+3 oy
298 göst.
önce Diğer kategorisinde (673 puan) tarafından
Bıktım bu durumdan valla ya. Gurbette falan değilim eşimin ailesi de benim tarafım da hem burda. Ama buna rağmen yalnızım. Bi kaç yakın arkadaşım var ona rağmen yine yalnızım. 2 çocuğum var biri 28 biri 3 aylık. Evde sürekli onlarlayım. Kızım biraz yaramaz. O zaten yoruyor. E küçüğü de malum... Ne arayanım var ne soranım. Evde 4 duvar arasındayım. Pencere dahi açamıyorum kızım sarkıyor diye. Eşim kaç aydır pazar dahil çalışıyor. Güya kışın rahatlayacaktık. Markete bile gidemiyorum. Hayat enerjim bitmiş durumda. Bir şeye heyecanım hevesim kalmadı. Yemek yiyesim gelmiyor hareket bile edesim yok. Sadece yatıp uyuyasım var saatlerce. Uykum yok ama yatasım var. Ölesim var artık valla her şeyden bıktım. Adetim dün gece namaz falan kılamadım ama Allaha canımı al diye yalvardım. Niye böyle oldu bilmiyorum. Çocuklarım var çok şükür ama ben yaşamaktan bile bıktım

14 Cevaplar

+3 oy
önce (347 puan) tarafından
Bence bir psikiyatri destek almalısın
önce (673 puan) tarafından
Valla yemeği zor yiyorum, psikiyatri hak getire
-Reklam-
+1 oy
önce (677 puan) tarafından
Bıktım depresyonu yaşıyor dün psikiyatri ye gözük cnm
+1 oy
önce (448 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum bende de durum aynı hepsini birebir yaşıyorum birde ek olarak eşim ilgisiz davranıyor bıktım bu durumdan psikiyatri yede gittim yine aynı yine aynı bende depresyon dan depresyona sürüklenip duruyorum nereye kadar böyle olucak bende bilmiyorum
0 oy
önce (709 puan) tarafından
Neden dışarı çıkmıyorsun ki? Ben çocuklara üzüldüm. Onlar için dört duvar daha kötü.
Nasıl çıkayım. Biri 2 yaşında biri 3 aylık. Anakucağına koyuyorum küçüğü. Kızımla zor ilgileniyorum o zaman. Geçen gün Bi yarım saat olsun çıkarayım dedim. Soğuktan dondu çocuk. Eve geldik mecbur
0 oy
önce (1,617 puan) tarafından
Sen şimdi bazı şeylerden vazgeç. Yapılabilir hedefler koy. Mesele evim tertemiz olsun falan deme. Senin 2 si de çok küçük bebeğin var sadece onları sağlıkla huzurla nasıl büyütebilirim diye ona odaklan. Onlar iyi olsun gerisini bosver. De ki mesela 1 senemi çocuklarıma adıyorum. Hedefini daralt bunalıma girme. Ev batsın gitsin boş ver mesela. Bu sene yapamayacağin şeyleri yapmıyorum diye üzme kendini böyle daha kolay atlatırsın gibi geliyor bana 
Başta takıyordum da şimdi ev batıyor umrumda değil. Bazen boş vaktim olmasına rağmen bile toplayasım gelmiyor yapmıyorum
Kimsenin aramamasina takılma, nefes alamıyorum deme kendi kendini ikna et biraz diyorum. Çocuklarına odaklan gerisini boş ver
önce (5,040 puan) tarafından
Ay bu bana o kadar ıyu gelmıstı ki. Gecen senne doğum yaptım  kızım da kucuktu daha. Kızımı parka bıle götremıyodum kış gelsn bır an öncce dıyodm vocdan azabından sonra sneın deıdıgın ggibi kendi kendıme bu seney7 sayma bu srne evdesın başka bişey düşünme dedm. Bu sene ıcın hersey baska olcak dedım. Ve dedğim gibi her fırsatta ıkısıno bırlıkte dışaeı cıkaedım ben çıkaramasam babasına zorla cıkartrım kızımı. Yapamadıklarını düşünmek sadece kötü hıssettiriyor ınsana
Aynen öyle Şeyma hanım. Benim de 1 yaşında bebeğim var. Bazı şeyler zor gelince diyorum ki bak bir senede ne kadar aşama kat ettin geçen sene alıp dışarı cikamazdim ama artık daha rahat çıkıyorum. İşte çekmece karistiriyor bu ara zorluyor diyorum 6 aya neler neler değişir. Oğlumu da hep büyüttüm her zor zaman da gelip geçici belki 1 ay sürecek belki 2 ay ama bitecek diye kendimi ikna ediyordum
0 oy
önce (609 puan) tarafından
Sen benj anlatıyorsun biri 11 aylık diğeri 26 aylık iki bebek ve kızım hiç yerinde durmuyor sürekli birşeyleri atıyor , çığlık atıyor oğlum kucağımdan inmek istemiyor daha bugün mutfak dolaplarımı silemiyorum mutfağımda, dolaplarımda , ćamaşırlarımın yerleri alt üst olmuş baktıkça moralim bozuldu, bir bardak cayı içerken bile kaçak göçek içiyorum. Yani aynıyım seninle havadA soğuk dışarıya cıksak oğlum üşüyor ama yinede arada 1 saat çıkarmaya çalışıyorum parka, geçicek bugünlerde , mutlaka.
0 oy
önce (78 puan) tarafından
