+1 oy
403 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (794 puan) tarafından
Konu nerden açıldı hatırlamıyorum konuşuyorduk eşim dedi ki aşk sevgi yok yalan dedim nasıl yani sen bana aşık değil misin değilim dedi belki sevgi var ama aşk yok genel olarak inanmıyorum aşka sevgiye seninde bana aşık olduğunu düşünmüyorum dedi dedim sen kendin öyle sanıyorsun ben ilk günkü gibi hislerim bilmiyorum ben böyle hissediyorum dedi dedim niye birliktesin o zaman seni sevmiyorum demedim sadece ben böyle aşka inanmıyorum dedi yani anlayamıyorum beynim durdu eskiden aşık adam siirler yazan adam şimdi aşka inanmıyor bana şarkılar atardı sabaha kadar uyanınca şiir gibi sözler yazardı nerde o adam nasıl değişti anlamıyorum dedim benden mi kaynaklı artık sevmiyor musun beğenmiyor musun beni ne alakası var diyor

20 Cevaplar

0 oy
önce (794 puan) tarafından

En İyi Cevap

Arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize beni çok rahatlattiniz uykularım kaçmıştı sayenizde olayı büyütmeden sağlıklı düşünmeye başladım:)

-Reklam-
+2 oy
önce (1,880 puan) tarafından
Bende eşin gibi düşünüyorum 
İnşallah bizi bizden koparmaz bu duygular
önce (1,880 puan) tarafından
Yoo aksine her iki tarafta bunun farkına varırsa ve aşktan daha onmi bağlar oldugunu anlarsa hiç sorun olmaz daha bağlanırlar birbirlerine
İnşallah dediğin gibi olur
önce (2,201 puan) tarafından
Ben de eşin gibiyim. Aşka inanmıyorum. Aşkı doğru da bulmuyorum. Sağlıksız bir duygu aşk. Sınırı yok, hata yaptırabilir ve hatanın bedelini her iki taraf da ödeyebilir. Sevgi öyle değil. Sevgi büyür, gelişir, dönüşür, sadakat olur. Aklı başında bir sevgi ömürlüktür. Aşk tırı vırı :))
İnşallah bizim sevgimiz de dediğin gibi büyür :)
+1 oy
önce (2,257 puan) tarafından
Evlenene kadar aşk diyebiliriz evlendikten sonra yerini sevgi alıyor. Her çifttede iki kişininde eşit sevdiği çok nadir. Muhakkak biri daha fazla seviyor bence.
Bende senin gibiydim çok canımı yakardı bu durum sonra duâ ettim sevgim azalsın diye azaldıda belamı buldum sjsjsjsjs Sevildiğin kadar seveceksin bazen. Fazlasına gerek yok.
Bunu deneyeceğim bundan sonra
Dene ne kendini nede karşındakini yıprat bence.
Tamam teşekkür ederim :)
Rica ederim :)
0 oy
Kızlar eşim benden soğuyor mu artık bitiyor muyuz yoksa ?
önce (2,544 puan) tarafından
Kötü bir düşünce değil ama eksik anlatım olduğu için alınmışsın. Mesela ama seni ilk günkü gibi seviyorum dese daha iyi olurdu . Erkekler genelde konuşmayı pek beceremez
Valla biraz kaba birisi eşim kırıcı konuşur hep ama evlendikten sonra bu yönünü gösterdi
0 oy
önce (974 puan) tarafından
Bazılarında ilk gün gibi kalmaz aşk onun yerini sevgi alır ilk defa duyduğum şey değil mesela ben şaşırmadım 
Öyle düşünürsen kendi içinde ki duygulardan vazgeçersin ama eşin dürüst olmuş yalan söyleseydi daha mı iyidi birde böyle düşün
Zaten diyor ben eğer ki aklım karışırsa seni karşıma alır söylerim bosanalim derim hakkını verir sana evini tutar ayrılırım uğraşmam diyor
