+1 oy
133 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3 puan) tarafından
cidden artık çıldırmak üzereyim 3.buçuk yaşında bi oğlum var görseniz 2 yaşında fin sanırsınız kıyas etmiyorum ama yaşıtlarına göre zayıf boyuda kısa kendi istediği bişey olursa yer metve suyu aşığı ama ne kahbaltı ne çorba daha birimci kaşığı verirken öğürüyor gelşimi için özellikle yaptığınız birşey varmı balık yağı fln hiç kullanmadım o tür şeyler erken ergenlik olmasıma sebeb oluyormuş kullanan varmı yada napmam lazım genetikde değil aile iki tarafta buğazlı iri yarı napcamı şaşırdım

8 Cevaplar

0 oy
önce (912 puan) tarafından
Balık yağı deneyebilirsiniz özellikle möllers yada ocean marka. Balık yağı erken ergenliğe yol açmaz bu arada düzenli balık tüketmeyen bebekten yaşlıya herkesin kullanması gereken bir takviye özellikle de beyin gelişimi için çocukların kullanması gerekli. Balık yağının iştah açtığını söyleyen doktorlar da var belki size bir faydası olur. Boyu için eczanelerde argivitin boy uzamasına yardımcı multivitamini var onu deneyebilirsiniz birde tahin öneririm tahin çok güzel boy uzatıyor. Hatta Instagram da hastalanmayan çocuk diye bir sayfa var orda atom tarifi var kilo boy artışı sağlayan onu da deneyebilirsiniz 
önce (3 puan) tarafından
çok sağolun o boy uzatanı duymuştum doktorun yazması gerekiyormu yoksa direk gitsem alabilirmiyim
önce (912 puan) tarafından
Direk alabilirsiniz ne yazık ki devlet karşılamıyor tamamen özel
-Reklam-
0 oy
önce (642 puan) tarafından
Öncelikle doktorla konuştunuz mu bu durumu? Ne diyor? Sağlığı iyiyse, farklı bir neden yoksa, tavırlarınızda istikrarlı olmanız lazım. Benim kızım da 3 yaş olacak. Aklı gayet eren bir yaşta. Bilinçli olarak yemediği zamanlar oluyor ki sizin oğlunuz daha da büyük. 
önce (3 puan) tarafından
çok şükür aklı benimkininde öyle ama sağlıklı olan ne varsa reddediyor yoğurt dışında başka süt ürünü yemez içmez zeytin yemez domates olsun patlıcan sebze yemiyor bebeklikten beri böyle bugün düzelcek yarın düzelcek derken ben kendimi kandırıyorum çok üzülüyorum nasıl düzeltcemi bilemez oldum herşeyide özenle hazırlıyorum ümit ede ede ama karşılığı yok
önce (3 puan) tarafından
doktorada götürdüm sağlığında herangibir sorun olmadığını söylüyor fakat yemiyor çocuk belirli şeyler hep aşina olduğu tatlar bu kadar ben farkımdayım büyüten benim bu böyle gitmemeli çok üzülüyorum hiçmi birşey yemez hiçmi açlığını bilmez
Denemişssinizdir mutlaka ama, kendi yemesine izin veriyor musunuz, döke saça. Ya da başka yiyen çocuklar varsa, onları görüp heves edebilir. Ya da nazı size geçiyor belki, başka biri, çekindiği biri olursa işe yarayabilir. Ya da kreş, anaokulu gibi bir ortamda daha farklı davranabilir. Bunlar geliyor şuan aklıma. Ben kullanmadım ama iştah açan ilaç/takviyeler de oluyor. Belki onlar işe yarar.
önce (3 puan) tarafından
çocuğumu büyütürken yağmurdan çamurdan bile esirgemedim farklı birsey yediğinde çok mutlu oluyorum ki evet ev takımtım düzen temizlik takıntım var ama çocuğumu asla etkilemedi yani kendi kendine yesin kendi yediği daha çok yarar der büyüklerimiz onuda yaptım yapıyorumda ama yok
Zor gerçekten, umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer. Belki başka öneriler veren kullanıcılar olur, biri size çare olur.
0 oy
önce (3,989 puan) tarafından
Demir eksikliği olan çocuklarda iştahsızlık olur, D vitamini eksikliği boy uzamasına en büyük etkendir. Dr la görüşüp kan değerlerine baktırın. Kan vermişken tiroid e de baktırın. Dediğiniz günü gelişimi geriyse mama takviyesi başlatır
0 oy
önce (19,502 puan) tarafından
Bu sebeple 18 aylık.bebegime raporlu mama verdi doktor. Onu da içmedi. Endokrinoloji ve gastroenteroloji ye sevketti. Onlar da mama verdiler. Onu da içmiyor. 18 aylık 8.5 kg . Ben de çok üzülüyorum. Her gören küçük diyor. Dışarıdan da çok fark ediliyor yani. İnşallah düzelirler ne diyelim 
0 oy
önce (8,081 puan) tarafından
Instada hastalanmayaçocuk diye bir kanal var. Oranın sahibi atom diye bir şey paylaşmıştı eskiden. Herkes ondan çok memnun. Denemenizi tavsiye ederim
0 oy
önce (3,603 puan) tarafından
Aile hekiminiz bir arkadaşın kizinada aynısını söyledi gelişim testi yaptırın dedi bir yaptır istersen hem onlar daha iyi yönlendirir ne yapılacağını 
0 oy
önce (11,369 puan) tarafından
Benimde kızım öyleydi çok şükür raporlu mamalardan sonra toparlandık iştahı da açıldı süt kullandığımız dönem sadece 1 kilo almıştı ama raporun süresi bitti 2 ayda 3 kilo aldı çok şaşkınım ne zaman boya verecek bakalım 
0 oy
önce (545 puan) tarafından
Benim de aynı dert yemeyen çocuk ömür yiyor resmen sizin 3.5 yaş kaç kiloda oğlunuz 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 113 göst.
0 oy
0 cevap 27 göst.
+2 oy
16 cevap 340 göst.
0 oy
6 cevap 75 göst.

408,428 soru

12,271,075 cevap

37,591 kullanıcı