+6 oy
113 göst.
önce Diğer kategorisinde (803 puan) tarafından
Merhaba hanımlar. Biliyorsunuz “sma” Ülkemizin kanayan yarası. Hastalığın ne olduğunu bilmeyen bir ebeveyn olmadığını düşünüyorum .   Maalesef bilinçsiz ebeveynlerden dolayı her yıl yeni bir sma hastalığı ile Dünya ya gelen artık çok sayıda bebeğimiz var. Üstelik ülkemizde tedavisi yok ve tedavi ücreti de karşılanabilir bir miktar değil. Bilinçsiz çocuk sahibi olmayalım lütfen . En kolayı sağlık ocağında veya genetik bölümünde testlerinizi yaptırın. Siz bilinçli iseniz çevrenizi bilinçlendirin . Artık ne bebekler fiziki açıdan acı çeksin ne de siz aileler psikolojik açidan…. 

Bunu yazma gereksinimi duyma nedenim dün 3 tane bebeğimizi kaybettik. 

Lütfen bilinçlenin ve bilinçlendirin… 

2 Cevaplar

+1 oy
önce (3,879 puan) tarafından
Nerelerde yapılabilir ki su an planlı bir gebelik düşünüyoruz eğer bilmeden olsa da hamile iken de yapılıyor mu acaba 
önce (2,210 puan) tarafından
Sağlık ocağı yapıyor
önce (803 puan) tarafından
Genetik testi yaptırmanız gerekiyor bu bölümden üniversite hastanesi veya şehir hastanelerinde var diye biliyorum . Eşinde ve sende sma var ise taşıyıcı iseniz bebeğinizin olma ihtimali %50 eğer sende yoksa ve eşinde varsa bu %25 e düşüyor . Mesela benim eşimde taşıyıcılık var ama bende bulgu yok . Oğlum da şu an bir taşıyıcı. Bizde ileri zamanlarda ikinciyi düşünürsek bizim de ailecek genetik testi yaptırmamız gerekiyor eşimde bulunduğu için. Hamile iken de kan veriyorsunuz zaten taşıyıcı olup olmadığını öğrenebilirsin
Evet Feyza’nın dediği gibi sağlık ocağında kan testi veriyorsunuz eğer taşıyıcı iseniz sizi genetik bölümüne yönlendiriyorlar o da seçenek
önce (3,879 puan) tarafından
Anladım canım bizim bir tane var elhamdülillah sağlıklı ama o zamanlar yapılmadı şimdi mecburmus yapılması ikinciyi planlıyoruz da ondan benim de aklımda korunmayı bıraktım mi sormak istiyordum doktora
-Reklam-
0 oy
Bizim burada zorunlu yaptırdı hemşireler bana bilgimde yoktu o zmnlar oyy Rabbım ailelerine dayanma gücü versin :(
Sanırsam 2022 den önce evlenenlerden sağlık raporunda bu testi isteyen doktor da vardı istemeyen doktor da vardı. Baktılar iyice çoğalıyor zorunlu hale getirildi diye biliyorum bende 2022 yılında evlendim mesela doktor bize yani eşime bu testi yaptırmazsanız sağlık raporunu vermeyeceğini söyledi . Keşke her doktor bu şekilde olsa. Amin amin ….
Bende 2021 yaptırdım sağlık ocağında nikah işlemleri için ve sağlık ocağına kayıt için gitmiştik o ara istediler hatta hemşire dedi herseyiniz cok iyi kan uyuşmazlığı yok gönlünüz rahat olsun demişti
İşte biz şanslılardanmışız

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 130 göst.
2 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Merada (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 128 göst.
3 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 503 göst.
13 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Kumru_80 (897 puan) tarafından soruldu