Benim elimde aynısını söylüyor ki söyler de ilk kendinden duyarım onu buna eminim takma canım sende
Aynen zaten olacak olan her türlü olur demi
Kesinlikle
0 oy
önce (4,915 puan) tarafından
Evet cnm bazen sevgi aşk kalmaz alışkanlık olduğu için surdurusn bazılarında aşk olur bazılarında sevgi bazılarında her ikisi de olur
Yani ben çok üzüldüm ondan bunları duyacağımı hiç düşünmemiştim inşallah bitmeyiz
0 oy
önce (12,583 puan) tarafından
aşk, kalbinin midende atması bana göre. ama uzun süreli ilişkilerde bu olmuyor. eşimle 14.sene olacak tanışalı, o kıpır kıpır olan şey yok. sevgi var mı tabii ki sonuna kadar. ama aşk başka bir duygu. bunu herkes her zaman hissetmiyor olabilir. bu da evlilik bitirmez. evliliği sevgi saygı ayakta tutar. 
Bende ona şaşırdım yani uzun zamandır mutluyuz problem yok neden bitti aşkin ne değiştirdi diye düşünüyorum hayırlısı olsun inşallah
önce (12,583 puan) tarafından
bunun mutlu olmakla alakası yok ki. aşk, heyecandır, ihtirastır. evlilikte bunu her daim yaşayamaz insan. ara ara yükselir geri düzene biner. dizilerdeki gibi olmaz hayat her dakika sevgimiz sınanmıyor
Olabilir bakalım zamanla göreceğim inşallah düzelir daha iyi oluruz
0 oy
önce (567 puan) tarafından
Evlilik aşkı öldürüyor, geriye sevgi kalıyor. Ben aşka inanıyorum ama 2 kişinin aynı anda aşık olup evlendiğine inanmıyorum. Bir taraf hep daha fazla seviyor. Ben aşk evliliği yapmadım. Yapamazdım da. Eşim beni daha çok seviyordu, hâlâ öyle. Ama bu benim onu sevmediğim anlamına gelmiyor.. . 
Eskiden o aşıktı seni seviyorum demeden duramazdi ben nadir derdim evlendik benim aşkım büyüdü onun ki yok oldu
Azcık kaçarsan gelir, bu böyledir. Herşeyden önce alışkanlık var. Ben eşimden bazen soğuyorum kavgalarda. Sonra bi süre geçiyor ilk günki gibi oluyoruz. Biraz da farklı dene iletişimini azalt
Eşim zaten çok konuşmasan iyisin hoşsun diyor bakalım bundan sonra tek kelime etmeyecem fark edecek mi
Bıkmış gibi.. Güzel, gülen , dertleşen ,ortak fikirle aldığınız kararlar felan gibi güzel anlarınız varmı
Bazen oluyor tabi hayallerini düşüncelerini anlatıyor ama beni seviyor musun bana kötü baktın niye öyle dedin diyince kızıyor çok konuşuyorsun diye
0 oy
önce (4,721 puan) tarafından
Aşka bende inanmıyorum... Ama sevgi kalıcı 

Şiirler şarkılar bilmem sensız yaşayamamlar hepsi yalan bende inanmıyorum asla 
Herşey olabilir canım hayat şartları bile etkileyebilir severek olmadığı için bu kadar cvp verebiliyorum ama çokda görüyorum severek evlenenlerin çoğunda böyle sorun oluyo
Doğrudur ben eşimin beni sevmeyecek olma ihtimaline üzüldüm o yüzden herhalde böyle oldum
Seviyordur canım artık sevgi saygı vardır evlilikte en önemlisi de bence bu
Yani dediğin doğru huzur mutluluk olsun beraber olalım gerisi sorun değil
Tabiki öyle canım
0 oy
önce (2,428 puan) tarafından

Bende eşine katılıyorum yalan yok eşime aşık değilim ama çok seviyorum:) çünkü aşık olmak bence sevgiden önce oluşan durum yani kalbin birine ısınması veya değişik duygular beslemek ki aşk zamanla bitiyor  ya yok oluyor ya da yerini sevgiye bırakıyor 

