+1 oy
117 göst.
önce Diğer kategorisinde (570 puan) tarafından
Eski tip duduklum var ocağa düdüğü havadami koyucam nasıl yapicam arkadaşlar bı söyler misiniz 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (15,626 puan) tarafından
Foto yüklesene canim. Eski tip aliminyumlar var, sonradan çıkan çelik düdüklüler var. Belki seninkinden kullanan vardır. 
önce (1,181 puan) tarafından
Ben aliminyum kulaniyorum düdüğü seyyar koyorsun cuf cuf sallanıyor seninkidemi ondan
önce (15,626 puan) tarafından
Ondanimda var birde tefal aldim ama aliminyumda pişeni daha çok seviyorum.
-Reklam-
+1 oy
önce (1,181 puan) tarafından
Evet kaynadıktan sonra indiriyordum ben düdüğünü düdüğü düştü bende daha. Eski termo düdüklü ele geçirdim fsler gibi maşallah:)))
0 oy
önce (129,022 puan) tarafından
kiz eski tip nasi bisi foto at ben anliyom az bucuk bi suredir
önce (260 puan) tarafından
Benim Demirbasim ya :D
0 oy
Eski tip derken normal düdüklüden mi bahsediyorsun şu ayarlı olmayanlardan falan ben hep onlardan kullanıyorum ben de yerinde tüyleri sevmiyorum düdüğünü havaya kaldır ocağın altını aç ses geldiği zaman altını kısıp düdüğünü aşağıya indireceksin
önce (570 puan) tarafından
Teşekkür ederim
Rica ederim bitireceğini şeye göre dakikasını tut düdük indikten sonra tekrar ses geldiğinde ona göre dakikanı sarmaya başla kapağını acil açmak istersen hemen suyun altına tut çatalla düdüğünü hafif hafif böyle çok hafif çıkartarak kaldırırsan hiçbir şey olmaz ben hep o şekilde hızlı şekilde de açtığım oluyor
Kuru fasulye yapicam da soğanı salçayı kavurucam sonra kapağını kapaticam ve düdük havada olacak dimi
Evet canım
0 oy
önce (826 puan) tarafından
O nasıl oluyor canım bir ekle bakalim
0 oy
önce (99 puan) tarafından
Eski termo düdüklü lerden değil mi canım. Yemeği pişireceğin şekilde tamamladıktan sonra kapağını kapat düdüğünü tak havada kalmasın. O ince demire oturttur. Fışırdadığında sallanacak şekilde koy yani. Ve asla fışırdarken dokunma düdüğünü havaya kaldırma. Altını kapattıktan sonra da havası o fışlama sesi bitene kadar asla düdüğünü kaldırma kapağını açmaya çalışma. Yemek pişkin bir ön dakika sonra ses tamamen kesildiğinde kapağı aç. Kendi kendine havası çıksın düdüğü kaldırma sen hiç. Yoksa patlatırsın Allah korusun. 
önce (99 puan) tarafından
Sen kapağı kapat hatta düdüğünü kapatmadan önce oturttur öyle tak. Yemek pişsin. Kapattıktan sonra da havası çıksın bir ön ön beş dakika öyle aç. Piş erken havası çıkarken asla dokunma
0 oy
önce (17,231 puan) tarafından

Bu düdüklüden mi? Kaynayana kadar düdüğü havada kalmasi lazım. Kaynadıktan sonra indir

image

Biraz tuhaf çektim düdüklüden görünmemek için :D
önce (2,184 puan) tarafından
Ayy benim düdük hep inik ses gelince yavaş yavaş düdüğü kaldiriyorum havasını çıkartıp kapağı aciyorum şimdi ben yanlış mı yapiyom sjsjjsjs
Ocağa koydun ya yemek pişirmek için. Ocağa koyar koymaz düdüğü havada kalacak. Kaynamaya başlayınca düdüğünü indir. Kaynadıktan sonra yemeği bir süre daha pişiriyoruz ya. Ocağı kapatınca düdüğünü yavaş yavaş kaldır havasını al öyle aç..
önce (2,184 puan) tarafından
Ayy çok sagolasin artık öyle yapayım o zmn ben kendi kendime yemek öğrendiğim için pk bilgim yok mutfak ile
Evet bundandi çok tesekuur ederim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 92 göst.
1 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ozgegzem (570 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 101 göst.
29 Haziran 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 79 göst.
6 gün önce Alışveriş-Hediye kategorisinde Kubra- (804 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 75 göst.
27 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 5818 (9 puan) tarafından soruldu

408,258 soru

12,263,931 cevap

37,410 kullanıcı

Kategoriler

...