Canimmmm canım sakin oll ne desen haklısın yoruluyorsun tek başına herseyi yap herseyi düşün psikolojikmen yorar insani bende gectim o yoldan daha da kötüyüm gurbette hickimse yok koca desen odun gibi neyse gecti oğlum 4 e girecek arkadas gibi oluyoruz. Sen surekli kendine ben hep bu vaziyette kalmayacağım çocuklarımın bu yaşını geri getiremem de. Gun gelir gezersin yer içer evin hic dağılmaz. Buyuk cocukla etkinlikler yap eve birilerini davet et degisik kafalar lazim birileri sana derdini anlatsin dinle. Yaprak dökümü ac izle baştan veya izlemedigin baska dizi açık kalsin sen islerini yap ben boylr gecirdim bacim unutma SENIN SENDEN BAŞKA HICKIMSEN YOOK...
Son dediğin o kadar doğru ki. Gerçekten gördüm benim benden başka kimsem yok. Ama çocuklarımın da benden başka kimsesi yok. O yüzden güçlü olmaya çalışıyorum işte
0 oy
önce (41 puan) tarafından
Benim ailem benimle görüşmüyor. Başka şehirdeyim. Küçük kardeşimi çok özledim. Dün babamı özledim diye ağladım. Hayattalar çok şükür ama özlüyorum. Görüşmüyorlar benimle. Eşimin ailesine gelince kimse kimseyi takmıyor. Amca dayı hala kuzeni hiçbiri ile görüşmüyorlar. Kaldı abileri yengeleri. O da 2 eltimle konuşmamı evlerine gitmemi yasakladı. Kaldı 3 eltim. Bide kaynanam. Onlarda Allah'a emanet kimse kimseyi takmıyor. Merkezde yaşıyordum şimdi gurbette köydeyim. Kimsem yok arkadaşım yok. Durumumuz yok eşimin çalışması lazım iş yok. Gurbete gidip çalışacak. 2senedir evliyim. Çocuğum yok 20 haftalık hamileyim. Eşim çalışmaya gidicek. Evdeyim tek başımayım gidicek gezicek yer yok. Konuşacak kimse yokm sıkılıyorum bunalıyorum. Elimiz sıkışık eşimin çalışması lazım iş arıyor. Bı dışarı çıkamıyorum bı markete gidemiyorum izin vermiyor eşim. Bunaldım ben çok bunaldım. İdare ediyorum işte bebeğime umudumu bağlıyorum. Doğarsa hayattim güzelleşir diye. Annemi özledim kardeşlerimi özledim babamı özledim çok yalnızım ama yaşıyoruz işte idare ediyorum Allah büyüktür 
0 oy
önce (1,335 puan) tarafından
Çok yorulmussun çok bunalmissin. Hayatındaki şeylerin aynı döngüde olmasından helak olmuşsun. Yatıp kalkıp yine aynı şeyler. Tüm gün çocuklarla uğraşmak ev işleri .. tukeniyorsun. Eğer istersen ailenden yada eşinin ailesinden destek iste biraz. Çocuklara bakmaları için. Bı iki saatte olsa kendin için biseyler yap. Yapabileceksen. Seni öyle iyi anlıyorum kiii
Evet tam da dediğin gibi. Sürekli aynı şeyler. Kendi ailemden isteyemiyorum annemin de küçük çocuğu var. Köyde yaşıyor inekler var hasts babaannem var. Kaynanam da.... Zaten post açtım geçen gün o yüzden o hiç bakmaz. Kardeşim bende kalıyor okul için. Onun kendine hayrı yok. Şu ara tatilde Bi kaç gün anneme gidesim var ama bakalım işte
0 oy
önce (398 puan) tarafından
Biraz misafirliğe git annengile evden çıkmadığın için bu haldesin. Bir hava al yürüyüş yap. Açık havada yürüyüş seratonin salgılıyor bol bol. 
Doğru diyorsun canım ama sorun o. Yapamıyorum. Havalar zaten soğuk kızım zaten hep üşüyen Bi çocuk sık hasta oluyor diye çıkamıyorum. Eşime bıraksam adam haftanın her günü çalışıyor.
0 oy
önce (401 puan) tarafından
Bende öyle etrafımda çok insan var gibi ama aşırı yalnızım kimsem yok gibi, ama ailenle aran iyiyse çocuklari al oraya git kafan dağılır, ben çok bunalinca annneme giderim bebeğim küçük hamileyim birde, bebeğe de değişiklik oluyor oynuyor ordakilerin peşinden gidip geliyor onlarda bakıyor bebekle ilgileniyor, bazen bir iki gün kalırım çok bunalmissam ama tabi ailen iyi anlayışli ise aksi halde gittiğinde daha çok bunalirsin
Anlayışlılar sorun yok ama kalabalıklar. Evde 6-7 kişiler. Bi de kardeşim okul için bende kalıyor. Ara tatilde gidesim var ama bakalım tabi durum ne gösteriyor
önce (401 puan) tarafından
Bizimkiler de beş kişi ama sorun olmuyor herkes biraz oyslasa akşam oluyor, o yüzden düşün bunu belki iyi gelir
0 oy
önce (2,588 puan) tarafından
2 küçük cocuk yormus seni. Senin dinlenmeye ihtiyacin var, destwge ihtiyacin var. Arayip anneni durumu anlatip bir iki gun yaninda kalmasini iste. Her yoruma olumsuz cvp vermissin, disari ciksa usuyorlar, paikoloha gidemem vs. Kendini toplamalisin.