Bizimkinide sevgiye bıraktı çok şükür:)

Maşallah canım bende 3.5 yıllık evliyim ama dediğim gibi bende de aşk yok sevgi var:))
Bu aşkını kaybetmene sebep bir şey oldu mu eşinden yana yoksa kendi hissin miydi hani olur ya bir söz bir davranış bitirir
Yok canım yani bilmiyorum öyle olsa sevgimde biterdi herhalde, ama onu çok severim çok düşünürüm hani onun rahat olması kendini iyi hissetmesi için elimden geleni yaparım eşimde benim için öyle
Doğru diyorsun sevgi kalıcı Allah gönüllerinden de gönlümüzden de bu sevgiyi eksik etmesin
Amin canım ❤️
0 oy
önce (1,333 puan) tarafından
Bende tam olarak eşin gibi düşünüyorum aşk diye bişey yoktur birini koşulsuz şartsız sevmek vardır aşk gelip geçici bir hevestir sadece bir şeyi çok beğenirsin alana kadar hunharca emek harcarsın ve alınca anlamsız olur aşk budur ama sevgi tam tersi seversin onun için elinden geleni yaparsın takıntı haline getirmez zamanla senin oluşunu izlersin senin olunca da hislerin ölmez 
Yani öyledir muhtemelen çünkü aşk gerçekten geçici eğer hala sana değer verdiğini hissettiriyorsa bu sevgidir seni düşünüyorsa sevgidir eğer bu aşk olsaydı ilk sene sonunda aynı evde farklı odalarda farklı alemlerde olurdunuz evde yemek var yok karım var yok düşünmezdi tek yaşıyor gibi takılırdı
Yani yalnız odada kafa dinlemek yalnız balığa gitmek istiyor çocuktan sonra diyor kız durmuyor kafa dinleyemiyorum ama kızdan önce bensiz nefes almazdı
Şimdi o konu da da haklı gibi bizler bile bunalıyor kafa dinlemek sessizlik istiyoruz bu sevgisizlik değil şarj olmak gibi bişey
Evet doğru diyorsun bakalım biraz kendi haline bırakacağım eşimi dinlesin kafasını
Tamam canım benim
0 oy
önce (720 puan) tarafından
Eşini gördüğün zaman elin ayağına dolanıp ağlayasın gelip içinde kelebekler uçuşuyor mu? Bence hayır ☺️ aşk en fazla 2-3 sene sürüyor , yerini sevgi alıyor. Aşk denilen şey ilk etap oluyor. Yani eşin haklı. Evlilikte sevgi saygı oldu mu gerisi hiç önemli değil ❤️☺️
Benimkisi aşk mı bilmiyorum ama ona hala çok severek bakıyorum gülüşüne bakışına bile hayranlıkla bakıyorum mutlu oluyorum neşeli olunca o bende mutlu oluyorum
0 oy
önce (1,454 puan) tarafından
Evliliklerde bi tarafin sevgisi daha çok oluyor. Mesela ben eşimi çok seviyorum ama onun beni benim onu sevdiğim kadr sevmediğini hissediyorum. Hiç sevmiyor demiyorm ama benm kada sevmiyor. Bunu hastalığım döneminde daha çok anladm. Aşk sanırım herkesin hayatında bir kere oluyor. Bende aşka inanmıyorum 
Sanırım aynı duyguları yaşıyoruz ama bu kırıcı oluyor:(
0 oy
önce (1,842 puan) tarafından
İlk günkü o tutku heyecan zamanla başka bir duyguya dönüşüyor. Artık görünce elim ayağım titremiyor kalbim güm güm atmıyor mesela benim. Ama akşam işten eve gelsin diye bekliyorum. Şiir yazmiyor güzel mesaj atmıyor ama marketten " sen seversin diye " gidiyor bir sey alıyor. Bence anlatmak istediği böyle bir sey.
Evet öyle diyor senin sevdiğin çikolatayı çiğköfteyi alıyorum seni seviyorum dememe gerek Yok diyor ama seni seviyorum demek zor geliyor
önce (1,842 puan) tarafından
Benim eşim de öyle aşkım hayatım sevgilim demez ben de demem. Sevgiliyken diyorduk evlendik mesela. Yalı çapkinindaki oğlan gibi karımmm diyor :D ben mesela beni sevdiğini hissediyorum bazı seyler değişmiş olsa da. Sevgi başka boyuta geçti aile olduk. Mesela herkese karşı savunması, arkamda olması gibi gibi. Seni sevdiğini birçok şeyden görebilirsin.

