0 oy
171 göst.
Diğer kategorisinde (974 puan) tarafından
Bebeklerinizi ne zaman yürütece koydunuz ve ne zaman ek gıda ya başladıniz

13 Cevaplar

0 oy
tarafından

6 aylıkken ek gıdaya başladım 

5.5 aylıkken yurutece koydum 

(974 puan) tarafından
Teşekür ederim canim hayırlı cumalar
tarafından
Sağ ol canım
-Reklam-
0 oy
(2,756 puan) tarafından
6 aylıkken hemşire kontolde baslamami söyledi yürütec 7 aylıkken koydum 
(974 puan) tarafından
Teşekür ederim canim hayırlı cumalar
0 oy
(4,841 puan) tarafından
6 aylıkken başladık, 7 aylıkken yürütece koydum canim 
(974 puan) tarafından
Birazdaha beklemeliyim o zaman 4 buçuk aylık 2si için de erken demekki
(4,841 puan) tarafından
Evet canım sütün yetiyorsa beklemekte fayda var
0 oy
(2,818 puan) tarafından
Yurutece hiç koymadım doktorlar sağlıklı değil diyor

4. Ayda tadimlara basladik
(974 puan) tarafından
Peki ilk ne ile başladınız 4 aylık ken
(2,818 puan) tarafından
Tek tek Havuç kabak brokoli
0 oy
(415 puan) tarafından
Her bebek farklı cnm ben ilk oğlumu 4 aylıkken koydum ek gıdaya 1 aylıkken başladım 

Şimdi 4 aylık bı oğlum dha var ona yeni basladim bir buçuk hafta oldu yürüteç bu ay sonu baslicam 
(17,840 puan) tarafından
1 aylikken en gidami dedin yalnis mi okudum kiz
(974 puan) tarafından
1 aylık çok erken degilmi
(415 puan) tarafından
Evet doğru okudunuz ilk oğlum rüzgar meme yemiodu mamayı da istemiodu ufak ufak baslmaistim pirinç unu fln 3 aylıktı normal yemek yemeğe geçmişti püreli olarak veriodum 6 aylıkken lahmacundan herşeyine yiyodu
Ama yine diyorum ikinci oğlum öyle değil
O zaman o gerekiyordu aç kalmasın dye mecbur baslamastim yani her hafta kontrole gidioduk 1 yaşına kadar
Smdi yemesi flnda hala aynı maşallahı var
(974 puan) tarafından
Maşallah kuzuma o zaman cesaretiniz içinde alkışlıyorum sizi
(415 puan) tarafından
Valla o zaman deli cesareti de varmış açıkçası yalan değil yaşımda küçüktü

Ama smdi oğluma bir buçuk iki hafta olacak anca basldim ek gıdaya onuda memeyi bıraktı mamaya başladık dye basldim
Dün sordum hemşireye tabi basla dedi
0 oy
(1,562 puan) tarafından
5 aylık ek gıdaya başladım 9 aylıkken çok çok az 10 aylıkken tam koydum yürütece
0 oy
(4,094 puan) tarafından
Yurutece erken koyma canım 

Sağlıklı değil ben 7 ayı bitmişti koydugumda
0 oy
(536 puan) tarafından
5.5 aylık ek gıda 7.5 aylık yürüteç çok önerilmediği için en fazla yarım saat koyuyorum 
0 oy
(1,471 puan) tarafından
Yürüteç önerilmiyor eğer hala almadiysan yürüme arkadaşı al. Çünkü yürüteç bebeklerin yürümesini geciktirdigi gibi parmak ucuna basma ve omurga ve kalça bozukluklarina sebep oluyor. 

Eğer bebegin hazırsan 5,5 - 6 ay gibi ek gıdaya baslayabilirsin. Katı gıdaya başlamak için desteksiz oturuyor olması önemli. 
(974 puan) tarafından
4 buçuk aylık canım o yüzden karar siz kaldım yoğurt versem mi diye tereddüt ettim
(1,471 puan) tarafından
Ben yogurt değilde kavanoz ek gıda vermeye başladım. Bimde de var aylarına göre .
(2,309 puan) tarafından
Yoğurttan daha mı sağlıklı yani onlar
(974 puan) tarafından
Kendi mayaladim yoğurt canım
(1,471 puan) tarafından
Yoğurt kabızlık yaptığı için ek gıda döneminden önce verilmiyor. İçerik konusunda bilgi sahibi değilim.
0 oy
(4,305 puan) tarafından
5. Ayını geçince tadım  yapmaya başladık yürütece hiç koymadım doktorum tavsiye etmedi
0 oy
(5,977 puan) tarafından
Önce doktoruna götürdum ek gidaya hazir baslayabilirsin dedi 5.5 aylikti yogurtla basladım 7 ayliktada yurutece koydum ama surekli durmadi ama kısa sureli gunde 10 dk 15 dk cok fazla tutma parmak ucunda yurume yapabiliyor 10 aylikkende yurume arkadasi vardi zaten yurutuce binmek istemedi onunla yurudu yasindan bir iki gun gecti kendi yurudu
0 oy
(255 puan) tarafından

Yürüteç zararlı. Çok zor oldu ama koymadım. Sabrettim kucakta taşıdım vs. 

Ek gıdaya tam 6 aylıkken başlayacaktım ama gelişimi de çok iyiydi, doktor 5.5 aylıkken tadımlara başlattı. Zaten bir çay kaşığı bir tatlı kaşığı falan veriyorsunuz. Uzunca bir süre böyle tadım devam ediyor. :)
0 oy
(627 puan) tarafından
Canım emiyorsa sütun yetiyorsa 6.ayi bekle ek gıda için 4 ay çok küçük daha bırak doya doya emsin  mama alıyorsa da doktoruna danış bence Ben tam 6.ay dolunca ek gıdaya başladım 7 aylikti yurutece koydum ama günde yarım saati geçmiyordu toplasan. 
(974 puan) tarafından
Tamam canım emiyo ama sürekli emdiği için sütüm yetersiz geliyor diye düşünüyorum özellikle gece sık uyaniyo o yüzden ne yapucami bilemedim  biberon emmeyi Bilmiyor en azından yatarken mama takviye ederim ama bebişim tutamıyor
(627 puan) tarafından
Kilo alımı iyiyse sütun yetiyordur 4.ay atak dönemi onyuzden sık emiyor sık sık uyaniyor olabilir sen bikac ay daha idare et düzelir inşallah:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 1,241 göst.
13 Eylül 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde meraklı taze:) (820 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 782 göst.
0 oy
5 cevap 133 göst.
2 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 174 göst.
18 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (1,465 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,297 soru

23,678,014 cevap

310,056 kullanıcı