Ususun cocuk nolacak, sıkı sıkı giydir yinw çıkar. Kendinle birlikte onlarida eve hapsetme. 4 duvar arasinda, yorgun argin tabi psikolojin bozulur. Hadi topla kendini, cik hava al, yakinlarina ziyarete git havan degissin

O esinde artik yaninda dursun biraz 
Eşim hep destek ama elinden bir şey gelmiyor. İşten çıkarma olacakmış beni çıkarmasınlar diye çabalıyorum diyor. Annem de zaten hem hasta hem onun da küçük çocuğu var. Evde hasta babaannem var. Köyde inekler tarlası var. Var da varrr. Onun hali benden de beter
önce (2,588 puan) tarafından
Kayinvaliden, kardeşin  vs? Benimde kimsem yok, yani etrafinda birileri varsa degerlendir. Ya da kabullenip biraz kendini sarsmalisin. Evde durmak insani bu hale sokar. Sarip sarmala cocuklari 15 dka olsa da cik, evin onune bile indirsen kar. Ve bu gecicic bir surec emin ol
0 oy
önce (4,981 puan) tarafından
Psikiyatrik değil canım senin durumun eminim burda birçok anne buna bende dahil bu durumu yaşasak daha ağır atlatabiliriz bu durumu  mümkün mertebe anlıyorum zor ama dışarı çıkmaya çalışa market olsun kapalı oyun alanı olan yerler olsun inan insana iyi geliyor 
0 oy
önce (19,497 puan) tarafından
Öncelikle hayat şartlarını değiştirmen gerek. Her gün iki çocuğunu da al çık dışarı. Arkadaşlarınla haftada 1 kez en az görüş. Evine davet et sen gidemiyosan. Olesin gelecek kadar depresyondaysan hicbirseyi umursama.  Canından kıymetli değil hicbisey. Psikiyatri ye git. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 265 göst.
12 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Aleyna hakan24 (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 132 göst.
4 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 2801 (673 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 77 göst.
3 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elifgaye (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 268 göst.
25 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Sakinkal (17 puan) tarafından soruldu

408,406 soru

12,270,354 cevap

37,574 kullanıcı

Kategoriler

...