+4 oy
379 göst.
önce Diğer kategorisinde (56 puan) tarafından
Bulunduğum yerde tamamlanmış 220 adet TOKİ dairesi satışa çıkarıldı. Kirada kalıyoruz şansımı denemek istedim. Eşim çok kızdı yıllarca borç ödeyecez ve 6 ayda bir taksit tutarı artacak, kötü bir daire, zemin kat çıkarsa ne yapcan çok üstüme geldi. Eşim iki yıllık emeğini borsaya yatırdı bana söylemeden kredi çekip kazanmaya çalışı tesadüfen öğrendim. Çok zaman da harcadı borsaya buna çok üzülüyordum bizimle kızınla ilgiln onun yerine. Sıfır kazanç hatta parasını da batırmış. En azından nereye gittiği belli olsun diye yazıldım tokiye ama.. 

15 Cevaplar

+1 oy
önce (4,980 puan) tarafından
2bin para yatırıyorsun canım ziraat ayrı hesap açıyor oraya yatırıyorsun onu kaçırma
önce (56 puan) tarafından
Evet yaptım onu. Bizde halk bankası
-Reklam-
+1 oy
önce (3,187 puan) tarafından
Ben eninde sonunda bitip mal sahibi olunacağı için mantıklı olduğunu düşünüyorum. Zemin de olsa kiradan iyidir
Baktık kötü almayız giden 2 bin lira olacak ama çözümsüz değil
Bence çok kötü değilse geri fren yapma. Yani anlattığına göre sen bişey yapmazsan eşin yapmaz gibi. Hayırlısı olsun inşallah
Amiin öyle düşünüyorum eşim yapmak istese de kendi memleketinde ister onu da ben istemem;)
Ben de kura açılırsa istiyorum yaa. Hiç hesap yapmadım ama pahalı bile olsa taksit olması iyi sonuçta
+1 oy
önce (734 puan) tarafından
Abim bankaya ön ödeme yapmaya gittiğinde müdür sana 3+1 2. Kat yazim mi demiş abim de yaz demiş çok şükür 6 senedir içinde borcu da bitti deprem bölgesindeyiz. Depremde de gayet dayanıklı çıktı. Yani abim kuraya kalsaydı 2+1 şansına hangi kat düşerse istiyordu müdür sayesinde öyle oldu
Sanırım başvuru sayısı konut sayısından fazla olduğu durumlarda isteğe bakıyorlar
önce (734 puan) tarafından
Bilmiyorum canım şehrimizin en işlek tokisiydi bide baya büyük yapıldı nasıl oluyor bilmem
+1 oy
önce (268 puan) tarafından
Hiç birsey yapamazsan çıkarsa şansını satarsın.  Bizim burda çıkanlar belli bir paraya devrediyor.
Ben de bunu merak ediyordum resmi olarak kabul ediyorlar mı acaba
önce (268 puan) tarafından
Ediyorlar canim belli şartları var.
+1 oy
önce (2,183 puan) tarafından
Zemin kat bile iyi sıfırdan daire veriliyor sonuçta bu fırsat kaçmaz bende başvurdum ama çıkmadı şansa iyki çıkmadı istemediğim bi şehirdi şimdi yine çıkacak toki kurası kaynana onlar katılacak ben katılmak istemiyorum toki evleri uzak ve yapılacağı yeri istemiyorum kaynana onlara çıkarsa onlar oraya gider onların evi satıp bize alırız belki
Van dayım ben evet iki yıl önce yapımına başlanan TOKİ ler
Bu başvurduğum yapımı tamamlanmış. Sahibi vefat eden ya da almaktan vazgeçenlerden kalma dediler
önce (17 puan) tarafından
Simay bu sene kura ceklidi ya isim var sadece onlar banda belli oldumu yerleri yapılacak yerler
Nerde başvurdunuz
önce (17 puan) tarafından
Aydın
+1 oy
önce (841 puan) tarafından
Hangi şehirden yaptın canım bizim buradada var hatta bize de çıktı bu yıl merak ettim 
Evet canım
Aynı yerden biri çıkınca platformda insan mutlu oluyor :)
Taksit dışında eve ne gibi masraf yaptınız acaba canım? Kombi ,dolap vs
Kesinlikle öyle
önce (6,240 puan) tarafından
Girll sen Erciş in neresinde kalıyorsun
+1 oy
önce (11,371 puan) tarafından
Elinizde para oldu mu borcu indirimli bir şekilde kapatabiliyorsunuz en azından dediğin gibi ev sahibi okursunuz paranın nereye gittiği belli olur 
Evet borç kapatırız dedim toplayıp. Öyle kolay değil dedi belli bir mebla olması gerekiyor şartı varmış dedi
0 oy
önce (401 puan) tarafından
Kuzenim o şekilde ev sahibi şimdi, diğer kuzenim de o şekilde ev çıktı kiraya verdi başka yerde oturuyor , diğeri o şekilde araba içinde varmış yazılıyorsun oda araba aldı , tabi hepsi şans kimisi senelerce bekliyor