Ben de sevdiğimi kolay söyleyemem. Yapı gereği öyleyim. Ama hasta olsa başında beklerim. Sevdiği tatlıyı yaparım. Gece çalışıyor ve üşümesin diye gider çorap alırım mesela.

Sanırım sen o ilk günkü heyecanı istiyorsun. Evet bu azalmış olabilir ama seni sevmediği anlamına gelmez
Doğru diyorsunuz çok teşekkür ederim biraz daha duygularımı kontrol etmem gerektiğini anladım
0 oy
önce (399 puan) tarafından
Başta ki o heyecan vs aşk zamanla sadece sevgi saygı kalıyor bence , zaten sevgi saygı varsa hiç bir şey sorun olmaz ve seni sevemese mesela sen bunu zaten hissedersin , bence de öyle o aşk heyecan kalmıyor ama sevgi hep vardır çok kafana takılırsa sakın bir zamanda yine eşinle konuş ve bunu kafana taktığını anlat eminim rahatlarsın 
Bakalım biraz zaman geçsin bir soracam aynı düşüncede mi
0 oy
Bende eşime deliler gibi aşığım onun için dünyayı dahi yakarım, eşimde beni sever ama genel olarak bakınca benim sevgim daha baskın benim için erkekler kadınlar gibi değil, eşim de benim için her şeyi yapar sevgisinide biliyorum sadece kadınlar ve erkekler farklı onlar öyle kendi halinde seviyorlar işte:⁠-⁠)
Demi ekmek alıyor daha ne yapsın seviyor işte :) çok düz mantıklar
Malesef geneli böyle
0 oy
önce (233 puan) tarafından
aşk ve sevgi arasında dağlar kadar fark var. islam âlimleri bile aşktan korkmuş ve sakınmışlar. çünkü aşk insanı mecnun yapar. Mecnunlukta bilindiği üzere aklını kullanamamaktır. çok güzel bir örnek var eski islam kaynaklarında. adamın biri cariyeye aşık olur ve aşkından mecnuna döner kavuşamaz ve son nefesini verirken onun adını sayıklayarak verir. kendisine kelimei tevhid telkin edilmesine rağmen bunu yapar. halbuki son nefeste söylenmesi gereken kelimei tevhiddir. kalpte en çok ne yatıyorsa dile de o vuruyor. 

eşinize haksızlık yapmayın sizi seviyor sadece aşık değil  iyi ki değil. 
Bu yönden hiç bakmamıştım
0 oy
önce (675 puan) tarafından
Hayatına biri girdi ve aşkı adama küstür du ben aşka inanmam kocamı seviyorum ama aşık değilim ben saygının olduğu yerde herşeyin olacağını düşündüm için aşk Sevgi bir köşede 
Saygı sevgi huzur vardı bu yüzden şaşırdım bende ama normal olan buymuş
0 oy
önce (675 puan) tarafından
Sorumluluk bindiği zaman bir insana sevgi camdan uçar gidermiş yerine saygı kalirmis 
Evet zaten çok sorumlulukları var ağır işte çalışıyor ondan da hevesi olmayabilir
0 oy
önce (2,818 puan) tarafından
Esin hakli galiba bende inanmiyorum :((
Herkes aynı düşüncede herhalde bende düşüncelerimin farkında değilim aşık sanıyorum sevgiyi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 178 göst.
8 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Hicrannn (1,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 927 göst.
29 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ayazmoms (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,149 göst.
1 Eylül 2020 Aile & Aşk kategorisinde 12345hg (352 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 311 göst.