+2 oy
105 göst.
önce Diğer kategorisinde (189 puan) tarafından
Bayanlar benim hatim grubum var arkadaşlarla her hafta 30 kişi 1 cüz okuyor ve birine veriyoruz HATİMi ama bazı hocalar diyor ki böyle hatim olmaz bir kişinin 1 cüz okuması ile o kişi sadece 1 cüz okuyor Kur'an'ı Kerimin bir kısmını okuyor diyor ama bazı hocalar hatim okur diyor 

7 Cevaplar

+1 oy
önce tarafından
Hatim oluyor canım 

Ama tek kişiye değil bütün gruba bagisliyoruz biz 
-Reklam-
+1 oy
önce (1,948 puan) tarafından
Betigul bunu bir kere aciklamisti. Oluyor canim. 

Mesela böyle düşün. Bir isi 10 kişi birlikte yqpip bitiriyor. Hepsi esit calismis oluyor. Ve o is sonuc olarak bitiyor. 

Hatim okumak ta ayni. Her kes okuyor ve gepsi bir hatim bitirmis oluyor
+1 oy
önce (2,428 puan) tarafından
O kişi hatim sevabından faydalanır ama hatmetmis olmaz bence

Ama şöyle her hafta farklı bir cüzü alarak okuyorlarsa bu şekilde birikerek en sonda kendisi de hatmetmis olur 
+1 oy
önce (1,612 puan) tarafından
Kim zerre kadar iyilik yapsa karşılığını alır kim zerre kadar kötülük yapsa karşılığını alır diyen Rabbimiz yapılan bu çabayı görmez mi? 

Bu şekilde 1 grubumuz vardı herkes sırasıyla hem kendi hatmini tamamlamiş hem de haftada bir hatim tamamlanmış oluyordu. Bu şekilde kişi 30 haftada 1 hatim yaptığı için nerdeyse senede 2 hatim ramazanda bir hatim yapsa senede 3 hatim bitirmiş oluyor. Yani kişiyi daha çok okuma noktasında motive ediyor teşvik ediyor. Tek başına kaç kişi senede 3 hatim yapar ki. Bir de Allah cemaat ile yapılan şeyleri sever çünkü burda anlaşma kardeşlik teşvik vs birçok olumlu davranış barindirir. İnş aynı sevaba da nail oluruz. Allahin lütfü geniştir vermek isterse bir hatime 10 hatim sevabı vermeye de 30 kişiye ayrı ayrı hatim sevabı vermeye kadir dir değil mi?
önce (189 puan) tarafından
Elhamdülillah ona ne şüphe çok güzel açıklamışsiniz
0 oy
önce (37 puan) tarafından
Hatim olur elbette. Ya zikir falan veren süre veren gruplar yok mu? Vardı bı tane ama telefon değiştirince numarası gitti elif hocamız açmıştı gurubu. Çok okumak istiyorum gün gün zikirler veriyordu süre veriyordu okuyorduk. Yokmu böyle bir grup acaba
önce (1,057 puan) tarafından
Var bizim
önce (37 puan) tarafından
Ay gercekten mı benide alamaz mısınız
önce (189 puan) tarafından
Linki var mi
0 oy
önce (1,057 puan) tarafından
Yani 1 sayfa okursan 1 sayfa sevabı alırsın. 

1 cüz okursan 1 cüz sevabı alırsın.

30 cüz komple sen okursan evet Kur'an'ı Kerimi hatmetmiş olursun. Hatim sevabı alırsın.

Asıl mühim olan okuduğun bir ayet bir sayfa veya bir cüz yada bütünüyle Kur'ân sana ne emrediyor bunu öğrenmek için Kur'ân okunur. Kur'ân 'ın bana yaşamım ve ölümümden sonraki hayatım için faidesi ne bunu bilmek öğrenmek için okumak lazım. Ashab bir ayet duyduğu işittiği vakit o ayeti hayatlarına tatbik etmeden başka ayet okumazmış.
0 oy
önce (138 puan) tarafından
Okuyanlar okuduklarını size bağışlarsa hatim olur.

Aksi türlü ortak hatimde payınız olur.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 17 göst.
0 oy
15 cevap 691 göst.
30 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Eslem 01 (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 24 göst.
5 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Cigdem5555 (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 67 göst.