0 oy
önce (17,914 puan) tarafından
Boş yere para harcamaktansa size ait olan bir mülke borç ödesin bütün bu dediklerini yaptıktan sonra buna itiraz etmeye çokta hakkı yok eşinin bende aynı süreçten geçtim şu an kendime ait eve borç ödüyorum ( kredi ile ) hiçte pişman değilim eşimde borcumuz harcımız var diye hem daha dikkat ediyor hem de çocuğumuz için iyi bir yatırım oldu diye seviniyor
Benim eşimle biz borç yüzünden boşanma aşamasınageldik ev almaya da biraz mecbur kaldık ev problemimiz oldu ama bu durumda size sormadan danışmadan o kadar borç yapmışken buna itiraz etmeye pek hakkı yok bence
Sanki çok günah kötü bir şey yapmışım gibi üste çıkıyor ben hata yaptım sen yapma bu hata değil ki
Güle güle oturun inşallah tez zamanda biter borcunu da
İnşallah canım sana kalsa bir dikili ağacımız olmayacak de
Beraber araba aldık benim diyor çoğu Zaman ben ataştırmasaydım alamazdık diyor bu da zoruma gidiyor. Ben birikim yapıp ona vermeseydim yine alamazdj;) Bu sefer ben girişeyim istedim
0 oy
önce (4,141 puan) tarafından
Kira veriyoruz yıllarca ama o ev Bizim olmuyor en azından TOKİ çıkarsa her ay kira öder gibi ödenince eninde sonunda o ev Bizim oluyor kiraya boşa para akıtmaktansa toki mantıklı 
Memur endeksli 6 ayda bir artacak taksit eşim ondan dolayı da istemiyor
önce (4,141 puan) tarafından
Onu bilemiyorum canım hakkınızda hayırlısı olsun
Amin çok sağ olun bu platform iyiki kurulmuş iyiki varsınız her sıkıştığımda buraya koşuyorum
0 oy
önce (2 puan) tarafından
Merhaba nereden basvurdunuz bulundugum sehirdede var toki bende basvurmak istiyorum 
E devletten Van için
0 oy
önce (1,350 puan) tarafından
Çok çok iyi yapmışsın toplu para bulup odeyebilirseniz çok iyi olur odeyemezseniz de kira öder gibi miss gibi ev sahibi olacaksınız tokinin evleri de çok iyi oluyor. Güzel yerde çıkmazsa almazsınız en kötü 
Almadığımz taktirde herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi? Sadece ödediğin parayı alamıyorsun dediler kura için olan
Toplu ödemeyi herhangi bir zaman diliminde ve miktarla yapabilir miyiz acaba? Diyelim bir sene soonra yarısını kapatmak istesek?
Eğer toplu paran varsa çıktığı gibi de yapabilirsin ayrıca indirim de oluyor
önce (1,350 puan) tarafından
Hiçbir sorun olmaz evet yatırdığın para yanabilir ama bence kaçırmayın alın toplu parayı da istediğiniz zaman yatirabilirsiniz inşallah cikar
0 oy
önce (115 puan) tarafından
Bizde van da oturuyoruz coktandır böyle bi şey bekliyorduk yeni gördüm baktım başvurular son bulmuş keşke erken öğrenseymişim
0 oy
önce (1,876 puan) tarafından
Tokide oturuyorum bana lura olarak çıkamdı biz çıkan birisinden borcuyla birlikte devir aldık. Her 6 ayda bir üstüne koyuyor doğru bizim kalan borç 350 bindi şimdi zam gelecek eşim 150 bün koyar diyor. Ama bizim arsamız var onunla bi anda borcu kapatıcaz. %25 indirim olacak ama başkasına kşra vereceğime 10-15 sene bunun borcunu öderdim yani. Ki tokide bodrum kat yok giriş var o da güzel. Evleri falan çık kullanışlı çok kaliteli malzeme kullanıyolar 
Güle güle oturun inşallah bodrum kat var ama o çikarsa almayıveririz çok teşekkür ederim yorum için
önce (1,876 puan) tarafından
Emin misin bodrum kat olduğuna ya bizim burda bodrum katı oda oda bölünmüş ama boş elektirik trafosu var merkezi sistemin makinaları var. Allah razı olsun tabiki almak zorunda değilsiniz işinize gelmezse
Listede öyle yazıyor
0 oy
önce (13,565 puan) tarafından
Eşiniz ne kadar yanlış düşünüyor yıllarca kira parasını havaya atmak varken en azından ev sahibi olursunuz zaten kiralarda sürekli artıyor
Evet artıyor maalesef iki misli

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 62 göst.
0 oy
2 cevap 56 göst.
0 oy
13 cevap 664 göst.

408,435 soru

12,271,664 cevap

37,612 kullanıcı