+1 oy
456 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (7 puan) tarafından
Arabamız var otomatik almak istiyoruz lakin paramız yetmiyor eşim altınlarımi istiyor ben çalışmıyorum onlar benim teminatim diye düşünüyorum yani dünyanın binbir türlü halı var korkuyorum açıkçası başımıza ne geleceği belli değil siz olsanız verirmisiniz 

35 Cevaplar

+9 oy
önce (4,063 puan) tarafından
Bunu gerçekten anlamıyorum araba kimin olacak? Altınlar yapılırken, ilerde ihtiyaç için kullanırız diye yapılmıyor mu? 
önce (5,976 puan) tarafından
iyide altin nekadar kazandiracak.  gram fiyati bir senede  2 binden 3 bin oldu.  ikiye bile katlamadi. gecen sene 900 bine aldigimiz araba 2 milyon oldu. inu satip ustune ekledik 3 bucuk milyonluk araba ettik. bir sene icinde .4 kat katladi. yani altin degerleniyir ama arabasini kullandikca degeri azaliyor eskiyor. uzerine biraz para ekleyip model yikseltirse her turli kazancli olur
önce (1,982 puan) tarafından
Hayir hayat ihtimaller üzerine değilse siz niye kadını kocası ortada bırakacak ihtimali üzerinden yürüyorsunuz? Fikrinizi karşı tarafa saçma demeden dile getiremiyorsunuz ama sonra en akılcı da siz oluyorsunuz. Altın takı verilip de asla alınamayacak şeyler degil yani sanki gören de altını verince çıplak kalınacak sanacak.  Ben kendim çalışıyorum zaten istediğimi istediğim zaman alırım. Dimdizlak kalmaktan kastınız millete görgüsüzlük yaparak altın gosterememekse ben düğünümden sonra bile hiçbir şeyi takmadım.  Sizin gibi düşünmeyen herkes saçma düşünüyor oluyor. Ben de diyorum ki kocası yapacak olsa zaten evliyken de istese zorla altınını alır. Eşine verdiği para sadece eşinin olmuyor çünkü . Arabayı sadece kocaya ait düşünüyorsunuz. O zaman erkekler her şeyi ben kendi şahsi paramla aldım deyip hiçbir şey vermesinler eşlerine. Adamın tek kendi parasiyla aldığı arabaya binmeyin
önce (141 puan) tarafından
Ya konuyu ne kadar carpittiniz aradan kaç saat geçmiş hala laf yestirmiye calisiyosunuz tamam en modern en kocasına güvenen insan sizlersiniz salın beni artık ben ne diyorum siz ne anlatiyosunuz hanfendi iyi günler sıktınız farkettiyseniz cevap vermedim siz hala uzatma pesindesiniz Herkesin fikri kendine diyip aksi düşünen kişiye 3 kişi saldirmanizda ayrı komik hanginize cevap veriyorum sonradan farkediyorum 50 kişi atlamjs lafa kime yazdığımı bile karıştırdım sizin kavganizla ugrasamam siz fikir alışverişi yapacak insanlar değilsiniz direk kavga moduna geciyosunuz
önce (1,982 puan) tarafından
Kaç saat sonra cevap verdim çünkü sabah akşam uygulama yatmiyorum. Görünce cevap verdim. Siz düzgün bir üslupla belirtseniz fikrinizi zaten sorun olmayacak. Herkese yok çok saçma yok şunu düşünmüyorsunuz yok şunu anlamiyorsunuz diye laf sayan sizsiniz. Kendi yazdiginiz yorumlara tekrar bakıp uslubunuzu görün kim kavga modunda anlarsınız. Kendi dediginizle celisiyorsunuz sürekli
önce (4,063 puan) tarafından
Şaka mısınız??? Yorumuma gelip aksini söyleyip kavga çıkaran sizsiniz. Bir de herkes üstünüze geliyor gibi masumlaştırıyorsunuz konuyu.
-Reklam-
+3 oy
önce (2,322 puan) tarafından

