın başladım naptıysam yok olmadı şimdi kendi gidiyo hrr çocuğun kendi vakti var kim ne derse desin takmamak gerek vakti geldiğinde kendi der gider konuşma bizde de azdı ekranı kaldırınca başlsdı 
0 oy
önce (577 puan) tarafından
Benim kızım 16 aylıkken öğrendi. Ben çok öncesinden tuvalet iletişimine başladım. Çiş yapan bebekler aldım. Lazımlık aldım arada onu tanıştım. Sonra bebekler için oyuncak Lazımlık aldım. Sonra bebekler bezi bıraktı. Çiş demeye başladılar. Sonra kızım da kendi söylemeye başladı
Benim eş bebek almıyo oğlana ya
önce (577 puan) tarafından
Di mi Allah korusun gay olur. Ben de bi ara abimin arabaları ile oynamaya başlamışım, babam bakmış gay oluyor gibiyim iki abimi devlet parasız yatılıya gönderip, kendi de bahçeye çadır kurup orda yaşamaya başlamıştı. Eve dönmek için hala kız kardeşimin bir erkekle evlenmesini bekliyor. Tövbeler olsun yaaa
Yok ya alışır bidaha ister bebekli oyuncak diyo hususi Almaz ama birinde varsa oynar oğlum
0 oy
önce (1,107 puan) tarafından
Yaa bende şurda bekleyeyim benimde oğlum 27 aylık klozet üstü tuvalet aldık arada üstünü çıkarmadan keyfi geçip oturuyor ama bezini çıkartıp oturtunca hemen kalkmak istiyor anlatıyorum bundan sonra buraya yapacaksın bez pis olmuş diyorum gülüyor ama yapmıyor yani sabah uyandı gece boyı hiç çiş yapmamış hemen wc götürdüm bir heyecanla bekle bekle yapmadı kalkmak istedi kalktı salona koştu halıya çiş yaptı gülüyor sonra çiş yaptım diye ne yapacağım bilmiyorum bende biberon bıraktı ama emzik bağımlısı sigara gibi ağzının yanında çiğniyor sürekli 
0 oy
önce (2,724 puan) tarafından
Benim oğlum 21 aylık sürekli elimden tutup tuvalete götürüyor çişini yapıyor,ama oğlum konuşmasını bilmediği için bez kullanıyorum konuşmaya başladığı zaman direk bezden kesecem 
önce (1,658 puan) tarafından
Istekliyse konuşmasını bekleme bence. Her çocuk önce konuşup sonra bezi bırakmıyor ki. Hazır isteği varken şansını dene 1 hafta baktın olmuyor tekrar bezler yazın yine denersin ama ben olsam istekli olduğunu görünce hemen başlardım. Tabi gece sabaha kadar bezinin kuru kalması kaka yapınca saklanması falan da varsa hemen dene derim☺️
0 oy
önce (835 puan) tarafından
Benim kızımda tam 27 aylıktı başladığımda başlarda zor oldu tabi en zor donemdi benim için tuvalet dönemi ama çok şükür kızım cabuk alıştı şuan 33 aylık maşallah gece çişi gelirse beni çağırır 
0 oy
önce (1,136 puan) tarafından
Kızımda o zamanlar öğrendi. Kelimeleri de cok azdı. Ama şöyle bir şey var benim kızım konusmadan da herşeyi anlatabiliyor. İşaretlerle çişini söylemeye başladı. Yani illa konuşmasına gerek yok öğrenmesi için. 
önce (2,560 puan) tarafından
İnşallah bende başlıyacam birkaç güne
önce (1,136 puan) tarafından
Kolaylıklar diliyorum ama kararlı olun. Biraz zor bir süreç ama geçecek :)
0 oy
önce (3,222 puan) tarafından
Kizim 3 yasinda gece bagliyorum cok cis yapiyor sabah aciyorum bezi gun icinde tuvaletinde iser ama gece isini nasil yapicam bilmiyorum ve kakada daha alismadi :(
Eltimin oğlu da öyle gece bez bağlıyor altını ıslattığı için. Ben ona da razıyım, en azından gündüz bıraksa
0 oy
önce (13,559 puan) tarafından
Konuşmasından ziyade canım önce Wc ne demek onu öğret bununla ilgili videolar şarkılar açabilirsin mesela. Sen giderken görsün yanında götür vs.

korkmamasi için önce yol yap sonrası basit olur.

Gece kuru kalksın, en az bilmem kaç saat bezi kuru kalsın bunlar fasa fiso. Kızım 25 aylikti ne belinden rahatsız oldu ne gece kuru kalktı ne de herhangi Bi sinyali vardı. Ben önce söyledim bunu bilincine yerleştirdim ufak ufak arada lazimliga oturttum sonrası geldi hiç de zor olmadı. Şuan 32 aylık ve klozete bile oturuyor kendi isteği ile
Tuvaleti bilir aslında, 1 yaşından beri devamlı çişim geldi ben tuvalete gidiyorum diye ona söylerim, ben tuvaletten çıkınca beraber ellerimizi yıkarız. Normalde bezi bırakalım çişini tuvalete yap dediğimde hemen küserdi ama bugün küsmedi, kızıö büyüdü yakında bezi bırakıcaz falan lazımlık alıcam ona yapıcak dediğimde hoşuna gitti baya, bende umutlandım biraz
önce (13,559 puan) tarafından
Bu konuda sevdiği çizgi filmlerin Wc eğitimi şarkıları var onları da açabilirsiniz ilk zaman yapmak istemiyor önemli olan lazimliga oturması ilk adım o canim
İnşallah dua edin kolay geçsin bu süreç. Artık bezler iz yapıyor acıyor bacakları bu yüzden bıraktırma kararı aldım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 192 göst.
3 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Zeynepagd (434 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 122 göst.
22 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Annelik cennettir (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 53 göst.
15 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Essenora (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
69 cevap 1,079 göst.
6 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hakakamukoko (390 puan) tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,559 cevap

37,509 kullanıcı

Kategoriler

...