Araba konusu açıldığı gibi ben kendim altınları verdim sadece benim altınım değil sadece eşimin arabası olmayacak Allah kısmet ederse eşim zaten en güzelini yapar yapamasa da canı sağolsun oğlum sağolsun altında malda mulkte birdir sen ben yoktur bu benim düşüncem seninkini de sen bilirsin :)

+2 oy
önce (748 puan) tarafından
Arabanız size yetiyorsa bence verme sonuçta arabanız var ama altın gidince gelmiyor yerine :) 
önce (7 puan) tarafından
Araba yetiyor fakat otomatik alalım o rahat kullanılıyor sende surersin diyor eşim
önce (748 puan) tarafından
Anladım canım o zaman sen bilirsin eşini en iyi sen tanırsın
+1 oy
önce (806 puan) tarafından
Şöyle söyliyim yasal olarak arabanın yarısıı senin olacak. Şuan ki arabanın ederi ve senin altınlarının ederini hesapla altınların eğer şuan ki arabanın yarısı etmiyosa altınlarını bozdur 
+1 oy
önce (448 puan) tarafından
Ben altınları verdim kredinin taksidini de çalışarak ödedim şimdi benim arabam dediğinde arabanın yarısı benim yarısı da kızımın diyorum çünkü hamileyken çalışıyordum. Arabayı senin üzerine yapacaksa kabul et
önce (7 puan) tarafından
Yok yapmiyor
önce (448 puan) tarafından
Evlilik birliği içinde aldığınız için zaten yarısı sizin oluyor, kesin yapmayacağım mı dedi nedenini sordunuz mu? Eşim de bana senin üzerine yapmam dese altın vermezdim galiba
önce (7 puan) tarafından
Yok yapmam dedi zaten ortak mal ikimizinde falan dedi o şekil geçiştirdi
+1 oy
önce (1,102 puan) tarafından
Calismadigin için o altınları teminat görüyorsun ama keşke çalışsan inan hiç birşey umrunda olmaz o zaman sadece kendine guvenirsin .Kadınlar bu yüzden çalışmalı ya eşine güvenip güvenmemek meselesi de değil olay babamın oğlu olsa güvenmem ben kimin içinden ne çıkacağı belli olmaz .evet altınlarını versen de vermesende arabanın yarışı senin yasal olarak ama şöyle bir durum var oldu ya hani geri dönülmez şekilde kavga ettin aniden çıkman gerekti evden yada bir anda bişey oldu eşin gitti diyelim o süreçte boşanma davası olacakta mal paylaşımı olacakta o süreçte araba da evde yarışı senin ama payin sana gelene kadar ne ile idare edeceksin degilmi kendi hayatını belirli bir süre idame edebilmen için kenarda her zaman altın para vb bir birikimin olmalı .Ne kadar altının var bilmiuorum tabi yarısını verip yarısını ayirabilirsin kenara aziick borç bulsun eşin veya kredi kullansın borç bir sekilde ödenir bu şekilde yarısını vererek  hem eşini kirmamis olursun hem de köşede altının kalmis olur bir miktar .Hiç vermezsen de eşinde güvensizlik oluşur dar zamanımda altın vermeyen kadina neden altın alayım diye düşünür erkekler altını ziynet takı olarak görmüyor çünkü ihtiyaç olunca bozulacak yatırım olarak görüyor 
+1 oy
önce (720 puan) tarafından
Noterde mehirini verdiğine dair imza atarsın olur biter . Türkiye'de mehir yasalaştı artık 
önce (2,151 puan) tarafından
Ne zaman yasalaştı
önce (720 puan) tarafından
Hatırlamıyorum canım , artık mehir olarak notere bildirebilirsiniz
+1 oy
önce (94 puan) tarafından
Bende yakın zamanda tüm altınlarımı verdim kocama feda olsun bizde hiç bişey senin benim değil bizimdir lafı bile olmaz aramızda 
+1 oy
önce (13,095 puan) tarafından
Teminat? Eşinle boşanmak falan açısından mı? Düzgün giden bir evlilikte Teminat arar mı insan bilemedim. Biz direkt bozup araba aldık 7 yılda 4 kez değiştirdik. Araba evliyken alındığı için boşanma halinde yarısı zaten sizin. Ben çalışıyorum kredi oranı bende daha düşük diye henüz evlenmeden düğün kredisini dahi benim üzerime çektik hiç de sorun etmedim. Dünyanın her halini düşünürsek bugün elimizden kayar gider.
0 oy
önce (5,023 puan) tarafından
Senin ehliyetin var mi? O arabayı haftada kaç kez kullanacaksın? Yani sen kullanmayacaksan gerek yok.
önce (7 puan) tarafından
Evet var
0 oy
önce (37 puan) tarafından
Kocana guveniyorsan sanada ogretse araba sürmeyi ver 
önce (7 puan) tarafından
Ehliyetim var
0 oy
önce (21 puan) tarafından
Ben verdim arabayi buyuttuk .Otomatik alcaz diye vermiştim ama hala otomatik alacaz yani. Ama isteseyine veririm. Çünkü aldığıni geri yerine koydu borcum diye diye ödedi geri borcunu bana .öyle yani icinden nasıl geliyosa öyle yap.
0 oy
önce (3,123 puan) tarafından
Veririm tabi neden vermeyeyim neden kendini garanti altına almak istiyorsun teminat olarak görüyorsun eşinle ileride ayrılmak gibi bir durumun mu var öyle bir şey varsa verme tabiî
önce (7 puan) tarafından
Öyle bir durum yok ama diyorum ya ileride ne olacağını kimse bilmiyor
önce (3,123 puan) tarafından
O zaman hiç önüne bakmasın yarın ne olacak belli mi belki sana bir şey olacak belki deprem olacak herşey göçük altında kalacak 17 sene oldu evleneli hep çalıştım maaş kartım bile eşimdeydi ondan lazım oldukça isterdim şimdi bebek oldu evdeyim benden hiç bir şey esirgemez tıpkı zamanında benimde ondan esirgemediğim gibi evlilik budur senin benim olmaz bu dediğimi yanlış anlama kırılma sormuşsun fikrimi belirttim
0 oy
önce (1,842 puan) tarafından
Çok bı altınım yok 14 çeyreğim var promosyon da alınca hepsini kocama vericem otomatik araba için. Ama siz calismiyorsunuz dediğiniz gibi kötü bir durum olursa da kenarda bir şeyler olması lazım 
0 oy
önce (2,049 puan) tarafından
Ben verdim . Eşim arabayı da benim üstüme aldı. 
0 oy
önce (1,136 puan) tarafından
Biz araba alırken eşim kredi çekti. Cok fazla faiz olmasın diye 1 yıllık çekti. O daha söylemeden ben zorlanınca altinlardan veririm demistim. Sonrasında daha iyi maaşı olan bir işe girdi. Zar zor da olsa ödedik. Şimdi otomatik araba için istiyor altınları ama ben vermiyorum :) 
0 oy
önce (638 puan) tarafından

ben verdim aldık şuan var arabamız borç bitince yapıcak gebeş:D:D altınlarımı yapscak en çok acıdığım reşat altınım oldu  

0 oy
önce (3,165 puan) tarafından
Bu kadar tedirginsen hepsini verme ya da yavaş yavaş yerine koymak sözüyle verebilirsin. Direkt aklına bunu getiren bir sorun varsa da çözmelisin bence. Geçiciydi ama anlık şekilde başıma öyle bir şey geldi araba bendeydi bırakmamı istememişti eşim. Herkes kötü olacak diye bir şey yok Rabbim muhabbetimizi arttırsın aile bağlarımızı güzelleştirsin. Güvenli sağlıklı bir bağ kurmak önemli istisnalar olabilir tabi
0 oy
önce (657 puan) tarafından
Ver gitsin cnm ölümlü dünya neyin garantisi var nereye kadar 
0 oy
önce (884 puan) tarafından
Ben arabama varımı yoğumu veririm 

Zaten ben kullanıyorum 2 ay önce aldık benim üstüme benim için araba çok değerli

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 398 göst.
6 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 541 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Glstanbeste (300 puan) tarafından soruldu
+2 oy
45 cevap 943 göst.
0 oy
3 cevap 76 göst.

408,339 soru